Rămâi conectat

Actualitate

Județele cu rezultate sub media pe țară la Bacalaureat și Evaluarea Națională, în atenția ministrului Educației

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ministrul Educației, Remus Pricopie a spus astăzi că rezultatele sub media pe țară la examenele naționale dar şi situaţiile în care mediile au scăzut în 2014, comparativ cu 2013, vor fi analizate punctual până cel târziu la începutul lunii octombrie

„Avem judeţe în care în mod tradiţional avem rezultate bune la examenele naţionale şi, tot tradiţional, unde rezultatele sunt din păcate mai mici. În lunile următoare, până în septembrie poate şi un pic din octombrie, vom avea discuţii individuale pentru fiecare  dintre judeţe, atât pe rezultatele de la bacalaureat, cât şi pe cele de la evaluarea naţională, acolo unde au fost rezultate sub medie. Vom analiza şi situaţia din judeţele unde mediile au scăzut” , a spus Pricopie.

Întrebat dacă organizarea unei a treia sesiuni de bacalaureat poate însemna scăderea calităţii învăţământului, Pricopie a negat.

„Nu este vorba de scăderea calităţii. Uitaţi-vă la rata de promovare la sesiunea din toamnă, vorbim de 20 – 30 la sută . Apoi la diferenţa dintre promoţiile curente şi cele anterioare. Anul acesta la bacalaureat a fost o diferenţă de 40 – 50 puncte procentuale între promoţia curentă şi cele anterioare. Adică promovabilitatea din 2014 a promoţiei curente a fost de aproape 70 la sută. Pentru promoţiile anterioare, promovabilitatea a fost de 25 la sută. Îngrijorărtoare este şi diferenţa între mediul urban şi rural, cam tot 20 de puncte procentuale. Mi se spune că dăm bani pentru cei care au eşuat. Eu nu sunt de acord cu această formulă. Nu au avut succes în acel moment, dar un tânăr de 18 ani poate fi recuperat. El poate fi ajutat să reintre pe traseul pe care poate şi-l doreşte el, familia, societatea”, a mai spus Pricopie.

În plus ministrul a precizat că mai multe inspectorate şcolare au aplicat pentru fonduri structurale pentru meditaţii instituţionalizate la evaluarea naţională şi la bacalaureat.

„Inspectoratele din ţară au depus proiecte pentru meditaţii instituţionalizate pentru gimanziu, pregătire pentru evaluarea naţională şi pentru liceu pentru examenul de bacalaureat. Programele se vor derula începând cu 1 septembrie. Pentru cei care au ieşit din sistem venim cu un pachet suplimentar, compelmentare care de altfel este cerut şi de Comisia Europeană”, a adăugat ministrul.

Totodată el a vorbit despre admiterea în liceu a elevilor cu medii sub 5.

„Cred că trebuie să fim atenţi la acest subiect. În mod normal, ar trebui să introducem această barieră a notei 5. Ce face acel tânăr care nu intră la liceu? Trebuie să îi oferim o opţiune pentru că învăţământul obligatoriu are zece clase”, a mai spus Pricopie.

Anul acesta, promovabilitatea pe ţară la bacalaureat a fost de 60,65%, după soluţionarea contestaţiilor, în creştere faţă de anul trecut când rata de promovare a fost de 56,44%.

Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea