Rămâi conectat

Economie

Lista măsurilor de austeritate care i-au înfuriat pe greci

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Parlamentul elen a aprobat, între altele, reducerea salariului minim pe economie cu 20 la sută.
  • Însă chiar şi aşa acesta va rămâne la un nivel de 750 de euro!

    Austeritatea pune Germania pe curs de coliziune iminentă cu Grecia. Parlamentarii greci au votat un nou set de măsuri de austeritate pentru a se asigura că ţara lor primeşte un al doilea ajutor financiar extern, în valoare de 130 de miliarde de euro. Aceste noi măsuri, care se adaugă celor luate în valuri succesive în ultimii doi ani, i-au înfuriat la culme pe greci, care au ieşit în număr mare în stradă în ultimele zile. Ciocnirile dintre forţele de ordine şi protestatari au lăsat în urmă nu mai puţin de 54 de răniţi, fiind incendiate mai multe clădiri.
Cele mai importante măsuri de austeritate luate de guvernul elen sunt: lreducerea cu un miliard de euro a cheltuielilor cu medicamentele; lreducerea cu 600 de milioane de euro a cheltuielilor cu apărarea şi armata; ldesfiinţarea a 550 de posturi de viceprimar, ceea ce ar aduce economii de 30 de milioane de euro; lreduceri de 400 de milioane de euro în cheltuielile programului public de investiţii; ltăierea cu 20 la sută a salariului minim. Pentru persoanele cu vârste de sub 25 de ani, reducerea va fi de 32%; lreducerea cu 2% a contribuţiilor la ajutoarele sociale; lrenunţarea la organizaţiile care asigură locuinţe cu fonduri de la stat; lrestructurarea sistemului bancar; lliberalizarea a 17 profesii închise; lmăsuri de descurajare a evaziunii fiscale; lmajorarea cu cel puţin 25% a biletelor de călătorie cu transportul în comun. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

IMM PLUS 2024 – schema de ajutor de stat: Sumele alocate pe programe și cum se acordă sprijinul

Unirea Ziarul

Publicat

în

IMM PLUS 2024 – schema de ajutor de stat: Sumele alocate pe programe și cum se acordă sprijinul Schema de ajutor de stat IMM PLUS și a componentelor acesteia: IMM ROMÂNIA PLUS, AGRO PLUS, IMM PROD PLUS. CONSTRUCT PLUS, INNOVATION PLUS și RURAL PLUS, valabilă până la 30 iunie 2024. a fost apbrobată prin OUG […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea