Rămâi conectat

Actualitate

LISTA ACTUALIZATĂ| Aproape 180 de elevi din Alba, INFECTAȚI cu Covid-19 și 131 de clase mutate în ONLINE. De ce școli aparțin

Publicat

în

La nivelul județului Alba, de la începutul acestui an școlar, un număr de 179 elevi au fost testați pozitiv, cursurile cu prezență fizică fiind suspendate, conform art.6 din ordinul comun al ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 5.196/1756/03.09.2021, în 131 clase din unitățile de învățământ:

LICEUL „HOREA, CLOSCA SI CRISAN” ABRUD
COLEGIUL NATIONAL „BETHLEN GABOR” AIUD
COLEGIUL NATIONAL „TITU MAIORESCU” AIUD
GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 2 AIUD
LICEUL TEHNOLOGIC AIUD
SCOALA GIMNAZIALA „AXENTE SEVER” AIUD
SCOALA GIMNAZIALA „OVIDIU HULEA” AIUD
COLEGIUL ECONOMIC „DIONISIE POP MARTIAN” ALBA IULIA
COLEGIUL NATIONAL „HOREA CLOSCA SI CRISAN” ALBA IULIA
COLEGIUL TEHNIC „APULUM” ALBA IULIA
GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT „DUMBRAVA MINUNATA” ALBA IULIA
GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 11 ALBA IULIA
GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 2 ALBA IULIA
LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ALBA IULIA
LICEUL DE ARTE „REGINA MARIA” ALBA IULIA
LICEUL TEHNOLOGIC „ALEXANDRU DOMSA” ALBA IULIA
SCOALA PROFESIONALA GERMANA ALBA IULIA
SCOALA GIMNAZIALA „AVRAM IANCU” ALBA IULIA
SCOALA GIMNAZIALA „ION AGARBICEANU” ALBA IULIA
SCOALA GIMNAZIALA „MIHAI EMINESCU” ALBA IULIA
SCOALA GIMNAZIALA „VASILE GOLDIS” ALBA IULIA
SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX „SFANTUL SIMION STEFAN” ALBA IULIA
SCOALA GIMNAZIALA „NICODIM GANEA” BISTRA
COLEGIUL NATIONAL „INOCHENTIE MICU CLAIN” BLAJ
LICEUL TEHNOLOGIC „STEFAN MANCIULEA” BLAJ
LICEUL TEHNOLOGIC „TIMOTEI CIPARIU” BLAJ
LICEUL TEOLOGIC GRECO-CATOLIC „SFANTUL VASILE CEL MARE” BLAJ
SCOALA GIMNAZIALA „TOMA COCISIU” BLAJ
COLEGIUL NAȚIONAL „AVRAM IANCU” CÂMPENI
COLEGIUL TEHNIC „ION D. LAZARESCU” CUGIR
SCOALA PROFESIONALA CUGIR
LICEUL TEORETIC „DAVID PRODAN” CUGIR
SCOALA GIMNAZIALA ” IOSIF PERVAIN” CUGIR
SCOALA GIMNAZIALA NR.3 CUGIR
SCOALA GIMNAZIALA „IOAN MIHU” VINEREA
SCOALA GIMNAZIALA „SINGIDAVA” CUGIR
SCOALA POSTLICEALA „MED-FARM SPERANTA” CUGIR
SCOALA GIMNAZIALA DAIA ROMANA
SCOALA GIMNAZIALA DRASOV
SCOALA PRIMARA VINGARD
SCOALA GIMNAZIALA „SIMION LAZAR” LUNCA MURESULUI
SCOALA GIMNAZIALA „ION BREAZU” MIHALT
LICEUL TEORETIC „PETRU MAIOR” OCNA MURES
GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT NR. 6 OCNA MURES
COLEGIUL NATIONAL „LUCIAN BLAGA” SEBES
LICEUL CU PROGRAM SPORTIV ” FLORIN FLESERIU” SEBES
LICEUL GERMAN SEBES
LICEUL TEHNOLOGIC SEBES
SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” SEBES
SCOALA GIMNAZIALA NR. 2 SEBES
SCOALA GIMNAZIALA „TIMOTEI OVIDIU TARNU” STREMT
LICEUL TEORETIC TEIUS
SCOALA GIMNAZIALA „SIMION BARNUTIU” TIUR BLAJ
SCOALA GIMNAZIALA PONOREL
SCOALA GIMNAZIALA „IULIU MANIU” VINTU DE JOS
În rândul angajaților din sistemul de învățământ din județul Alba, 60 persoane au fost testate pozitiv.
Potrivit ordinului comun, ME/MS, elevii din clasele cu activitatea suspendată pot reveni la școală în următoarele condiții:
Alin (4). Cursurile pentru grupa/clasa suspendată se pot relua cu prezență fizică începând cu a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv, pentru elevii care se testează și rezultatul este negativ.
Alin (5).Testarea elevilor se realizează în a 8- a zi de la data confirmării cazului pozitiv de către cadrul medical din unitatea de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB. Până la efectuarea testului, elevii continuă activitatea didactică în regim online. Elevii care nu se prezintă la testare reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.
Data de referință pentru aceste informații este 1 octombrie 2021, ora 13.00.

Publicitate

Actualitate

I-a fost blocat accesul la un joc online și a amenințat că se sinucide. Copil din Buzău, identificat de către Interpol

Publicat

în

I-a fost blocat accesul la un joc online și a amenințat că se sinucide. Copil din Buzău, identificat de către Interpol

După ce aministratorul unui joc online i-a blocat contului, un copil din Buzău a amenințat că se sinucide. Mesajul minorului a ajuns în cadrul Interpol, care l-a indentificat pe micuț.

„Un copil, utilizator al unei platforme de jocuri online, a alertat autorităţile la nivel mondial, prin transmiterea unui mesaj care conţinea ameninţări cu suicid. Totul a plecat de la disputa pe care a avut-o cu un alt utilizator al platformei, în urma căreia contul lui a fost blocat de către administrator.

Electrica Furnizare Discount

Fiindu-i imposibil să îşi continue jocurile, minorul a transmis un mesaj prin care a ameninţat că se sinucide dacă nu îşi recuperează contul de joc”, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a Poliţiei Române, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, reprezentanţii site-ului au alertat imediat Interpol Washington, iar în urma verificărilor făcute a reieşit că utilizatorul este din Buzău.

„Cu ajutorul colegilor noştri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, s-a reuşit identificarea minorului şi înlăturarea stării de pericol”, se mai menţionează în postare.

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de determinarea sau înlesnirea sinuciderii, sub forma tentativei.

Poliţiştii le reamintesc părinţilor că, potrivit Legii 272/2004 privind promovarea şi respectarea drepturilor copilului, supravegherea minorului este necesară inclusiv în mediul cibernetic.

Citește mai mult

Actualitate

Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori”

Publicat

în

Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori”

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a declarat în cursul zilei de miercuri, faptul că vaccinarea cu schema completă reduce cu cel puțin 20 de ori riscul de deces, iar la momentul de față nu există niciun medicament care să facă acest lucru în cazul infectării cu COVID-19.

„În momentul de faţă, cel mai bun tratament împotriva COVID-19 este vaccinarea. Nu avem altă soluţie. (…) Vaccinarea cu schemă completă reduce riscul de deces de cel puţin 20 de ori. Nu există niciun medicament care să facă acest lucru în momentul de faţă pentru COVID-19. Persoanele de peste 60 de ani au risc de o sută de ori mai mare să moară din cauza COVID-19, comparativ cu cei din grupa de vârstă 16-39 de ani”, a susţinut medicul militar la evenimentul de lansare a Forumului Român Pro-Vaccinare.

Electrica Furnizare Discount

El a subliniat că riscul de deces scade cu cel puţin 60% încă de la administrarea primei doze de vaccin.

„Vaccinarea în celelalte ţări este privită ca un gest de normalitate. Oamenii sunt obişnuiţi să se vaccineze, asta fac de ani de zile şi nu a fost nimic ieşit din comun că astăzi este important să te vaccineze ca să controlezi consecinţele unei maladii extrem de crunte, care în momentul de faţă ucide în fiecare zi sute de oameni. (…) Încă de la prima doză administrată, undeva după 10-14 zile, riscul de decese scade cu cel puţin 60%”, a arătat Valeriu Gheorghiţă.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a fost prezent la lansarea Forumului Român Pro-Vaccinare.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Hotărârea prin care Parlamentul a adoptat prima stare de alertă, neconstituțională. Decizia CCR

Publicat

în

Hotărârea prin care Parlamentul a adoptat prima stare de alertă, neconstituțională. Decizia CCR

Curtea Constituțională a României a stabilit faptul că hotărârea Parlamentului prin care s-a încuviințat prima dată starea de alertă este neconstituțională. Motivul constă în faptul că, anterior, Curtea a declarat ca neconstituționale articolele din Legea 55/2020, prin care este prevăzută obligativitatea aprobării în Parlament a stării de alertă. Decizia Curții Constituționale nu afectează efectele juridice produse de hotărârea de declarare a stării de alertă.

OFICIAL:

Curtea Constituțională, în cadrul controlului hotărârilor Parlamentului, cu unanimitate de voturi, a admis sesizarea formulată de 50 de parlamentari – deputați neafiliați și membri ai Grupurilor parlamentare ale Alianței pentru Unirea Românilor și Partidului Social Democrat și a constatat că este neconstituțională Hotărârea Parlamentului României nr.5/2020 pentru încuviințarea stării de alertă și a măsurilor institute prin Hotărârea Guvernului nr.394/2020 privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Electrica Furnizare Discount

Pentru pronunțarea acestei decizii, Curtea a avut în vedere jurisprudența sa anterioară, respectiv Decizia nr.457 din 25 iunie 2020, prin care a constatat neconstituționalitatea art.4 alin.(3) și (4) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Întrucât aceste din urmă dispoziții legale, care au constituit temeiul adoptării hotărârii parlamentare examinate, sunt neconstituționale, Curtea, aplicând prevederile art.147 alin.(1) și (4) din Constituție, a reținut că Hotărârea Parlamentului României nr.5/2020 este ea însăși neconstituțională, fiind lipsită de fundament constituțional.

Cu toate acestea, Curtea a precizat că Hotărârea Guvernului nr.394/2020 privind starea de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19 continuă să producă efecte juridice și rămâne în vigoare în redactarea sa nemodificată prin dispozițiile Hotărârii Parlamentului României nr.5/2020. Aceasta deoarece Hotărârea Guvernului nr.394/2020 este un act normativ de sine-stătător, asupra căruia Curtea Constituțională nu are competența a se pronunța, fiind adoptată în executarea art.4 alin.(1) din Legea nr.55/2020, iar prezenta decizie a Curții vizează exclusiv modificările și completările aduse acesteia prin art. unic al Hotărârii Parlamentului României nr.5/2020.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare