Rămâi conectat

Economie

Localităţile de pe Ampoi şi Mureş se asociază pentru dezvoltare

Publicat

în

Construcţia parteneriatului public-privat întitulat Grupul de Acţiune Locală din Zona Văilor Ampoiului şi Mureşului (G.A.L. Valea Ampoiului – Valea Mureşului) a fost începută în semestrul al II-lea al anului 2010, însă actul de naştere oficial s-a înregistrat zilele trecute prin certificatul emis de către Judecătoria Alba Iulia. El este rezultatul unor acţiuni de promovare, experiză şi analiză pe teritoriul G.A.L.-lui ce au fost finalizate printr-un proiect depus la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, unde în urma evaluării finale acesta a fost declarat câştigător de către Autoritatea de Management pentru PNDR.
Parteneritul public-privat denumit Grup de Acţiune Locală (G.A.L.) reuneşte un număr de 11 comunităţi – 10 comune şi un oraş – din sectorul public (administraţie publică locală), din sectorul privat (comercial, agricol, zootehnic, silvic, etc.) şi din rândul societăţii civile (ONG-ri), în totalitate 33 membri fondatori. La sfârşitul săptămânii trecute au fost înaintate Autorităţii de Management a DADR documentele necesare eliberării deciziei de autorizare a G.A.L. Valea Ampoiului-Valea Mureşului, ceea ce în opinia partenerilor reprezintă etapa premergătoare implementării proiectului. S-a finalizat astfel o activitate desfăşurată timp de un an, de aceea câteva precizări se impun începând cu cele de ordin geografic.
G.A.L. Valea Ampoiului – Valea Mureşului este amplasat pe cursul mijlociu al râului Mureş în aval de municipiul Alba Iulia şi pe cursul afluentului cel mai important din zonă, râul Ampoi. Localităţile care configurează aria geografică a teritoriului GAL-lui sunt orientate pe văile Ampoiului şi Mureşului, având caracteristici atât de zonă montană cât şi de luncă. Acestea sunt: Zlatna, Almaşu Mare, Meteş, Vinţu de Jos, Blandiana, Ceru Băcăinţi, Şibot, Pianu, Săsciori, Săliştea din judeţul Alba şi o localitate din judeţul Hunedoara, totalizând o populaţie de 37.363 locuitori.
Sprijinul financiar aprobat în cadrul Sub-măsurii 4.3.1. Axa 4 Leader este în valoare de 3.623.000 Euro, dintre care 2.856.500 Euro reprezintă valoarea finanţării nerambursabile din fonduri europene FEADR şi naţionale.
Obiectivele proiectului constau în: implementarea unei strategii de dezvoltare locală concepută pe zona rurală definită la nivel subregional Valea Ampoiului-Valea Mureşului; punerea în aplicare a unei strategii multisectoriale bazate pe interacţiunea dintre parteneri în cadrul proiectelor din diverse sectoare ale economiei locale; dezvoltarea unor proiecte de cooperare şi interconectare a parteneriatelor locale.
Ajutorul acordat în cadrul Axei Leader are în vedere următoarele tipuri de activităţi eligibile: microproiecte ale autorităţilor publice locale privind executarea unor lucrări de reabilitare a unor obiective de interes local şi investiţii în infrastructură la scară mică; proiecte privind dezvoltarea economică prin stimularea investiţiilor; implementarea proiectelor de funcţionare şi cooperare a GAL-lui; acţiuni de promovare a parteneriatului.
Parteneriatul s-a realizat în baza Legii 26/2000 cu completările şi modificările ulterioare, sediul asociaţiei fiind în comuna Şibot, fiind aprobată şi posibilitatea înfiinţării unor puncte de lucru pe teritoriul GAL-lui.
Aşa cum ne-a declarat reprezentantul legal al GAL-lui, construcţia parteneriatului a fost posibilă prin implicarea autorităţilor publice locale, care au mobilizat actorii principali ai comunităţilor componente, demersurile fiind cunoscute şi susţinute de către Consiliul Judeţean Alba. (C.P.)

Publicitate

Economie

Comunicat de presă: Asigurarea accesului elevilor de la nivelul comunei Săsciori la procesul de învățare online prin furnizarea tabletelor școlare și a altor echipamente IT pentru activități didactice

Publicat

în

Comunicat de presă

Beneficiar proiect: Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Săsciori

Electrica Furnizare Discount

Scopul/ obiectivul general al proiectului: Asigurarea accesului elevilor de la nivelul comunei Săsciori la procesul de învățare în mediul online, prin achiziționarea de echipamente mobile de tipul tabletelor pentru uz școlar, precum și a unor echipamente și/sau dispozitive electronice necesare activităților didactice, astfel încât procesul educațional să se desfășoare în condiții cât mai sigure.

Rezultatele așteptate/ finale în urma implementării proiectului:

  1. Un număr de 564 tablete pentru uz școlar furnizate elevilor înmatriculați în anul școlar 2020-2021, de la nivelul comunei Săsciori, până în luna a 11-a a perioadei de implementare a proiectului.
  2. Un număr de 297 echipamente / dispozitive IT furnizate pentru activități didactice în mediul online, către unitățile de învățământ de la nivelul      comunei Săsciori până în luna a 11-a a perioadei de implementare a

Valoarea totală a proiectului: 1.718.878,62 lei

Valoarea cofinanțării UE (FEDR): 1.393.997,32 lei

Data începerii proiectului: 26.04.2021

Data finalizării proiectului: 26.10.2021

Cod MySMIS proiect: 144006

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020

Competitivi împreună!

Date de contact:  

Site: http://www.comunasasciori.ro/

E-mail: [email protected]

Telefon: 0258.741.110

Manager de proiect: Drăghici Daniela

Telefon: 0786.560.368

Adresă: Str. Principală, nr. 363, Săsciori, cod poștal 517660, jud. Alba

Link-ul către site-ul web al Instrumentelor Structurale din România, http://www.mfe.gov.ro

Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă – SC GESS SHOW SRL anunta lansarea proiectului cu titlul ”Cresterea calitatii serviciilor prestate de SC GESS SHOW SRL”

Publicat

în

Comunicat de presă

SC GESS SHOW SRL anunta lansarea proiectului cu titlul ”Cresterea calitatii serviciilor prestate de SC GESS SHOW SRL” proiect  nr RUE 12560 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Electrica Furnizare Discount

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 28.07.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC GESS SHOW SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 282.399,06(valoarea totala) din care : 245.564,4 lei grant si 36.834,66 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020]

 

Citește mai mult

Economie

Forța de muncă a României pleacă afară, iar noi „impozităm sărăcia”. Lipsurile financiare îi gonesc pe români în țări străine

Publicat

în

Forța de muncă a României pleacă afară, iar noi „impozităm sărăcia”. Lipsurile financiare îi gonesc pe români în țări străine

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui (USR), a declarat la Aleph News că cea mai importantă reformă fiscală pe care ar trebui să o facă Guvernul este neimpozitarea salariului minim:

„Trebuie să ajutăm mediul de afaceri în alte moduri decât a lua bani publici şi pur şi simplu a-i da unor firme, trebuie să facem măsuri şi aici e măsură cea mai importantă (reforma fiscală şi reforma economică) pe care o putem face, reforma impozitării muncii. Zero taxe pe salariul minim este o idee care ne vine, nu reinventam roata, asta fac şi alte ţări să nu impozităm”

„Este o soluţie dacă vrem să scăpăm de sărăcie sau să reducem sărăcia, dacă vrem să activăm forţă de muncă, dacă vrem să avem locuri de muncă bine plătite. Dacă vrem în continuare să ne gonim forţă de muncă în alte ţări da, nu e o soluţie, atunci mergem pe a avea cele mai mari impozite pe salariile mici din toată Europa pentru că România este campioană la impozitarea salariilor mici. Atenţie aici, dacă vă uitaţi pe nivelul general de impozitare a muncii noi suntem puţin deasupra mediei europene şi o să ni se arate graficul ăsta – uitaţi, nu avem o problemă cu impozitarea muncii pentru că suntem puţin deasupra mediei. Dar dacă ne uităm pe salariile mici, noi acolo suntem pe locul întâi”

Electrica Furnizare Discount

„Noi impozitam sărăcia. Poate de aia suntem săraci. Haideţi să nu mai oropsim, să nu mai luăm tocmai aceluia care are cel mai puţin atât de mulţi bani. Statul să îşi găsească o talie în care să nu mai avem ministere mamut, sute de agenţii, zeci şi mii de sinecuri potenţiali toate finanţate din banii noştri şi să mai lăsăm puţin bani la oamenii care muncesc, au valoare”
„Sprijin această măsură foarte tare, de neimpozitare a salariului minim care nu se aplică doar salariului minim, se aplică tuturor salariilor, se aplică şi celor care au un leu peste salariul minim pentru că asta este o măsură care creşte puterea de cumpărare pe orizontală, asta face ca această creştere economică, ca această bogăţie, prosperitate să se regăsească la cât mai mulţi oameni şi exact asta trebuie făcut, este cea mai importantă reformă fiscală pe care trebuie să o facă statul român”

Citește și : Legea pensiilor se modifică: Cei ce lucrează peste vârsta de pensionare vor primi stimulente mai mari decât în prezent

„E o reformă economică fară de care chiar nu putem evita soarta pe care o avem. Dacă vrem să scăpăm de sărăcie şi sărăcia este cea mai mare problemă economică a ţării noastre pe termen lung, pe termen scurt sunt de acord avem deficitul bugetar, pe termen mediu avem deficitul fondului de pensii, dar pe termen lung şi cea mai profundă problemă este cea a sărăciei. E chiar o anume sărăcie foarte precisă, sărăcia în muncă. Noi suntem lideri europeni la sărăcie în muncă şi nu doar anul ăsta, am fost şi anii trecuţi, în fiecare an. Uitaţi-vă în tot istoricul Eurostat, eu nu ştiu dacă a fost un singur an în care să nu fim pe locul 1 în Europa la sărăcie în muncă şi suntem pe locul 1 în Europa şi la impozitarea muncii pe salariile mici. Lucrurile acestea nu sunt necorelate”

Citește și : Noul buletin cu CIP: Ce trebuie să cunoască cei care optează pentru noua carte electronică și cât costă

„Forţă de muncă a României se duce în alte ţări pentru că diferenţa de salariu este foarte mare. Şi noi avem un handicap imens, România a avut 45 ani de comunism dur, o economie socialistă care a naţionalizat şi a colectivizat aproape 100%. Nu ca în Polonia, nu ca în Ungaria, unde au grade de colectivizare mult mai mici, pe la 20%. Noi am avut un comunism pur şi dur din motive istorice, nu intrăm în istorie, asta e altă problemă. Avem un bagaj istoric cu atât mai greu. În momentul acesta noi evident că nu putem avea productivitatea ţarilor din vest, nu putem fi Germania pentru că au capital acumulat mult mai mult decât noi. Dar ce putem face, de exemplu, este să nu împovărăm suplimentar munca faţă de alte ţări. Ori noi exact asta facem. Evident că salariul va fi mai mare în Germania, şi cu zero taxe pe salariul minim tot va fi mai mare în Germania salariul. Dar va fi mai mare cu mai puţin. Şi diferenţa aceasta mai mică va face ca omul să se gândească: are sens să plec? Una este să pleci pentru 1000 euro în plus, alta e să pleci pentru 500 euro în plus”

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare