Kronoșpan Sebeș susține că există o campanie de manipulare prin care cetățenii sunt dezinformați

Compania Kronospan este obligată să arate cetăţenilor din Sebeş modul în care anumite persoane şi organizaţii, asa zis interesate de protecţia mediului şi de binele comunităţii din Sebeş, continuă în mod susţinut să mintă opinia publică.

kronospanStudiul de sănătate realizat de Kronochem Sebes SRL

ELIT

Declaraţiile numitului Iulius Ovidiu Făgărăşan – persoană care nu locuieşte şi nu a locuit niciodată în Sebeş şi ale cărui obiective, susţinute de declaraţia de presă a ONG-ului PrimaNatura din data de 26.01.2015, sunt clar îndreptate economic împotriva Kronospan, neavând nimic de a face cu protecţia populaţiei şi a mediului, fiind doar minciuni sfruntate pe care le vom demonta mai jos.

În cadrul procedurilor de obţinere a tuturor documentelor de reglementare de către Kronochem Sebes SRL a fost realizat un studiu asupra stării de sănătate a locuitorilor din oraşul Sebeş, intitulat formal “Evaluarea stării de sănătate a populaţiei din zona Sebeş/Lancrăm ca şi condiţie iniţială de sănătate, şi a stării de sănătate asociată instalaţiei noi de formaldehidă de la SC Kronochem, Sebeș”.

Studiul a fost întocmit cu respectarea tuturor dispoziţiilor legale în vigoare la momentul emiterii sale, fiind întocmit de către Institutul de Sănătate Publică Bucureşti prin Institutul de Sănătate Publică Timişoara şi Centrul de Sănătate Publică Târgu Mureş (vezi http://www.insp.gov.ro/).

Ataşat vă rugăm să găsiţi pagina de semnături a studiului în discuţie.

Facem precizarea că acest studiu împreună cu concluziile sale pot fi consultate la sediul companiei.

Principala critică adusă acestui studiu de sănătate priveşte pretinsa lipsă a acreditării autorilor pentru efectuarea unui asemenea studiu, respectiv se susţine efectuarea studiului de către o societate privată.

După cum se poate observa din pagina de semnături a studiului, ataşată prezentei declaraţii, autorul principal al studiului este, în realitate, Institutul de Sănătate Publică Timişoara – entitate care este parte integranta din Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Aşadar, având în vedere argumentele prezentate mai sus, rezultă fără echivoc

  • că studiul de impact asupra sănătăţii, care a fost depus în cadrul procedurilor de autorizare a noii fabrici de formaldehidă care va fi operată de Kronochem Sebes SRL, a fost întocmit în condiţii perfect legale iar concluziile sale sunt valide și
  • că toate susţinerile promovate atât în cadrul întâlnirii din data de 22.01.2015 de la sediul Primăriei Sebeş, cât şi cele din Declaraţia de presă emisă de ONG-ul PrimaNatura în data de 26.01.2014 sunt minciuni sfruntate ale numitului Iulius Ovidiu Făgărăşan şi nu servesc scopului declarat de protecţie a mediului ci numai celui de dezinformare.

Cetăţenii urbei noastre au dreptul să fie informaţi corect cu privire la activitatea companiei Kronospan Sebes SA. Există diferite persoane care folosesc tehnici de dezinformare clasice în scopul manipulării opiniei publice şi transformării oraşului Sebeş într-un câmp de luptă în beneficiul unor interese obscure. Credem în onestitatea şi buna credinţă a comunităţii din Sebeş şi invităm din nou la dialog pe toţi cei care doresc să înţeleagă cum ne desfăşurăm activitatea. Declarăm încă o dată că suntem o companie responsabilă, care înţelege că unul dintre principalele sale obiective este menţinerea unei relaţii deschise și oneste cu comunitatea locală. Am decis să investim la Sebeş pentru că am avut încredere în capacitatea, profesionalismul și buna credinţă a oamenilor şi de aceea facem un apel către comunitatea locală la susţinere în activitatea pe care o desfăşurăm. Nu înţelegem cum este posibil ca diferite persoane şi organizaţii nonguvernamentale, care ar trebui să demonstreze un real profesionalism în domeniul protecţiei mediului, să nu facă altceva decât să mintă şi să dezinformeze opinia publică fără să fie pedepsite.

Subliniem că în toată această perioadă acuzele care ne-au fost aduse nu au fost susţinute de niciun fel de dovezi. Am invitat la dialog, de nenumărate ori, persoanele interesate pentru a prezenta în detaliu întreaga noastră activitate, dar nimeni nu a dorit să participe. Dorim să prezentăm mai jos una dintre numeroasele acţiuni de manipulare – desigur mai există şi altele asupra cărora ne rezervăm dreptul de a le prezenta opiniei publice interesate în zilele următoare (însoţite de documente şi fotografii doveditoare) şi de a le folosi în faţa instanţelor de judecată pentru a ne apăra interesele.

Chemăm săptămâna viitoare, luni, 02.02.2015, la ora 10:00, pe numiţii Iulius Ovidiu Făgărăşan şi Anişoara Ştefan în faţa Prefectului de Alba şi a presei locale să îşi prezinte dovezile în susţinerea acuzaţiilor formulate privind studiul de evaluare a stării de sănătate a populaţiei.

Kronospan, în susţinerea respectării legii şi moralităţii, va prezenta studiul în original.

Comunicat de presă Kronospan Sebeș

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Depozit de manuale pentru Inspectoratul Școlar Județean Alba la Școala Gimnazială Oarda de Jos. Proiect în Consiliul Local

Că urmare a HCL privind retragerea din administrarea Inspectoratului Școlar Județean Alba a imobilului Școlii Generale nr. 4 din Partoș,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

9 Comentarii

cristi 29 ianuarie 2015 at 17:12

Noi toți cei aprox 2000 de oameni din Sebeș care am ieșit la proteste, ne simțim profund jigniți de afirmațiile Kronospan cum că noi am fi manipulați!
Compania aceasta trebuie să înțeleagă un singur lucru: POLUAREA (măsurată respectiv monitorizată sau nu) EXISTĂ! Se vede cu ochiul liber (zi de zi) și se simte cu nasul (noapte de noapte). Sunt fapte evidente pentru care oamenii cer RELOCAREA secțiilor care poluează.
Nu ne mai interesează acte și studii (care și ele pot fi manipulatoare) și nici argumentele de PR ale companiei…
Iar cei care din SOLIDARITATE îi ajută pe tinerii din Sebeș care au pornit campania ”OPRIȚI POLUAREA ÎN SEBEȘ”, fie ei din Reghin, Alba-Iulia sau Câmpeni, sunt demni de tot respectul!

cristi 29 ianuarie 2015 at 17:25

Afirmațiile Kronospan cum că noi am fi manipulați, sunt JIGNIRI DIRECTE pentru toți cei aprox 2000 de oameni din Sebeș care am ieșit la proteste!
Compania aceasta trebuie să înțeleagă un singur lucru: POLUAREA (măsurată sau nu) EXISTĂ!
Se vede cu ochiul liber (zi de zi) și se simte cu nasul (noapte de noapte). Sunt fapte evidente pentru care oamenii cer RELOCAREA secțiilor care poluează.
Nu ne mai interesează acte și studii (care și ele pot fi manipulatoare, nu?) și nici argumentele de PR ale companiei…
Iar cei care din SOLIDARITATE îi ajută pe tinerii din Sebeș, cei care au pornit campania ”OPRIȚI POLUAREA ÎN SEBEȘ”, fie ei din Reghin, Alba-Iulia sau Câmpeni, sunt demni de tot RESPECTUL!

Nicodim 29 ianuarie 2015 at 18:07

Sunt curios cum o sa-si explice minciunile, luni, la ora 10,00, in fata presei,Iulius Ovidiu Făgărăşan din Reghin şi Anişoara Ştefan, de la Primanatura din Alba Iulia! Mai mult ca sigur ca n-au curaj sa vina, probabil ca vor inventa iar ceva! Sebeseni, chiar va lasati condusi de niste indivizi ahtiati dupa bani si popularitate?

mona 30 ianuarie 2015 at 11:43

Să-și fie rușine pentru comentariul tău! Bani dă kronospanul ca să nu fie scos din oraș! Oare dorința de a avea un mediu curat o vezi ca pe o posibilitate de înavuțire? Mi-e milă de tine!

alex 29 ianuarie 2015 at 19:52

Zice in comunicatul de presa asa: „Ataşat vă rugăm să găsiţi pagina de semnături a studiului în discuţie.”
Intrebare 1: unde e studiul, atasamentul, antetul, ce-o fi? Ca eu nu-l vad.
Mai zice in comunicat asa: „studiul de impact asupra sănătăţii, care a fost depus în cadrul procedurilor de autorizare a noii fabrici de formaldehidă care va fi operată de Kronochem Sebes SRL, a fost întocmit în condiţii perfect legale iar concluziile sale sunt valide”.
Intrebare 2: Studiul acesta de impact este cumva studiul cu numarul 9136 / 17.12.2007, sau e vorba de un alt studiu de data mai recenta? N-ar strica sa postati, scanata, macar prima pagina, cu antet, stampila, data, sa ne lamurim si noi.
Pentru ca daca nu exista un studiu de data mai recenta, atunci nu putem vorbi despre invocarea unui studiu de acum 7 ani, in argumentarea procedurilor de autorizare a noii frabrici de formaldehida, pe care Kronochem intentioneaza sa o deschida in anul de gratie 2015, iar comunicatul de presa de mai sus e o pacaleala.

sebesanul 30 ianuarie 2015 at 8:33

nu stiam ca exista „kronoșpan” in sebeș

rachiteanu 30 ianuarie 2015 at 10:03

DE CE SE ASCUND DUPA DEGET? SE STIE CA DE CIND SA INFINTAT POLUEAZA INTRUNA SI NIMENI NU A FACUT NIMICA . SINT PREA MULTE INTERESE INCLUSIV POLITICE …DAR POATE CA AJUNGE D.N.A. SI AICEA PTR. CA AU INCEPUT SA CADA MULTE CAPETE SI CINE STIE?

vivendus? 30 ianuarie 2015 at 10:12

„chemam”pe „numitii”!!!!!!!!!
acum sunteti si „securisti” ???????

RUSINE!!!!!!!!!

marcel 30 ianuarie 2015 at 16:38

Kronospane , cel mai bine ar fi sa pleci la tine acasa, sa nu ne mai distrugi padurile si sa ne otravesti apa si aerul sau vrei sa stai pana ce vom muri toti de cancer?!!!

Comentariile sunt oprite