Rămâi conectat

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Festivalul Roman Apulum 2022, la final: Ceremonialul de închidere și parada trupelor antice

Ziarul Unirea

Publicat

în

LIVE VIDEO| Festivalul Roman Apulum 2022, la final: Ceremonialul de închidere și parada trupelor antice

Festivalul Roman Apulum 2022, de la Alba Iulia, cel mai mare eveniment de reenactment din România a ajuns astăzi la final. Pe parcurcursul ultimelor zile, Cetatea Alba Carolina a fost plină cu mii de spectatori dornici să cunoască realitatea vieţii de acum două mii de ani, din vremea lui Decebal şi Traian.

Festivalul Roman Apulum 2022 s-a aflat la cea de-a IX-a ediție și a avut în program punerea în scenă a unor lupte între daci şi romani, dansuri antice, paradă de noapte cu torţe, târguri de sclavi, dar şi lupte între gladiatori, cum au fost în cele mai vechi timpuri.

Toate manifestările au avut loc în Cetatea Alba Carolina, o fortăreaţă cu bastioane de tip Vauban, care are forma unei stele cu şapte colţuri. Aceasta a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea în oraşul medieval Alba Iulia, având rol de fortificaţie strategică de apărare a Imperiului Habsburgic împotriva eforturilor militare ale Imperiului Otoman şi de consolidare a puterii habsburgice pe plan local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Советы для игры в Авиатор: Как избежать типичных подводных камней

Ziarul Unirea

Publicat

în

официальный сайт казино Мостбет Контент Как начать делать ставки на деньги? Играть бесплатно в игру Авиатор Важные моменты во время игры Авиатор на реальные деньги Как выиграть в игре Авиатор? Как играть в Авиатор на реальные деньги Настольные игры в Mostbet ОБЩЕСТВО С ОГРАНИЧЕННОЙ ОТВЕТСТВЕННОСТЬЮ „ТЦ „АВИАТОР” Какие требования для регистрации в игре Авиатор Пин […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea