Rămâi conectat

Politică Administrație

Legea moților (Legea lui Olar) a fost Promulgată de Președintele României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 16 ianuarie 2019, Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 33/1996 privind repunerea în unele drepturi economice a locuitorilor Munților Apuseni (PL-x 695/14.11.2018).

Deputatul Țării Moților, domnul Corneliu Olar, inițiator și principal promotar al acestei legi, a declarant că “această lege nu este un favor ci un act de dreptate pentru locuitorii Țării Moților care abia acum, după secole de luptă le sunt recunoscute integral drepturi istorice. Această nouă lege modificată este un pas legislative important în demersurile pentru îmbunățățirea condițiilor economice și de viață a moților, dintotdeauna vitregiți de stăpânire și de greutățile vieții la munte.”

Corneliu Olar a dorit să sublinieze din nou faptul că votul favorabil la această lege, “a fost un foarte bun exemplu de apreciere pentru istoria Țării Moților dat în anul Centenarului de majoritatea deputaților și senatorilor din Parlamentul României.”

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii nr.33 /1966 privind repunerea în unele drepturi economice a locuitorilor Munților Apuseni a fost votat mai întâi de către Senat iar apoi în luna decembrie a anului trecut și în cadrul Ședinței de plen a Camerei Deputaților, raportul comun asupra proiectului de lege fiind citit la tribuna Parlamentului României de către deputatul moților Corneliu Olar.

În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul trebuie să actualizeaze normele metodologice de aplicare a Legii nr. 33/1996 privind repunerea în unele drepturi economice a locuitorilor Munţilor Apuseni, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 463/2003, cu cele aduse prin prezenta lege şi în conformitate cu legislaţia silvică în vigoare.

Biroul de presă al deputatului PNL de Alba Corneliu Olar


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea