Rămâi conectat

Sport

La Campionatul Naţional de minifotbal, Beer Hunters Alba Iulia a ajuns între primele opt echipe din ţară!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cele mai bune 20 de echipe din ţară au susţinut la Bacău turneul final al Campionatului Naţional de minifotbal, o competiţie extrem de disputată şi de puternică, drept dovadă fiind finala disputată între Ary&Roby Buftea şi Old Boys Bucureşti, două team-uri care dau echipei naţionale nu mai puţin de 11 jucători! Între combatante s-au regăsit două reprezentante ale judeţului Alba, Beer Hunters Alba Iulia, respectiv Lin&Ema Alba Iulia, prima ajungând în sferturile de finală.

„Când plăcerea ajunge deja la nivel de profesionalism, diferenţele apar uşor, uşor şi este foarte greu să ţii pasul“, a concluzionat George Ţălnar, antrenorul Beer Hunters Alba Iulia, grupare aflată la prima participare la o întrecere de o asemenea anvergură, cu adevărat surpriza acestei competiţii. Încă de la “regionalul” de la Oradea, “berarii” de la Beer Hunters nu au fost creditaţi cu nicio şansă, dar au câştigat grupa la pas şi au încheiat turneul în “careul de aşi”, în faţa unor oponente cu mare experienţă. “Bomba” a fost aruncată la Bacău, unde Beer Hunters a plecat din postura de outsider, oponeţii făcându-şi calculele cu trei puncte adjudecate în partidele cu formaţia din Cetatea Marii Uniri.

Leii mei”, cum îi “alintă” George Ţălnar, au dat toate pronosticurile peste cap şi după trei partide din grupă Beer Hunters a avut maximum de puncte, întâlnind formaţii mult mai experimentate şi omogene: *1-0 cu Sporting Brad (locul doi pe regiunea S-V), gol marcat de Apetri; *3-1 cu Sonorom Boloteşti (câştigătoarea regiunii N-E), au înscris Sularea, Apetri, Circov; *6-0 cu Divertis Târgovişte (finalista regiunii S-E), reuşite realizate de Cl. Oara şi Apetri – câte două, Circov şi Drăghiciu. Firesc, din outsider, Beer Hunters – singura echipă cu maximum de puncte după trei dispute – a devenit revelaţie, iar adversarii au început să o privească foarte serios. În ultimul meci din grupă, cu Hermannstadt Sibiu, campioana naţională en-titre, din pricina problemelor medicale au fost menajaţi 4 jucători importanţi (Cl. Oara – entorsă, Apetri – bătături, Cl. Crişan – contractură musculară şi, parţial, S. Mureşan – dureri musculare). Albaiulienii au dominat categoric jocul, dar după o eroare defensivă au primit gol în ultimele 5 secunde, pierzând 2-3 (goluri S. Mureşan şi Circov).

Eşecul a însemnat terminarea grupei pe locul secund şi ghinion la tragerea la sorţi, în sferturile de finală urmând disputa cu Old Boys Bucureşti (a jucat finala), considerată favorită la câştigarea turneului, având în efectiv 5 jucători din reprezentativa României, formaţie cu minimum trei antrenamente săptămânal şi fotbalişti ce trăiesc exclusiv din minifobal, având salarii consistente. Pe lângă cele 4 absenţe, Beer Hunters l-a pierdut şi pe Victor Mureşan, care în jocul anterior a suferit o accidentare extrem de gravă, la un pas de fractură la braţul drept (trasportat cu salvarea la spital, verdict: luxaţie şi atelă gipsată două săptămâni). Disputa împotriva “granzilor” a debutat în condiţii deloc propice pentru echipa lui George Ţălnar, echilibrul rupându-se în minutul 3, când s-a acordat nejustificat o lovitură de penalitate, rezultând un eşec 0-5.

Parcursul a fost unul extraordinar şi, cu puţin noroc, cu un lot mai numeros, probabil se putea mai mult. Ne vom revanşa anul viitor, cu siguranţă. Din păcate, organizarea nu ţine pasul cu nivelul crescut la care a ajuns minifotbalul în acest moment. Trebuie să fie un semnal de alarmă pentru Federaţia Română de Minifotbal, pentru că nu este posibilă să nu oferi, la un turneu de o asemenea anvergură, condiţii minime de desfăşurare şi să nu fie arbitraje direct proporţionale cu valoarea echipelor şi nivelului de joc”, a menţionat George.

Delegaţia a fost compusă din Şandru Silviu, Cristea Dan, Mureşan Silviu, Mureşan Victor, Apetri Alin, Circov Alexandru, Oara Claudiu, Crişan Claudiu, Pauletti Ioan, Drăghiciu Cătălin, Sularea Marius, Popescu Adrian, Garbo Adrian, Botei Nicolae, Guşat Aurel, Bogdan Călin, Franc Călin, Tudor Stan, Ciontea Valentin, Sima Marius şi Plăcintă Claudiu (“beby”) – sufletul şi imaginea grupului. “Vreau să mulţumesc lui Gicu Grozav, d-lui Gabriel Pleşa, STP Alba, Cafe Chic, Sendy Club, Bergenbier şi Pepsi, fără a căror implicare această familie nu putea realiza o astfel de performanţă: primele 8 echipe ale României! În final, un mesaj pentru echipa Beer Hunters, care m-a făcut extrem de mândru: «Ăştia sunt băieţii mei/ Ce au inimă de lei!”, a spus George Ţălnar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea