Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Sport

LPS Sebeş “U16” şi-a dovedit valoarea la Cupa “Cotta International”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Recent s-a tras cortina peste cea de a XI-a ediţie a deja tradiţionalului turneu internaţional de fotbal pentru copii şi juniori “CUPA COTTA INTERNATIONAL“ de la Arad. Echipa LPS SEBEŞ a participat la acest turneu la categoria “U16” cu juniori născuţi 1995-1996 şi a lăsat o impresie foarte bună terminând turneul fără nici o înfrângere la egalitate de puncte cu OFK BELGRAD, la departajarea pentru locurile I şi II, fiind luat în calcul golaverajul care a fost în favoarea echipei din Serbia. Înainte de ultima zi a turneului, zi în care fiecare echipă mai avea de disputat câte un singur joc, de clasament, era o egalitate perfectă la categoria “U16”, OFK BELGRAD şi LPS SEBEŞ fiind pe primul loc cu câte 3 victorii fiecare, rezultat egal în meciul direct şi 13 goluri marcate cu un gol primit fiecare. Urmau deci jocurile decisive care stabileau clasamentul final, sârbii urmau să întâlnească UTA Arad iar LPS SEBEŞ întâlnea selecţionata judeţului Arad 1996. La meciul pe care l-au jucat juniorii sârbi s-a întâmplat ceva bizar şi au marcat gol după gol, scorul final fiind 10-0 în favoarea sârbilor cu o bucurie de nedescris a jucătorilor de la UTA “care şi-au atins obiectivul”, în meciul următor juniorii noştri au învins Selecţionata Arad 1996 cu scorul de 3-1 şi astfel LPS Sebeş termină turneul fără înfrângere locurile I şi II fiind departajate de golaveraj, având următoarea linie de clasament: 4 victorii, 1 egal, 0 înfrângeri, 16 goluri marcate la 2 goluri primite. Iată toate rezultatele şi adversarii formaţiei din Arini: LPS – MINERUL MOTRU 2-0 ; LPS – ŞOIMII LIPOVA 7-0 ; LPS – UTA ARAD 3-0 ; LPS – OFK BELGRAD 1-1 ; LPS-SELECŢIONATA ARAD 1996 3-1. Marcatorii formaţiei noastre au fost: RADU ALEXANDRU ALIUŢĂ cu 6 goluri, VARGA ALEXANDRU 4 goluri, COMĂNESE ALEXANDRU 2 goluri, SZEKELY IOSIF 2 goluri, SUCIU ALEXANDRU şi BALCĂU GABRIEL câte unul.
Lotul deplasat: Beldean Adrian, Szekeli Iosif, Radu Alexandru, Varga Alexandru, Surdu Sergiu, Sârbu Radu, Mihaiu Ioan, Suciu Alexandru, Uratu Andrei, Sauer Toni, Comănese Alexandru, Balcău Gabriel, Apreutesei Cristian, Grigore Bogdan, Mitea Robert, Costea Ionel, Sav Victor, Simandi Sorin, Nemeş Alexandru; Antr. Ţimpea Emil
Rezultatele din ultimul timp dovedesc că la Sebeş la Liceul cu Program Sportiv se munceşte din greu, acum când fotbalul românesc este măcinat de scandaluri, când la nivel de copii şi juniori este aproape haos, la Sebeş s-au strâns rândurile, se urmăresc tineri de la echipele din judeţ şi din judeţele limitrofe şi sunt atraşi către sport, sperăm către sportul de performanţă, după ce în anul şcolar şi competiţional 2010-2011 juniorii clubului FC Atletic Cugir au migrat masiv spre LPS Sebeş, anul acesta au ales Sebeşul tineri din alte zone ale judeţului cum ar fi Valea Lungă un bazin cu o generaţie 1996 foatre bună, şi totodată au fost atraşi juniori din judeţul Sibiu sau Hunedoara. LPS SEBEŞ ţinteşte performanţa şi acest lucru este vizibil după ce juniorii “U16” au obţinut locul 3 în Franţa de Paşte, iată la “COTTA“ s-a reuşit locul doi, şi sperăm ca să nu se oprească aici. În perioada 17 – 23 Iulie LPS va participa la “Youth Football Festiva “ în Ungaria.
Părinţii doresc pe această cale să mulţumească încă o dată domnului director al Liceului Sportiv Sebeş, Dăncilă Alexandru pentru implicarea şi convingerea cu care susţine activitatea acestor tineri care practică fotbalul şi handbalul la LPS, şi tuturor celor implicaţi în activitatea şi sprijinirea tinerilor în încercarea lor de a atinge performanţa.
Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

CS Unirea Alba Iulia, mulțumiri Primăriei municipiului Alba Iulia pentru sprijinul financiar acordat

Dan HENEGAR

Publicat

în

Conducerea CS Unirea Alba Iulia, cel mai important club soportiv din Alba, cu performeri prezenți la Campionate Europene și Mondiale, la diverse ramuri sportive, mulțumește Primăriei municipiului Alba Iulia pentru sprijinulul financiar acordat recent.
Cooperarea și în acest an cu Primăria Alba Iulia a ajutat CS Unirea Alba Iulia să își construiască o proiecție bugetară clară pentru trimestrele lll și lV, care ne-a stabilizat poziția de a participa cu sportivii noștri la activitatea sportivă și a condus la o relație de colaborare între aceste două instituții ale statului. În numele echipei CS UNIREA Alba Iulia, domnule primar vă adresez mulțumirile noastre pentru sprijinul financiar acordat”, a transmis Daniela-Olivia Moșneag, directorul CS Unirea Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

CS Unirea Alba Iulia, două reprezentante, Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, la Campionatul European de atletism

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mărșăluitoarele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, sportive legitimate la CS Unirea Alba Iulia, vor concura la Munchen, în cadrul Campionatului European de atletism. E

Este o nouă reprezentare la nivel înalt pentru cel mai important club din Alba, după ce în 22 iulie cele două uniriste au concurat în USA, la Eugene/Oregon, la Campionatele Mondiale de atletism, competiția majoră a acestui an. La Munchen, proba de 35 kilometri marș va avea loc marți, 16 august, iar oboseala unui sezon extrem de istovitor este principalul obstacol pentru cele două sportive.

Multe nu sunt de spus, pentru că încă nu mă simt refăcută în totalitate după Mondiale. Aceasta o să fie a 5-a cursă de 35 de kilometri la nivel internațional în acest an. Am avut un sezon competițional foarte încărcat și sper doar să ajung la linia de finish cu un timp rezonabil și pe un loc cât mai onorabil”, a declarat Ana Rodean (38 de ani).

Elit - Gustul Desăvârșit

Rodean bifează a doua participare: precedenta fiind la Berlin, în 2018, cu o clasare pe locul 19, cu cel mai bun timp al carierei pe 20 kilometri (o oră 33 de minute și 39 secunde).A 25-a ediție a Campionatulul European de atletism face parte din a doua ediție a Campionatelor Europene Polisportive și se va desfășura între 15 și 21 august pe Stadionul Olimpic din München.

La Mondiale, Ana Rodean a terminat pe poziția a 26-a (rezultatul 3:01.29, SB, al doilea timp din carieră) iar colega sa de club a abandonat, din motive medicale, la kilometrul 28. Pentru Mihaela Acatrinei, debutul în arena mondială a însemnat o cursă cu probleme de sănătate, întreaga “aventură” spre USA fiind marcată de multe peripeții.

Am făcut o greșală, în timpul cursei am luat iarăși un supliment de geluri și activatori, după ce și înaintea startului am apelat la acele suplimente. Asta m-a terminat, începusem bine, eram pe record personal la kilometrul 20, însă ulterior mi-a fost foarte rău,  am vomat în câteva rânduri, am fost nevoită să renunț și mi-am revenit cât de cât abia după perfuzii”, a explicat Mihaela.

M-am întors obosită foc din America, o săptămână am dormit încontinuu. Sper ca în Germania să termin cursa, să nu pățesc ca în USA. Este clar că dacă nu abandonam la Mondiale acum eram mai relaxată”, a punctat Mihaela Acatrinei (27 de ani).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Evitarea depunctării, principala preocupare la CSM Unirea Alba Iulia! Adrian Vâsâi, primul nume pentru banca tehnică

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Municipal Unirea Alba Iulia a preluat marți, 9 august, locul în Liga 3 de la AFC Unirea 1924 Alba Iulia și va evolua în eșalonul terț în ediția viitoare după ce “alb-negrii” au fost preluați de Primăria municipiului Alba Iulia.

Și dacă în privința viitorului formația din Cetatea Marii Uniri a căpătat siguranță și liniște, după an de chin, stringente sunt problemele imediate, respectiv depunctarea cu 20 de puncte din pricina datoriilor către Alexandru Giurgiu, Adrian Bicheși și Ilie Adam (pasiv la care s-a ajuns în urma ședinței de săptămâna trecută a CNSL).

Pe termen scurt, încercăm să scăpăm de depunctare”, a comentat Mihai Dăscălescu, reprezentantul Ligii a 3-a în Comitetul Executiv, o declarație care o completează pe aceea făcută în ședința extraordinară de preluare a echipei: Există posibilitatea ca depunctarea să fie redusă, să primim o hotărâre favorabilă din partea FRF până la startul sezonului, a punctat Mihai Dăscălescu.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Recurs respins la Comisia de Recurs!

După modelul formației cugirene care în 2020 a devenit CSO Cugir iar un an mai târziu a trecut la denumirea CS Metalurgistul Cugir, modificări aprobate de FRF, va fi și translatarea dinspre AFC Unirea 1924 Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia (în 16 august este ședință de Comitet Executiv al FRF, după ce în 5 august s-a mai aprobat cesionarea activității sportive și a dreptului de participare pentru Vedița Colonești – Liga 3 și ACS Fortuna Bechicherecu Mic – feminin). Totuși în privința depunctării lucrurile sunt îngrijorătoare întrucât, în 4 august, Comisa de Recurs a FRF a respins recursul ca netimbrat pentru Adrian Claudiu Bicheși și Nicu Alexandru Giurgiu, “decizia fiind definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 de zile de la comunicare”. Din pricina datoriilor, divizionara terță nu poate efectua transferuri momentan și riscă mărirea pasivului, la rând venind memoriile lui Valentin Sinescu (a acceptat reeșalonarea datoriilor) și Viorel Codrea. Concret, în zilele acestea ‘alb-negrii” trebuie să stingă litigiile cu Al Giurgiu, Bicheși și Adam (apelându-se la finanțatori privați), pentru a stopa depunctarea, iar prin interpretări ale regulamentului se speră să se înceapă sezonul fără puncte luate (Liga 3 debutează în 27 august, iar în 17 august e meci în Cupa României, cu CS Ocna Mureș).

*A revenit Răzvan Ivan

Numele sibianului Adrian Vâsâi, selecționerul echipei naționale Under 19 a României, prezentă recent la Campionatul European, este acum primul pe lista antrenorilor doriți (s-a vehiculat o perioadă și varianta Paul Ciucă).

Este o prioritate pentru noi, încercăm să-l convingem. Am discutat, dar a rămas să reluăm negocierile după ce știm dacă Primăria va prelua echipa”, a spus un apropiat al clubului albaiulian. Dacă va accepta propunerea, Adrian Vâsâi va colabora cu Marcel Rusu și Mircea Oprea (cuplul din primăvara trecută, cei care conduc pregătirea în acest moment).

În altă ordine de idei, apărătorul Răzvan Ivan (22 de ani, fundaș dreapta și fundaș central) a revenit la Unirea Alba Iulia. Acesta a mai jucat în două rânduri pentru albaiulieni, iar în ianuarie 2019 a fost cedat la UTA Arad, de unde a mai fost împrumutat o perioadă la “alb-negri”. De asemenea, mai sunt în probe doi portari: Cătălin Iovicin (21 de ani, Pandurii Tg. Jiu) și Darius Alexandru Mikloș (Academy Udinese București), ce vor fi testați în amicalul de sâmbătă, de la Cugir, cu Metalurgistul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea