Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO | Unirea Alba Iulia, 100 de ani – Expoziție de fotografie și meciul fostelor glorii pe „Cetate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO | Unirea Alba Iulia, 100 de ani – Expoziție de fotografie și meciul fostelor glorii pe „Cetate”

Astăzi este o zi specială pentru Unirea Alba Iulia, clubul din Cetatea Marii Uniri aniversând Centenarul, respectiv un secol de la înființare. Pentru a marca acest moment deosebit, oficialii clubului au pregătit un program aparte, prin care să celebreze un eveniment de seamă din existența echipei albaiuliene.

Începând cu ora 12.30, la Palatul Principilor din Cetatea Alba Carolina are loc o expoziție de fotografii, surpinse de-a lungul celor 100 de ani de existență a clubului.

Citește și: Unirea Alba Iulia, 100 de ani! Astăzi, Centenarul „alb-negrilor”: expoziție de fotografie, meciul fostelor glorii pe „Cetate” și lansare Fan Shop oficial!

La aniversarea Centenarului oficialii clubului au pregătit o surpriză pentru fani, lansarea FANS SHOP-ul oficial al echipei. Astfel începând cu ora 16:00, în zona de acces la tribuna I, puteți să achiziționați tricouri oficiale de joc, tricouri aniversare Centenar, hanorac, eșarfe, fanioane, rucsacuri, tricouri de prezentare, trening de prezentare și multe alte surprize.

De la ora 18, pe Stadionul Cetate se va desfășura un meci de old-boys la care vor participa foști fotbaliști și antrenori ai Unirii.

Puține cluburi se pot mândri în România cu o istorie de un secol. Unirea Alba Iulia face parte din cercul select al echipelor de tradiție din fotbalul românesc, săptămâna aceasta împlinindu-se 100 de ani de existență a celei mai iubite echipe de fotbal din județul Alba.

Arhivele păstrează multe dovezi ale acestei existențe, începând cu prima menționare a funcționării clubului, la 16 august 1924 și până la cele mai înalte performanțe, cele două promovări în prima ligă de fotbal sau o semifinală de Cupa României împotriva echipei Steaua București.

Generații după generații, fotbaliștii Unirii sunt surprinși în fotografii emoționante care arată că istoria unui club de fotbal este un tezaur care se construiește greu, cu efort, sudoare, uneori cu lacrimi, alteori cu zâmbete, ale unor oameni care întotdeauna au avut mândria de a fi reprezentanții unui oraș cu nume mare în existența istorică a României: Alba Iulia.

Acelor generații trecute le suntem datori moral în prezent. Datorită lor avem această istorie, datorită lor avem un prezent, dar mai ales, avem un viitor.

Însoțiți întotdeauna de suporteri fideli, uniriștii din trecut au luptat pentru onoare, pentru glorie sportivă, au ținut în viață un simbol al orașului lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU de vegetație uscată și litieră de pădure între Poșaga și Ocoliș: Intervin pompierii din Câmpeni

Bera Larisa

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată și litieră de pădure între Poșaga și Ocoliș: Intervin pompierii din Câmpeni Un incendiu de vegetație uscată și litieră de pădure a izbucnit vineri, 16 august, în jurul orei 13.05 între localitățile Poșaga și Ocoliș. Citește și: UPDATE | INCENDIU izbucnit la o anexă gospodărească în Blaj: Intervin pompierii cu două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea