Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrări în grafic: parteneriatul dintre primăria Ciugud și CJ Alba un succes. Lucrările la DJ 107 vor fi finalizate înainte de termen

Publicat

în

Lucrări în grafic: parteneriatul dintre primăria Ciugud și CJ Alba un succes. Lucrările la DJ 107 vor fi finalizate înainte de termen

„Continuăm parteneriatul corect cu Primaria Ciugud. Lucrările la DJ 107 (zona industrială Ciugud)in grafic(lucrările vor fi finalizate înainte de termenul stabilit in contract).Drumul va fi lărgit la trei benzi, banda suplimentară urmând a fi folosită in special pentru stocarea TIR-urilor. Totodată continuăm și lucrările la DC 306, care face legătura între Ciugud și Daia Română.”, transmite pe mediul de socializare Marius Hațegan, vice-președintele CJ Alba.

Consiliul Județean Alba va dezvolta infrastructura rutieră din zona industrială Ciugud – DJ 107, unde numărul de agenți economici este într-o continuă creștere. Tronsonul care urmează să fie reabilitat se află în apropierea viitoarei autostrăzi A 10 și asigură legătura directă cu DN 1 (varianta de ocolire a municipiului Alba Iulia), fiind cuprins între intersecția denivelată cu autostrada și podul Mureș, pe o lungime de aprox. 2,475 km (km 2+112 până la km 4+587).

Electrica Furnizare Discount

Platforma drumului este de 7,00-8,00 m lățime, din care partea carosabilă ocupă 6,00 m, iar acostamentele au dimensiune variabilă, între 0,50 și 1,00 m. Sistemul rutier este alcătuit dintr-un strat de mixtură asfaltică, cu o grosime variabilă de 10-12 cm și fundație din materiale granulate cu grosimi de aproximativ 25-30 cm. Există șanțuri de scurgere pe ambele părți ale drumului.

Necesitatea reabilitării sectorului de drum a apărut datorită dezvoltării industriale a zonei, dar și a degradărilor accentuate cauzate în special de lucrările la autostradă. Prin intermediul lucrărilor propuse a se realiza în cadrul investiției se urmărește decongestionarea traficului.

Prin acest proiect se propun lucrări de reabilitare prin mărirea capacității portante. Modernizarea constă în realizarea unei structuri rutiere având o îmbrăcăminte din beton asfaltic, corectarea profilului longitudinal şi transversal, asigurarea şi preluarea apelor pluviale, asigurarea siguranţei circulaţiei.

Având în vedere că tronsonul de drum deservește ṣi zona industrială limitrofă municipiului Alba Iulia ṣi a comunei Ciugud, județul Alba , ce se află în plină dezvoltare s-a adoptat soluția de suplimentare cu o bandă de circulație de la km 2+244

Carosabilul va fi realizat dintr-o structură rutieră elastică (cu îmbrăcăminte bituminoasă) obţinută prin ranforsarea structurilor rutiere existente. Benzile de încadrare vor fi prevăzute cu aceiaşi structură rutieră că şi partea carosabilă.

Ziduri de sprijin:
– în cadrul proiectului se va realiza un zid de protecție împotriva inundațiilor.
– Zidul de protecție se incastreaza pe de oparte în rambleul de la Autostrada ṣi pe cealaltă parte în rambleul podului de peste Râul Mureș.
– Cota coronamentului va fi 222.2m.
– Lungimea zidului va fi de 1919 m.

Trotuare:
– Se va amenaja o alee comună atât pentru bicicliști cât și pentru pietoni cu o lățime de 2,00m.
– Structura: 5cm strat mixtură asfaltică BA8 , 15 cm strat superior de fundație din balast stabilizat, 25 cm strat inferior de fundație din ballast

În cadrul proiectului este, de asemenea, propusă amenajarea a două stații de autobuz.

Scurgerea apelor:
– Scurgerea apelor meteorice se va face prin șanțuri depamant și rigole de acostament. Apele sunt dirijate spre podețe iar de aici sunt evacuate la emisar. În cadrul proiectului se vor realiza 3 podețe noi și un podet dalat.

Publicitate

Ştirea zilei

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

Publicat

în

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

După 3 ani, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Bistra, a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, după ce a lovit o femeie de 30 de ani cu motocicleta neînmatriculată pe care o conducea fără să dețină permis categoria A. În plus acesta a părăsit locul accidentului.

La data de 26 octombrie 2018, în jurul orei 13.25, poliţiştii din Cîmpeni au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că o persoană a fost victima unui accident rutier produs de un motociclist care a părăsit locul evenimentului.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că o femeie de 30 de ani, din comuna Bistra, în timp ce circula pe marginea drumului naţional 75, deplasându-se spre localitatea Hudricești, a fost acroşată de o motocicletă al cărui conducător şi-a continuat drumul.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni la nivelul unui picior şi a fost transportată la spital.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe motociclist, un tânăr de 19 ani la momentul comiterii infracțiunii, din comuna Bistra, care a condus motocicleta fără să deţină permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul şi fără ca aceasta să fie înmatriculată sau înregistrată în circulație.

În urma accidentului persoana vătămată a suferit leziuni corporale vindecabile în 100 – 105 zile de îngrijiri medicale.

În cadrul judecății, inculpatul a recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor așa cum a fost reținute în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate, cerere admisă de către instanță.

Victimei accidentului i-au fost acordate de către Judecătoria Câmpeni daune morale în valoare de 21.000 de euro.

Hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror, inculpat, părțile civile și partea responsabilă civilmente.

Citește mai mult

Ştirea zilei

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Publicat

în

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Raed Arafat a răspuns la câteva întrebări esențiale legate de restricțiile care vor intra în vigoare în România. Care este diferența între românii vaccinați și cei nevaccinați, care nu au avut coronavirus.

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat, vineri, într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Palatul Victoria, de ce doar persoanele care s-au vaccinat și cele care au trecut prin boală pot circula noaptea. De această libertate nu se pot bucura și cei care se bazează doar pe test.

Raed Arafat a explicat de ce nevaccinații sunt supuși mai multor restricții

„Explicația este că vor ieși numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu și persoanele testate care pot să se infecteze dacă ajung undeva și să ajungă la spital mult mai ușor decât cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, a afirmat Raed Arfat. El a fost întrebat care este diferența, ținând cont că și persoanele vaccinate pot să se îmbolnăvească de COVID și să ajungă să aibă nevoie de spitalizare.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Certificatul verde va fi OBLIGATORIU pentru aproape orice activitate. Excepție fac magazinele alimentare și slujbele

„Mult mai puțin – citiți, vă rog, cifrele și vedeți că procentele sunt elocvente și arată foarte clar care este procentul celor care ajung în spital, care ajung la ATI și care și decedează fiind vaccinați și, am spus la un moment dat, înregistrați ca vaccinați.

Citește și: DOCUMENT| LISTA noilor măsuri și restricții care vor fi aplicate de luni, 25 octombrie. Hotărârea CNSU

Pentru că știm foarte bine cum sunt unii sunt cu certificatele, cum sunt obținute și cum este făcută vaccinarea”, a mai precizat șeful DSU, cu referire la fenomenul de „vaccinare la chiuvetă” pe care statul român l-a controlat cu foarte mare greutate.

Persoanele nevaccinate nu vor mai putea circula între 22.00 şi 05.00 pentru o perioadă de 30 de zile începând de luni, 25 octombrie 2021

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

Publicat

în

ALERTĂ în județul ALBA: Peste un sfert din persoanele testate COVID au fost declarate POZITIV. Rata de pozitivare depășeste cu peste 4% media națională

La nivelul județului Alba, vineri, 22 octombrie, s-au înregistrat 301 de cazuri noi de infectare cu Sars-Cov-2 potrivit datelor transmise de DSP Alba. Astfel, numărul total al cazurilor înregistrate ajunge la 28.563 de persoane confirmate, 24.267 persoane vindecate, 815 decese.

Joi, în Alba au fost prelucrate în total 1.084 de teste, 590 de teste PCR și 494 de teste rapide. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 310.502, mai exact, 274.204 de teste PCR și 36.298 de teste rapide. Astfel potrivit unui calcul matematic efectuat în baza raportului transmis de Direcția de Sănătate Publică Alba la nivelul județului a fost înregistrat un procent de pozitivare al testelor COVID efectuate de 27,76% .

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ultimului bilanț național, la terapie intensivă sunt internați 1.848 de pacienți cu COVID în stare gravă, un număr record. În ultima zi au fost raportate 15.410 cazuri noi de infectare, după ce au fost efectuate 66.076 de teste, rezultând o rată de pozitivare de 23,32%. Astfel rata de pozitivare a testelor COVID efectuate în județul Alba depășeste cu mai mult de 4 procente media de pozitivare înregistrată la nivel național.

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare