Rămâi conectat

Ştirea zilei

Lucrări de modernizare la Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia: Îmbunătățirea accesului în sediu și securitate sporită la incendii

Publicat

în

Noi lucrări menite să sporească securitatea la incendii a clădirii Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia și să îmbunătățească accesul în sediu sunt pe masa consilierilor județeni în ședința din 17 septembrie.

Lucrările supuse aprobării sunt montarea unei scări exterioare metalică și reamenajarea intrării principale.

Valoarea totală a investiției în scara exterioară este de 621.723,19 lei cu TVA inclus, din care valoarea C+M este 459.837,81 lei, iar pentru reamenajarea intrării principale valoarea investiției este de 405.522,50 lei cu TVA inclus, din care valoarea C+M este 315.767,27 lei.

Electrica Furnizare Discount

Lucrările de intervenție privind investiția „Construire scară exterioară de evacuare la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia”, constau în:

– Construirea unei scări metalice de evacuare, exterioară, alipită corpului A de clădire cu regim de înălțime S+P+ 6E;
– Demontarea ferestrelor laterale ale corpului A;
– Desfacerea parapeților ferestrelor pentru crearea golurilor pentru ușile de evacuare;
– Desfacerea trotuarelor existente pe zona afectată;
– Lucrări de terasamente;
– Fundații izolate sub stâlpi;
– Execuție placă de beton armat;
– Montare structură metalică;
– Instalații electrice;
– Refacere trotuare și alei afectate.

Necesitatea și oportunitatea realizării obiectivului de investiții este justificată de nevoia de asigurare a lungimii căilor de evacuare din clădire impuse de normativele de securitate la incendiu în vigoare.

Scara de evacuare urmează a se ancora de clădirea existentă (corp A), care are un regim de înălțime S+P+6E, fără afectarea structurii de rezistență a clădirii existente. Materialele folosite vor fi cele agrementate de ISU pentru astfel de căi de evacuare, de asemenea și dimensiunile scării. Pentru accesul în clădire se vor demonta, la fiecare nivel, ferestrele existente și se vor demola parapeții acestora, pentru a obține golurile ușilor de evacuare.

Scara metalică exterioară, va avea amprenta la sol de 30,90 mp și o suprafață desfășurată de 158,40 mp. Accesul până la cota ± 0,00 a clădiri se va face pe un pachet de 7 trepte, iar pentru restul de 5 nivele vor fi câte două rampe de scară/nivel, cu câte 11 trepte fiecare. Treptele au înălțimea de 15 cm, lățimea de 33 cm și o lungime de 140 cm, fiind executate din grătare electrosudate tip SP, antiderapante. Podestele au lungimea de 160 cm și lățimea de 318 cm, fiind executate tot din grătare electrosudate tip SP, antiderapante. Pentru siguranța utilizatorilor au fost prevăzute balustrade metalice cu înălțimea de 1m, realizate din cadre de țevi pătrate 50×5 cu platbandă 40×4, închise cu plasă împletită.

Realizarea obiectivului de investiții „Amenajare intrare principală la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia”, constă în principal din execuția următoarelor lucrări:

– demolarea structurii copertinei existente, a învelitorii, plăcii și scărilor de acces;
– demontarea tâmplăriei;
– demontarea corpurilor de iluminat;
– desfacerea trotuarelor existente pe zona afectată;
– desfacerea glafurilor de la cele două ferestre;
– desfacerea tencuielilor exterioare degradate;
– lucrări de terasamente;
– fundații izolate sub stâlpi;
– fundații trepte și rampă de acces;
– execuție rampă și placă acces din beton armat;
– montare structură metalică;
– închideri exterioare cu tablă dublu fălțuită;
– închideri și placări interioare cu plăci HPL;
– montat tâmplărie;
– refacere șape;
– placaj trepte, rampă și hol cu granit fiamat;
– refacere tencuieli;
– refacere glet și vopsitorii;
– instalații electrice;
– automatizare ușă acces;
– montare perdea aer;
– instalație de canalizare a stergătoarelor de picioare;
– montare ștergătoare profesionale de picioare;
– montare balustradă și mână curentă;
– refacerea trotuare și alei afectate în timpul execuției.

Necesitatea și oportunitatea realizării obiectivului de investiții este justificată de nevoia de asigurare a unui acces mai ușor al bolnavilor, a persoanelor cu dizabilități, a aparținătorilor și a personalului, precum și asigurarea gabaritelor căilor de evacuare impuse de normativele de securitate la incendiu în vigoare.

Soluțiile adoptate urmăresc asigurarea gabaritelor minime a ușilor de evacuare impuse de normativele de securitate la incendiu precum și de asigurarea accesului în clădire a persoanelor cu dizabilități.

Corpul de clădire la care se propun lucrările de intervenție are o vechime de circa 50 de ani. Este o construcție cu regim de înălțime S+P+5E. În prezent se execută lucrări de reabilitare termică și mansardare a clădirii. Pentru îndeplinirea cerințelor impuse de normativele de securitate la incendiu se impune mărirea golurilor de acces existente în clădire, care în prezent au o înălțime de 2 m. De asemenea în prezent nu este asigurat accesul persoanelor cu dizabilități în clădire.

Soluțiile adoptate în vederea rezolvării celor două deficiențe funcționale sunt de intervenție la copertina existentă astfel încât, printr-o nouă volumetrie să se asigure posibilitatea organizării fluxurilor de acces și evacuare, atât pentru persoanele valide cât și pentru persoanele cu dizabilități, în condiții de siguranță.

Publicitate

Ştirea zilei

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 23-25 octombrie 2021

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră, în perioada 23-25 octombrie 2021

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 23-25 octombrie 2021. Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu atenție și în limitele vitezei legale, dacă este neaparat nevoie să o facă, dacă nu, sunt rugați să respecte restricțiile de circulație impuse de autorități.

Amplasarea radarelor în perioada 23-25.10.2021

Electrica Furnizare Discount

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citește mai mult

Ştirea zilei

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

Publicat

în

Fără permis și cu o motocicletă neînmatriculată, un tânăr din Alba a lovit o femeie și a fugit de la locul faptei: Ce a decis instanța

După 3 ani, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din comuna Bistra, a fost condamnat la 2 ani și 7 luni de închisoare cu suspendare, după ce a lovit o femeie de 30 de ani cu motocicleta neînmatriculată pe care o conducea fără să dețină permis categoria A. În plus acesta a părăsit locul accidentului.

La data de 26 octombrie 2018, în jurul orei 13.25, poliţiştii din Cîmpeni au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul că o persoană a fost victima unui accident rutier produs de un motociclist care a părăsit locul evenimentului.

Din primele cercetări efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că o femeie de 30 de ani, din comuna Bistra, în timp ce circula pe marginea drumului naţional 75, deplasându-se spre localitatea Hudricești, a fost acroşată de o motocicletă al cărui conducător şi-a continuat drumul.

Electrica Furnizare Discount

În urma accidentului, femeia a suferit leziuni la nivelul unui picior şi a fost transportată la spital.

Ulterior, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe motociclist, un tânăr de 19 ani la momentul comiterii infracțiunii, din comuna Bistra, care a condus motocicleta fără să deţină permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul şi fără ca aceasta să fie înmatriculată sau înregistrată în circulație.

În urma accidentului persoana vătămată a suferit leziuni corporale vindecabile în 100 – 105 zile de îngrijiri medicale.

În cadrul judecății, inculpatul a recunoscut în totalitate săvârșirea faptelor așa cum a fost reținute în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate, cerere admisă de către instanță.

Victimei accidentului i-au fost acordate de către Judecătoria Câmpeni daune morale în valoare de 21.000 de euro.

Hotărârea nu este definitivă, aceasta putând fi contestată în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror, inculpat, părțile civile și partea responsabilă civilmente.

Citește mai mult

Ştirea zilei

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Publicat

în

De ce pot circula noaptea doar românii care s-au vaccinat sau au fost infectați, nu și cei care se testează. Explicațiile șefului DSU

Raed Arafat a răspuns la câteva întrebări esențiale legate de restricțiile care vor intra în vigoare în România. Care este diferența între românii vaccinați și cei nevaccinați, care nu au avut coronavirus.

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat, vineri, într-o conferință de presă pe care a susținut-o la Palatul Victoria, de ce doar persoanele care s-au vaccinat și cele care au trecut prin boală pot circula noaptea. De această libertate nu se pot bucura și cei care se bazează doar pe test.

Raed Arafat a explicat de ce nevaccinații sunt supuși mai multor restricții

„Explicația este că vor ieși numai persoanele care sunt vaccinate sau trecute prin boală, care au imunitate, nu și persoanele testate care pot să se infecteze dacă ajung undeva și să ajungă la spital mult mai ușor decât cei care sunt vaccinați sau trecuți prin boală”, a afirmat Raed Arfat. El a fost întrebat care este diferența, ținând cont că și persoanele vaccinate pot să se îmbolnăvească de COVID și să ajungă să aibă nevoie de spitalizare.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Certificatul verde va fi OBLIGATORIU pentru aproape orice activitate. Excepție fac magazinele alimentare și slujbele

„Mult mai puțin – citiți, vă rog, cifrele și vedeți că procentele sunt elocvente și arată foarte clar care este procentul celor care ajung în spital, care ajung la ATI și care și decedează fiind vaccinați și, am spus la un moment dat, înregistrați ca vaccinați.

Citește și: DOCUMENT| LISTA noilor măsuri și restricții care vor fi aplicate de luni, 25 octombrie. Hotărârea CNSU

Pentru că știm foarte bine cum sunt unii sunt cu certificatele, cum sunt obținute și cum este făcută vaccinarea”, a mai precizat șeful DSU, cu referire la fenomenul de „vaccinare la chiuvetă” pe care statul român l-a controlat cu foarte mare greutate.

Persoanele nevaccinate nu vor mai putea circula între 22.00 şi 05.00 pentru o perioadă de 30 de zile începând de luni, 25 octombrie 2021

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare