Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Sărbătoarea Mierii 2023, la Blaj: ”Mica Romă” transformată în centrul apiculturii românești. Ateliere practice, spectacole și expoziții

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO| Sărbătoarea Mierii 2023, la Blaj: ”Mica Romă” transformată în centrul apiculturii românești. Ateliere practice, spectacole și expoziții

Astăzi, a debutat în „Mica Romă” „Sărbătoarea Mierii”, cel mai mare târg apicol din România, eveniment care cuprinde conferințe pe teme de apicultură, expoziții de produse și utilaje apicole, precum și evenimente culturale deosebite.

Pe parcursul zilei, în program sunt incluse conferințe pe teme apicole, ateliere practice pentru apicultori, dar și pentru copii, precum și concerte în aer liber de folclor și muzică ușoară.

YouTube video

Astfel, la ora 15:00, pe scena amplasată în aer liber, va avea loc un spectacol folcloric susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijor Alexandru Pal, alături de soliștii vocali Roxana Reche, Dorina Narița, Floricica Moga și Nicolae Plută. În program vor evolua și Ansamblul Folcloric „Strugurelul” din Valea Lungă, coregraf Vasile Stoia, soliști vocali: Cristina Căpâlnean și Alexandra Băcilă, Ansamblul Folcloric „Mugurașii” din Cergău și Grupul vocal tradițional „Sâncelenii” din Sâncel, precum și soliștii vocali: Daria Costea și Maria Borcea.

Citește și: 25-26 martie 2023| Sărbătoarea Mierii, la BLAJ: PROGRAMUL celui mai mare târg apicol din România

De la ora 18:30, programul artistic va continua cu un spectacol de muzică ușoară și dans. Pe scenă vor urca tinerele interprete Maria Imbre, Patricia Vodă, Georgiana Zbutea, Flavia Triff și Alexandra Sășcudean, dar și trupele de dansuri antice și moderne coordonate de către Octavia Oprea.

Prima zi a „Sărbătorii Mierii” se va încheia cu un concert live susținut de formația Bere Gratis.

În cea de-a doua zi a evenimentului, duminică, 26 martie 2023, sunt programate, pe lângă expoziția de produse și utilaje apicole, un spectacol de teatru de păpuși, în Palatul Cultural din Blaj, și un spectacol interactiv de zumba pentru copii.

„Sărbătoarea Mierii” reunește, și în acest an, participanți atât din țară, cât și din străinătate. Evenimentul este un proiect derulat de compania apicolă APIDAVA, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Blaj și Centrul de Cultură „Augustin Bena”, cu sprijinul Teatrului de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea