Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

La debutul în Liga Națională de rugby: SCM-USAMVB Timișoara – CSU Alba Iulia 96-6

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La meciul de debut în Liga Națională de rugby, CSU Alba Iulia a pierdut, scor 6-96 (0-56), în Banat, în compania recentei câștigătoare a Cupei României, într-un meci disproporționat încă de la tragerea la sorți a țintarului Grupei A.

Firesc, marea favorită SCM-USAMVB Timișoara s-a impus, marcând 14 eseuri (12 transformate), însă gruparea din Cetatea Marii Uniri și-a atins scopul, acela de nu încasa mai mult de 100 de puncte. Formația albaiuliană este la al doilea sezon competițional, primul petrecându-l în al doilea eșalon al rugby-ului autohton. În 30 aprilie, pe “Cetate” este primul joc intern pe scena fruntașă a sportului cu balonul oval, cu Universitatea Cluj, ce a trecut de SCM Suceava, scor 133-6.

Atmosferă caldă, spectatori mulți, meci frumos, deși, în mod limpede, dezechilibrat. Nu cred că vreun adevărat cunoscător al rugbyului nostru se aștepta să pierdem cu 6-18. Nu avem cu ce să ne comparăm când vorbim despre Timișoara, actuala deținătoare a Cupei României. Am evoluat în această partidă cu obiectivul maxim de a nu lua 100 de puncte și a pune ceva pe tabelă, având drept alternativă să nu stabilim vreun record negativ în rugby-ul nostru, ca diferență de puncte. Ceea ce nu s-a întâmplat. Așadar, ne-am atins scopul. Timisoara este, de departe, cel mai puternic adversar întâlnit până acum și a evoluat împotriva noastră cu stofă de mare campioană. Sperăm să ne coagulam mai bine pe viitor, mai ales pentru că peste două săptămâni vine «U» Cluj pe «Cetate», un meci la care visam încă de la înființare. Mulțumim tuturor celor care au vibrat alături de noi, bucurându-se de o realitatea existentă de trei ani în Alba Iulia, cauzată 100 la sută de formația noastră: o inimă mare care bate pentru jocul de rugby, plus o echipă care actualmente joacă în compania celor mai puternice echipe din țara noastră, adică în Divizia A. Punctele au fost reușite de Florin Țandea, din două lovituri de penalitate”, a transmis istoricul Marius Rotar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea