Rămâi conectat

Curier Județean

La Colegiile „HCC” şi Economic din Alba Iulia vor fi amplasate rastele pentru biciclete – proiect YouthBank

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marea Imbratisare la HCC111Echipa Interact Alba Iulia va invita joi, 22 mai 2014, la colegiile “Horea, Cloșca și Crișan” (ora 10 a.m.) și “Dionisie Pop Martian” (ora 11 a.m.), la activitatea de amplasare a rastelelor pentru biciclete din cadrul proiectului “Move right! Live right!”. Proiectul este finanțat de Fundația Comunitară Alba, prin Programul “YouthBank Alba” pentru anul 2014, fiind unul din cele 10 proiecte desemnate câștigatoare în acest an. Echipa “Interact Alba Iulia” a primit o finanțare în valoare de 2000 de lei.

 Acest proiect promovează mersul cu bicicleta la școală, un mod sănătos, rapid și ieftin și constă în realizarea a 6 rastele pentru biciclete, care vor fi ampalsate în curțile colegiilor “Horea, Cloșca și Crișan” și “Dionisie Pop Martian”.

Cei trei membrii ai echipei “Interact Alba Iulia” (Orvas Mihnea, Țoc Marius, Costinaș Alexandru) s-au implicat activ în realizarea proiectului, iar sondajul realizat în rândul elevilor celor două colegii, le-a demonstrat acestora utilitatea și necesitatea demersului lor, ideea fiind bine primită de tinerii liceeni.

 Proiectul a fost o provocare încă de la etapa punerii pe foaie, urmată apoi de proiectarea rastelelor, realizarea acestora și în final promovarea acțiunii în rândul elevilor.

 Echipa “Interact Alba Iulia” a primit un real sprijin din partea conducerii celor două colegii, în special a directorilor celor două instituții de învățământ, Cerbu Valeriu și Anca Dan.

 În realizarea proiectului, tinerii interactieni au fost sprijiniți de “Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis”, care a oferit spijin juridic, contabil și de expertiză.

Demn de reținut este faptul că, în acest an, clubul de voluntariat “Interact Alba Iulia” s-a prezentat cu două proiecte în Programul “YouthBank”, ambele fiind declarate câștigatoare.

De asemenea, echipa a beneficiat de activa colaborare a membrilor “YouthBank”, la fel de implicați în inițiativele comunitare.

La evenimentul de inaugurare sunt invitați să participe cadrele didactice și elevii celor două licee, reprezentanți ai Inspectoratului Școlar și Primăriei Alba Iulia, tinerii sperând că proiectul lor va reprezenta un început în promovarea deplasării cu bicicleta în rândul elevilor din municipiul Alba Iulia și chiar din întreg județul Alba.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea