Rămâi conectat

Cultură Educație

Lucrezi pământul, primeşti subvenţii!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat marţi, 1 februarie, campania „Lucrezi pământul, depui cererea de sprijin şi accesezi fonduri europene! APIA te aşteaptă !”, în cadrul căreia fermierii vor fi informaţi cu privire la fondurile destinate schemelor şi măsurilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2011, precum şi la modalitatea de accesare a acestora, e anunţat Felicia Hondola, directorul APIA Alba.
„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură va depune toate eforturile necesare pentru a aduce la cunoştinţa celor interesaţi modul în care Uniunea Europeană şi statul român sprijină fermierii, schemele de sprijn disponibile în acest an, precum şi condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de plata pe suprafaţă. Nu în ultimul rând, ne dorim informarea eficientă a fermierilor cu privire la facilitatea de identificare online a parcelei agricole – IPA Online, prin care beneficiarii, prin conexiune la internet, pot să acceseze baza de date cu imagini a agenţiei (LPIS). Buna informare a fermierilor reprezintă una din primele şi cele mai importante condiţii pentru derularea la timp şi corectă a întregului proces de absorbţie a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din România”, a declarat Graţiela Mărginean, din cadrul APIA Alba.
Pe durata campaniei, Centrul Judeţean Alba şi centrele locale ale APIA din Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Blaj şi Sebeş vor organiza sesiuni de informare cu fermierii, cu privire la termenele de depunere a cererilor de sprijn pentru schema unică de plată pe suprafaţă în anul 2011, la condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, precum şi la pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor de sprijin pe suprafaţă. Sesiunile de informare vor cuprinde şi o secţiune privitoare la identificarea online a parcelei agricole.
Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2011 se va derula în perioada 1 martie – 16 mai 2011 fără penalizări, respectiv 17 mai – 10 iunie cu penalizări de 1 % pentru fiecare zi lucrătoare. Măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt: schema de plată unică pe suprafaţă, plăţi naţionale directe complementare: PNDC 1 – culturi în teren arabil; PNDC 2 – in pentru fibră; PNDC 3 – cânepă pentru fibră; PNDC 4 – tutun; PNDC 5 – hamei; PNDC 6 – sfeclă de zahăr, schema de plată separată pentru zahăr; plăţi tranzitorii pentru tomatele destinate procesării; plăţi compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală: Măsura 211 – plăţi compensatorii pentru zonele montane defavorizate; Măsura 212 – plăţi compensatorii pentru zonele specific si semnificativ defavorizate din punct de vedere natural; Măsura 214 – plăţi de Agro-mediu (Pachetul 1 – pajişti cu înaltă valoare naturală, Pachetul 2 – practici agricole tradiţionale, Pachetul 3 – pajişti importante pentru păsări, Pachetul 4 – culturi verzi, Pachetul 5 – agricultură ecologică).
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea