Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Locuitorii județului Alba acordă o atenție tot mai mare problemelor de natură oftalmologică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sănătatea ochilor este fără îndoială un aspect deosebit de important, fapt pentru care în mod regulat trebuie să ne asigurăm ca îi acordam acesteia atenția cuvenită. Chiar dacă în general avem o atitudine destul de reticentă față de evaluarea periodică a sănătății, cert este faptul că un studiu realizat recent a scos la iveală faptul că locuitorii județului Alba acordă o atenție tot mai mare problemelor de natură oftalmologică, cu toate că de foarte multe ori avem tendința de a ignora multe simptome care indică foarte clar o afecțiune a ochilor.

Statistic vorbind, locuitorii județului Alba arată un interes mult mai mare pentru informarea cu privire la afecțiunile de natură oftalmologică, căutările pe cuvinte cheie precum oftalmologie, miopie, hipermetropie sau ambliopie s-au dublat în acest an față de 2015. La nivel de județ, cele mai multe căutări sunt realizate în orașul Alba Iulia cu un procent de 28,6%, iar în Sebeș cu un procent de 13,4% și Blaj cu 10,9%. Din acest punct de vedere se poate observa clar faptul că miopia, hipermetropia respectiv ambliopia (ochiul leneș) rămân unele dintre cele mai frecvente afecțiuni din sfera oftalmologiei.

“Afecțiunile oftalmologice sunt extrem de numeroase, însă este foarte important ca fiecare dintre noi să ne evaluăm în mod constant sănătatea ochilor pentru a evita agravarea unor afecțiuni care pot avea consecințe extrem de neplăcute. Este foarte adevarat că pacienții au astăzi posibilitatea de a se informa despre o afecțiune a ochilui din diverse surse, însă este indicat ca de fiecare dată să apelam la medicul specialist în momentul în care ne confruntăm cu o problemă de sănătate, indiferent de natura ei. Îmbucurător însă este faptul că pacienții încep să arate un mai mare interes pentru tot ceea ce înseamnă sănătatea” a declarat Dr.Dimitriu Alexandru, medic al clinicii Optisan.

Un alt factor indirect care a dus la o creștere considerabilă a căutărilor pe internet pentru aceste afecțiuni de natură ofatlmologică se datorează și faptului că tot mai multe clinici oftalmologice dispun astăzi de site-uri de prezentare informative unde utilizatorii au posibilitatea de a obține numeroase detalii despre afecțiunile cu care se confruntă, precum și detalii despre cea mai bună metodă de tratament. În același timp însă, modernizarea acestor clinici reprezintă simultan un factor care încurajează un număr tot mai mare de pacienți să apeleze la specialiști atunci când se confruntă cu diverse probleme de natură medicală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de PAȘTELE CATOLIC 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de PASTE 2024. Urari de Paste, felicitari de Paste și SMS-uri de Sfintele Paști Catolic, Reformat, Protestant Știm că este o perioadă grea pentru toți, fiindcă nu putem să fim alături de cei dragi în aceste momente de sărbătoare, dar putem să-i bucurăm cu un mesaj, prin care să le transmitem toate gândurile bune, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea