Rămâi conectat

Actualitate

Investiţii germane de peste un milion de euro la Cricău

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Un investitor german a deschis o fabrică de pigmenţi minerali anorganici în comuna Cricău din judeţul Alba. Investiţia se cifrează la peste 1 milion de euro şi a presupus angajarea a aproximativ 20 de persoane. Este vorba despre firma Broll Pigments SRL, aflată în proprietatea familiei Broll din Germania.

Fabrica produce coloranţi pentru caolină, adică materia primă pentru ceramică şi porţelan. Mai precis, firma produce compuşi anorganici cum ar fi carbură de calciu, siliciu şi carbură de siliciu. Până în februarie a.c., când investitorul a primit autorizaţia integrată de mediu din partea Agenţiei Regionale de Protecţie a Mediului Sibiu, firma funcţiona doar în probe tehnologice. Este cea mai importantă investiţie derulată în comuna Cricău, aflată la aproximativ 15 kilometri de Alba Iulia. „Această investiţie este benefică pentu bugetul comunei, dar asigură şi câteva locuri de muncă pentru săteni. Cel mai important beneficiu pe care îl aşteptăm de la aceasta este semnalul că aici există un mediu de afaceri primitor şi propice“, a spus Emil Lupşan, primarul comunei. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea