Rămâi conectat

Actualitate

Lucrările de la Evaluarea Națională 2023 ar putea fi corectate digitalizat. Anunțul ministrului Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lucrările de la Evaluarea Națională 2023 ar putea fi corectate digitalizat. Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educației, în cadrul unei apariții TV, a discutat referitor la posibilitatea ca lucrările elevilor de la Evaluarea Națională 2023 să fie corectate digitalizat, afirând că „eu spun că la anul ar trebui să avem extinderea la nivel național a evaluării digitale. Atunci vom avea și concluzii mult mai relevante decât cele de anul acesta, la nivel național”.

Amintim că, în cadrul Evaluării Naționale 2022, a fost pilotată corectarea digitalizată a lucrările elevilor din Dâmbovița. Cu aproape 10 puncte a scăzut procentul elevilor din Dâmbovița cu note sub 5 la Matematică, față de anul trecut.

Precizăm că în discuția dintre Sorin Cîmpeanu și moderatoare apare următoarea structură: „evaluare digitală”. În acest context, este vorba despre corectarea digitalizată, la fel cum s-a întâmplat în județele Dâmbovița (pentru Evaluarea Națională 2022) și Călărași (pentru Bacalaureat 2022).

Ce înseamnă corectarea digitalizată

Lucrarea este rezolvată pe hârtie, iar apoi este scanată în fața elevului. După ce va fi scanată, lucrarea vor fi transmisă pe o platformă în sistem securizat către evaluatori, după cum spunea în luna mai Sorin Cîmpeanu. Profesorii corectori nu se cunosc între ei.

În cazul corectării digitalizate, dacă diferența de notare dintre cei doi corectori este mai mare de un punct, atunci lucrarea este direcționată automat către alți doi corectori, după cum a declarat pentru Edupedu.ro secretarul de stat Sorin Ion: „În cazul în care diferența depășește un punct, automat diferența de punctaj se sesizează de către platformă și este redirecționată către alți doi evaluatori pe care îi avem de rezervă.” Mai multe detalii aici.

Redăm dialogul dintre Sorin Cîmpeanu și moderatoare:

Sorin Cîmpeanu: Vă asigur că atunci când vom avea evaluare, corectare digitală cel puțin, la nivel național, și pasul următor – poate și susținere digitală a probelor …

Moderatoare: Când vom avea evaluare digitală în toată țara?

Sorin Cîmpeanu: Așa cum am spus în ianuarie, nimeni, dar absolut nimeni n-a crezut că este posibil, dar iată că a fost posibil. Iar acum eu spun că la anul ar trebui să avem extinderea la nivel național a evaluării digitale. Atunci vom avea și concluzii mult mai relevante decât cele de anul acesta, la nivel național. Până atunci, să spunem că vom putea să mai compensăm, avem timp să compensăm din pierderile generate de criza sanitară. În general, criza sanitară accentuează diferențele. Orice criza accentuează diferențele. Elevii care au fost slabi devin și mai puțin pregătiți, în mod evident. S-a dovedit, elevii buni pot fi încă și mai buni, e vorba de acei elevi care au avut șansa unor familii care i-au putut susține.

Informații de context

Amintim că Edupedu.ro a scris în luna februarie că Sorin Cîmpeanu anunța că Bacalaureatul și Evaluarea Națională 2022 vor fi evaluări computerizate și standardizate în câte un județ. Mai multe detalii aici.

Ministrul Educației a spus marți la DCNews că în județele Dâmbovița și Călărași elevii de clasa a VIII-a și a XII-a vor susține anul acesta Evaluarea Națională și BAC-ul prin testare digitalizată.

Secretarul de stat Sorin Ion a declarat în luna mai pentru Edupedu.ro că platforma folosită pentru corectarea digitalizată pentru Evaluarea Națională și BAC 2022, în cele două județe, va fi Intuitext, a companiei Softwin SRL, gratuit, pe bază de parteneriat.

Sursa: edupedu.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la Rabla Plus 2024: Valoarea ecotichetului scade la jumătate pentru achiziția de mașini full electrice Cuantumul ecotichetului pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric va fi redus la 25.500 de lei, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare în programul Rabla Plus, arată un proiect scos în consultare de Ministerul Mediului. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea