LIVE.VIDEO| Instituția Prefectului Alba se autosesizează în urma crizei gunoaielor din Alba Iulia. Care sunt soluțiile și ce măsuri se vor lua

LIVE.VIDEO| Instituția Prefectului Alba se autosesizează în urma crizei gunoaielor din Alba Iulia. Care sunt soluțiile și ce măsuri se vor lua

Instituția Prefectului Alba se autosesizează, oferind explicații cetățenilor, în urma crizei gunoaielor din Alba Iulia. 

Prefectura Alba susține o conferință de presă la această oră cu privire la situația neplăcută creată în aceste zile în Alba Iulia, după ce rampa de transfer de la Bărăbanț a rămas fără autorizație de mediu în urma unei reclamații făcute vineri.

Situația critică a pus în alertă instituțiile din Alba, astăzi având loc mai multe întruniri de urgență pentru a se găsi soluții pentru problema gunoaielor cu care se confruntă albaiulienii.

Reamintim că operatorul de salubritate Polaris M Holding se află începând de vineri în alertă maximă și a sistat ridicarea deșeurilor de pe raza municipiului Alba Iulia și a altor 9 localități. Reprezentanților firmei le-a fost adus la cunoștință vineri după-masa că rampa de transfer de la Bărăbant a rămas fără autorizație de mediu. Aceasta ar fi fost retrasă în urma unei sesizări înaintată de un vecin.

Între timp, firma de salubritate Polaris M Holding va relua astăzi activitatea de colectare a deșeurilor pe raza municipiului Alba Iulia și a celorlalte 9 localități pe raza cărora operează agentul.

Până la găsirea unui nou amplasament pe care se va amenaja și autoriza o altă platformă de transfer a deșeurilor, operatorul de salubritate va folosi actuala locație. Termenul limită pentru amenajarea noii stații de transfer este de 60 de zile. Sunt avute în vedere 3 posibile amplasamente (2 spații pe str. Gheorghe Șincai – zona stației de transformare și 1 spațiu pe str. Rogozului – zona stației de epurare).

Prefectura Alba 0declaratii de presa la finalul sedintei extraordinare a CJSU Alba privind gestionarea deseurilor.

Publicată de Ziarul Unirea pe Luni, 20 ianuarie 2020

 

 

Alin CRIȘAN

1 comentariu

Rusinea 21 ianuarie 2020 at 11:55

Daca gunoaiele depozitate in curtea fostului BJATM se autoaprid si explodeaza fabrica de butelii de aragaz de alaturi, cine va fi responsabil ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...