JOI: Ceremonia de Deschidere și primele spectacole din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de Tineret APOLLO, ediția a IX-a, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia
Joi, 12.10.2023, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Grupul Skepsis vă invită la Ceremonia de Deschidere și primele spectacole din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de Tineret APOLLO, ediția a IX-a!
Festivalului Internațional de Teatru de Tineret Apollo îi așteaptă pe toți iubitorii de frumos Joi, 12.10.2023, ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia la Ceremonia de Deschidere și primele spectacole care marchează debutul celei de-a IX-a ediții a unui eveniment cultural emblematic pentru Alba Iulia!
După mesajele de bun venit din partea reprezentanților organizatorilor și reprezentanților partenerilor, trupa DAMBLA (Palatul Copiilor Alba), coordonată de prof. Ana Cioară, va prezenta un scurt spectacol intitulat ”Masquerade” – în care muzica și mișcarea scenică vor spune mai multe decât cuvintele despre povestea personajelor.
Ceremonia de Deschidere va continua apoi cu spectacolul ”Requiem” prezentat de SKEPSIS STUDIO, trupă alcătuită din elevii care urmează cursurile de formare în arta actorului în cadrul Grupului Skepsis – un spectacol deosebit, în care se abordează o temă sensibilă și de actualitate: urmările războiului și efectele sale distructive asupra sufletului individului.
Seara va continua cu prezentarea spectacolului ”Ăștia sunt Balcanii”, un spectacol de teatru contemporan, conceput în cadrul microstagiunii teatrale, intitulată „Teatru în Inima Cetății”, parte integrantă a proiectului „C.R.E.A.T.E!”. Se propun trei episoade diferite care amintesc de istoria recentă și care surprind caracteristici specifice ale acestei atât de frământate regiuni.
Ultimul spectacol al serii ”Caut un job” va începe la ora 21.00, fiind prezentat de către Elena Ivanca, actriță cunoscută a Teatrului Național Cluj Napoca, care se numără printre invitații speciali ai festivalului.
Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru APOLLO se desfășoară la Alba Iulia în perioada 12-16 octombrie, reunind 105 artiști, 11 trupe și companii de teatru din 7 țări : Argentina, Spania, Italia, Germania, Polonia, Ucraina și România. Festivalul este dedicat tututor celor tineri la inimă, oferind publicului șansa de a urmări spectacole diverse ca și concept, gen și abordare.
Accesul spectatorilor este liber la toate evenimentele din program, cu exepția activităților dedicate exclusiv artiștilor participanți, în limita capacității spațiilor de prezentare.
În afara spectacolelor de teatru, festivalul propune publicului și câteva evenimente inedite :
-proiecții de filem de scurt metraj
-conferinața susținută de Prof. Cristian Stamatoiu (UAT Târgul Mureș) pe tema ”Geografii teatrale pe firul istoriei și al apei: Tamisa la Londra în vremea lui Shakespeare”.
Expoziția Internațională de Artă ”Femeia: Demon sau Om”, care are ca temă arhetipurile feminine în societatea patriarhală, având ca și Curator pe Anca Sas (Muzeul Național al Unirii Alba Iulia) – expoziția include lucrări originale selectate din arhiva fundației și este prezentată în cadrul festivalului de către Fundația ”Inter-Art” Aiud ca și contribuție la susținerea și diversificarea programului propus.
Mai multe instituţii, organizaţii sprijină şi anul acesta implementarea proiectului Apollo – Festival Internaţional de Teatru de Tineret, ediţia a IX-a: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Consiliul Județean Alba; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud.
Începând din anul 2023, evenimentul este susținut și co-finanțat prin proiectul cultural internațional LOCUS – Sinergii Culturale Urbane Locale, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă, în cadrul căruia Asociația grupul Skepsis are statutul de Partener. Opiniile și perspectivele exprimate aparțin în întregime autorilor și nu reflectă în mod necesar cele ale Uniunii Europene sau EACEA. Uniunea Europeană sau autoritatea responsabilă pentru grant nu sunt responsabile pentru acestea.
Știri recente din categoria Monden-Clubbing
JOI: Spectacolul „Scufița roșie”, la Teatrul de Păpuși „Prichindel”, de Ziua Națională a României
Teatrul de Păpuși „Prichindel” sărbătorește Ziua Națională a României printr-un spectacol care aduce zâmbete și bună dispoziție – „Scufița roșie”, în data de 30 noiembrie.
Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii
Teatrul de Păpuși „Prichindel” vă invită la spectacol, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a Românilor. Haideți să sărbătorim împreună, prin teatru, acest eveniment al nostru, al tuturor!
Așadar, vă așteptăm cu mult drag joi, 30 noiembrie 2023, de la orele 12:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel”, la spectacolul care aduce zâmbete și bună dispoziție – „Scufița roșie”, regia Viorica Boda și Teodora Popa. Intrarea este gratuită!!
Așa vă vom întâmpina, veseli, cu cântec și pregătiți de poveste:
„La teatrul nostru bine aţi venit,
O să jucăm şi-n astă dimineaţă.
Păpuşile frumos s-au pregătit
Unei poveşti să-i dea şi astăzi viaţă.”
„Scufița roșie”
Scenariul: Cristian Pepino
Regia și distribuția: Viorica Boda și Teodora Popa
Scenografia, sculptura și pictura: Marian Sandu și Oriana Pelladi
Muzica: Levente Szöcs
Regia tehnică: Elena Madaras
Lumini: Ovidiu Tămășan
Sunet: Florin Andrea
Mașinist: Gheorghe Hațegan
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
Nume care se sărbătoresc în 30 noiembrie, de Sfântul Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Lista păcatelor – “Cele 177 de păcate”, conform învăţăturilor creștin-ortodoxe
-
Opinii - Comentariiacum 11 ore
MESAJE de SFÂNTUL ANDREI 2023. SMS-uri, urări, felicitări pe care le poţi trimite celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
MESAJE de SFANTUL ANDREI 2023. Ce SMS-uri, urări, felicitări, mesaje poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica de Sf. Andrei
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor
-
Actualitateacum 8 ore
Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor: Legende dacice, obiceiuri, tradiţii păgâne și creștine de Sântandrei
-
Opinii - Comentariiacum 24 de minute
MESAJE de SFÂNTUL Andrei 2023: Felicitări, urări, SMS-uri pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
26 noiembrie: Masacrul de la închisoarea Jilava. Una din cele mai odioase crime din istoria României