Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Monden-Clubbing

JOI: Ceremonia de Deschidere și primele spectacole din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de Tineret APOLLO, ediția a IX-a, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 12.10.2023, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Grupul Skepsis vă invită la Ceremonia de Deschidere și primele spectacole din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de Tineret APOLLO, ediția a IX-a!

Festivalului Internațional de Teatru de Tineret Apollo îi așteaptă pe toți iubitorii de frumos Joi, 12.10.2023, ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia la Ceremonia de Deschidere și primele spectacole care marchează debutul celei de-a IX-a ediții a unui eveniment cultural emblematic pentru Alba Iulia!

După mesajele de bun venit din partea reprezentanților organizatorilor și reprezentanților partenerilor, trupa DAMBLA (Palatul Copiilor Alba), coordonată de prof. Ana Cioară, va prezenta un scurt spectacol intitulat ”Masquerade” – în care muzica și mișcarea scenică vor spune mai multe decât cuvintele despre povestea personajelor.

Ceremonia de Deschidere va continua apoi cu spectacolul ”Requiem” prezentat de SKEPSIS STUDIO, trupă alcătuită din elevii care urmează cursurile de formare în arta actorului în cadrul Grupului Skepsis – un spectacol deosebit, în care se abordează o temă sensibilă și de actualitate: urmările războiului și efectele sale distructive asupra sufletului individului.

Seara va continua cu prezentarea spectacolului ”Ăștia sunt Balcanii”, un spectacol de teatru contemporan, conceput în cadrul microstagiunii teatrale, intitulată „Teatru în Inima Cetății”, parte integrantă a proiectului „C.R.E.A.T.E!”. Se propun trei episoade diferite care amintesc de istoria recentă și care surprind caracteristici specifice ale acestei atât de frământate regiuni.

Ultimul spectacol al serii ”Caut un job” va începe la ora 21.00, fiind prezentat de către  Elena Ivanca, actriță cunoscută a Teatrului Național Cluj Napoca, care se numără printre invitații speciali ai festivalului.

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru APOLLO se desfășoară la Alba Iulia în perioada 12-16 octombrie, reunind 105 artiști, 11 trupe și companii de teatru din 7 țări : Argentina, Spania, Italia, Germania, Polonia, Ucraina și România. Festivalul este dedicat tututor celor tineri la inimă, oferind publicului șansa de a urmări spectacole diverse ca și concept, gen și abordare.

Accesul spectatorilor este liber la toate evenimentele din program, cu exepția activităților dedicate exclusiv artiștilor participanți, în limita capacității spațiilor de prezentare.

În afara spectacolelor de teatru, festivalul propune publicului și câteva evenimente inedite :

-proiecții de filem de scurt metraj
-conferinața susținută de Prof. Cristian Stamatoiu (UAT Târgul Mureș) pe tema ”Geografii teatrale pe firul istoriei și al apei: Tamisa la Londra în vremea lui Shakespeare”.

Expoziția Internațională de Artă ”Femeia: Demon sau Om”, care are ca temă arhetipurile feminine în societatea patriarhală, având ca și Curator pe Anca Sas (Muzeul Național al Unirii Alba Iulia) – expoziția include lucrări originale selectate din arhiva fundației și este prezentată în cadrul festivalului de către Fundația ”Inter-Art” Aiud ca și contribuție la susținerea și diversificarea programului propus.

Mai multe instituţii, organizaţii sprijină şi anul acesta implementarea proiectului Apollo – Festival Internaţional de Teatru de Tineret, ediţia a IX-a:   Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Consiliul Județean Alba; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud.

Începând din anul 2023, evenimentul este susținut și co-finanțat prin proiectul cultural internațional LOCUS  – Sinergii Culturale Urbane Locale, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă, în cadrul căruia Asociația grupul Skepsis are statutul de Partener. Opiniile și perspectivele exprimate aparțin în întregime autorilor și nu reflectă în mod necesar cele ale Uniunii Europene sau EACEA. Uniunea Europeană sau autoritatea responsabilă pentru grant nu sunt responsabile pentru acestea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

11-12 iunie| Festivalul Naţional – Concurs de muzică pop pentru tineri și studenți ”Voices”, la Alba Iulia. Invitați speciali, Olivia Addams și Gabriel Dorobanțu. Programul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

11-12 iunie| Festivalul Naţional – Concurs de muzică pop pentru tineri și studenți ”Voices”, la Alba Iulia. Invitați speciali, Olivia Addams și Gabriel Dorobanțu. Programul evenimentului Pe 11-12 mai 2024, are loc, la Alba Iulia, Festivalul Naţional – Concurs de muzică pop pentru tineri și studenți ”Voices”, ediția a XII-a Casa de Cultură a Studenţilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea