Liviu Dragnea a anunțat că PSD vrea să organizeze referendumuri pe tema familiei şi a eliminării imunităţii, inclusiv pentru preşedinte

Liviu Dragnea a afirmat, luni seara, într-o emisiune de la o televiziune națională, că PSD intenţionează să organizeze, în această primăvară, două referendumuri pe tema familiei formată dintr-un bărbat şi o femeie şi despre eliminarea imunităţii, inclusiv pentru preşedintele României.

Dragnea04„Noi avem în minte alte două referendumuri pe care le vom declanşa. Este un referendum pe care ne-am angajat să-l declanşăm cu tema «familia». S-au strâns peste 3 milioane de semnături şi este o temă de interes major, care ţine de substanţa societăţii noastre. Iar a doua temă, eu am spus-o de un an şi jumătate în spaţiul public şi o spun în continuare, chiar dacă unii colegi de-ai mei s-au supărat la vremea respectivă, un referendum privind regimul imunităţilor din România. Eu am spus-o mereu şi susţin în continuare: nu sunt de acord cu imunitatea parlamentară, dar nici cu cea a preşedintelui”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a ţinut să precizeze că în refrendumul pe care PSD doreşte să îl organizeze este vorba despre „imunităţile tuturor”.

„Noi vorbim de un articol fundamental din Constituţie: nimeni nu e mai presus de lege. Dacă nimeni nu e mai presus de lege, imunităţile trebuie să dispară pentru toţi (…) E vorba de principiu. Nu mai e preşedinte Iohannis, în 2019 vine altcineva, e vorba de un principiu. Un preşedinte în funcţie, aşa cum e prevederea respectivă, omoară un om pur şi simplu. Este în continuare preşedinte cinci ani, pentru că nu poate fi judecat? Nu mi se pare în regulă. Noi avem în plan în primăvara (organizarea referendumurilor – n.r.) şi sigur că vrem să facem în primăvară. Mi se par două teme importante”, a completat Dragnea.

Preşedintele PSD şi-a exprimat neîncrederea că preşedintele Klaus Iohannis „va dori sa participe la o discuţie privind modificarea Constituţiei, pentru că s-ar putea să deranjeze”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni seară, organizarea unui referendum pe tema modificării codurilor penale şi a graţierii, afirmând că protestele au arătat că este o temă de larg interes pentru cetăţeni.

„În aceste zile au avut loc proteste, oamenii au ieşit indignaţi să protesteze în stradă împotriva acestei încercări de a modifica prin ordonanţă de urgenţă legislaţia penală. Am auzit fel şi fel de aberaţii, imediat după ce au ieşit oamenii în stradă. Activişti agitaţi şi agitatori au fugit la televiziunile obediente să explice poporului că este o lovitură de stat. Cetăţenii să dea lovitură de stat? Nu, politicienii dau lovitura de stat, doar că nu dau lovitură de stat, ci lovitura de graţie statului de drept”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a anunţat că, în consecinţă, va iniţia procedurile pentru organizarea unui referendum pe tema celor două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codului penal.

”Această temă a devenit o temă naţională. E evident că există un larg interes pentru schimbarea codurilor penale şi a graţierii. Dacă aşa este, voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum, referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor putea spune dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu”, a spus Klaus Iohannis.

Sursa: news.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Rika fara frica 24 ianuarie 2017 at 10:39

prosti iasa in strada la vorbele lui iohannis care nu ii pasa de romania , el azi inloc sa stea in tara la Unirea Principatelor Române sau ”Unirea Mică” merge in alta tara … asta e respectu lui fata de toti romanii…. nu iesim in strada sa cerem demiterea presedintelui mai bine ? ori cum nu a facut nimic bun pt voi la fel k basescu !

un roman 24 ianuarie 2017 at 11:11

Iohanni$$ te vrea HOMOSEXUAL sau LESBIANĂ avand in vedere ca se opune demersului BOR de modificare a constitutiei si definirea familiei ca o entitate formata dintr-un BARBAT si o FEMEIE !

pilu 24 ianuarie 2017 at 17:48

Ba Zdragnea, deageaba se renunta la imunitate daca parlameentarii nu sunt de acord cu anchetarea colegilor lor. O dati voi cumva la sfarsit (ca la referndumul cu nr. de parlamentari) si tot un rahat o sa iese. C’asa-i la voi tineti cu poporul……. PSD-ist.

dolfi 24 ianuarie 2017 at 21:14

bani de stricat degeaba pentru a interzice ce fac niste cetateni cu organele din dotare….
Ce-ar fi sa faceti mai asta cu frana-la-muci un referendum pentru pedepsirea hotiei, cu un glont in ceafa? Condamnatul sa-si sape groapa inainte iar costurile sa fie suportate de familie. Merge? Hai ca si popicii o sa fie de acord, ce inmormantari frumoase o sa faca, vai vai!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...