Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Joi, 15 octombrie, la Alba Iulia se inaugurează Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor”, în prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia va fi, joi, 15 octombrie, gazda unui eveniment important din municipiu – inaugurarea Centrului de Resurse ”Academia Doamnelor”, în prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria a României.

La eveniment vor participa și câteva dintre doamnele care au atras întotdeauna atenţia publicului din România, fiind percepute ca un model de reuşită profesională şi umană: Andreea Esca, Gianina Corondan și Valerie Cioloș.

Invitatie InaugurareAgenda evenimentului:

8.30 – 9.00 Înregistrare participanţi
9.00 – 9.05 Cuvânt de deschidere – Anamaria Tan, Asistent manager proiect
9.05 – 9.15 Cuvânt inaugural – Andreea Esca
9.15 – 9.25 Cuvânt inaugural – Gianina Corondan – redactor şef Revista VIP
9.25 – 9.35 Cuvânt inaugural – Valerie Cioloş-Villemin
9.35 – 9.45 Cuvânt inaugural Centru de Resurse – Academia Doamnelor , preşedinte Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia, Dl. Mircea HAVA – Primar Municipiul Alba Iulia
9.45 – 10.00 Vizitare Centru de Resurse – Academia Doamnelor
10.00 – 11.00 Sesiune de autografe

Cu această ocazie, Centrul de Resurse ”Academia Doamnelor” Alba Iulia îi invită pe albaiulieni la concertul inaugural, intitulat ”Inimă de femeie”, ce va avea loc, începând cu ora 19.00, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia și are următorul program:

Invitatie spectacolOrchestra de Cameră a judeţului Alba

Ciprian Porumbescu – Balada

Mozart – Divertismentul

Mozart – Mica Serenadă

Tenor Ioan Chiciudean, pian Ruben Morar

Aneloris, Yohanna A şi Corul de Copii „Flori de Mai” al Liceului de Arte „Regina Maria” Alba Iulia

Spectacolul este organizat de Primăria Alba Iulia, în parteneriat cu Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Asociaţia Filarmonica Regală din Alba Iulia.

Academia Doamnelor Alba Iulia – un centru de resurse modern pentru femei şi pentru întreaga comunitate

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a luat naştere prin proiectul cu acelaşi nume, implementat de Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia şi finanţat prin Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), Direcţia Generală de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 prin Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Centru, Axa prioritară 6 „Promovarea Incluziunii Sociale”, DMI 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.

Începând cu data de 15 octombrie 2015, doamnele vor avea un loc de socializare modern, dotat corespunzător, în care vor putea susține cursuri sau ateliere creative şi vor beneficia de îndrumare și consiliere în diverse domenii. Este un centru care se adresează femeilor dar, în acelaşi timp, întregii comunităţi, deoarece ele sunt soţii, mame, fiice ori colege, iar de lucrurile bune care li se întâmplă lor beneficiază toţi cei care le sunt aproape.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia va avea sediul în clădirea fostei centrale termice de pe strada Gladiolelor, nr. 3A, situată în spatele cinematografului Dacia, care a fost extinsă şi modernizată total.

Acesta este singurul centru de resurse socio-profesionale dedicat în întregime femeilor din localitățile ce alcătuiesc Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba (AIDA): Alba Iulia, Sebeş, Teiuş, Vinţu de Jos, Sântimbru, Galda de Jos, Ighiu, Cricău, Berghin, Ciugud şi Meteş.

Lucrările au fost executate de SC Ben Oni Loghin SRL. Contribuția la dezvoltarea fizică a centrului suportată de muncipalitate este 727.039 lei. Valoarea totală a proiectului implementat în cadrul programului de finanțare europeană PSDRU 2007-2013 este de 2.171.390 lei.

Despre proiect

Proiectul a avut două componente. Una a vizat reamenajarea acestei clădiri, iar cealaltă a oferit unui număr de aproximativ 580 de persoane, în majoritate femei, din arealul Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Alba (AIDA), şansa de a urma cursuri gratuite de calificare, perfecţionare sau specializare. Totodată, ele au primit consiliere personalizată în carieră, dar şi consiliere antreprenorială, în cazul celor care au dorit să îşi înceapă propria afacere.

Circa 350 de femei au participat la programe de calificare şi recalificare, alte 230 de persoane având şansa de a urma cursuri de specializare şi perfecţionare. Totodată, în cadrul proiectului au fost organizate şi 11 caravane în fiecare comunitate aparţinătoare arealului AIDA.

40 de persoane au beneficiat de consiliere antreprenorială în cadrul proiectului. O parte dintre acestea şi-au deschis propriile afaceri, unele reuşind chiar să acceseze finanţări europene.

Proiectul a fost implementat de Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia în parteneriat cu Asociaţia AGORA Alba Iulia – organizaţie neguvernamentală care activează în domeniul educaţiei şi serviciilor sociale din anul 2006, SC DAD Expertise SRL – furnizor acreditat de formare profesionala a adulţilor cu o experienţă în derularea proiectelor cu finanţare prin POSDRU şi Instituto de Formacion Integral, S.L.U, partener transnaţional – companie cu o vastă experienţă în ceea ce priveşte furnizarea de servicii de consultanţă în formare profesională şi de asemenea cu o amplă experienţă în implementarea proiectelor POSDRU. (Z.U.)

Biroul de presă al Primăriei Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | INCENDIU de proporții în Aiud, la un atelier de tâmplărie: Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni din apropiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de proporții în Aiud, la un atelier de tâmplărie: Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni din apropiere Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.00, în Aiud, la un atelier de tâmplărie. Focul a cuprins și acoperișul unei locuințe și al unei pensiuni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea