Rămâi conectat

Ştirea zilei

Intervenție în premieră la spitalul din Blaj: Medicul Mihai Nemeți i-a revascularizat, chirurgical, artera carotidă unui pacient care a suferit un accident cerebral

Ziarul Unirea

Publicat

în

dr-mihai-nemetiSăptămâna trecută, Spitalul Municipal Blaj a înregistrat o premieră medicală. Medicul specialist de chirurgie cardiovasculară Mihai Nemeţi i-a revascularizat, chirurgical, artera carotidă unui pacient în vârstă de 66 ani, care a suferit un accident cerebral. Tânărul medic blăjean spus că, în prezent, compartimentul de chirurgie vasculară nou înfiinţat, din cadrul secţiei chirurgie a spitalului blăjean, deserveşte întreaga paletă de patologii vasculare, astfel încât pacienţii din Blaj şi din zonă nu mai trebuie să apeleze la unităţile medicale din alte oraşe pentru intervenţii.

De săptămâna viitoare, la Blaj se vor face şi primele operaţii oftalmologice, cei doi medici specialişti având la dispoziţie o sală de operaţie dotată, fiind deja făcute primele programări în acest sens.

Începând din 1 noiembrie 2016, în cadrul secţiei chirurgie din Spitalul Municipal Blaj, funcţionează compartimentul chirurgie vasculară, cu 7 paturi, condus de dr. Mihai Nemeţi, medic specialist de chirurgie cardiovasculară. Acest compartiment a luat naştere în urma colaborării care exista deja, de la începutul anului, între dr. Mihai Nemeţi şi medicii de chirurgie generală, după ce s-a constatat faptul că există un aflux semnificativ de bolnavi cu patologie vasculară. Astfel, în unitatea medicală blăjeană, au apărut şi primele intervenţii chirurgicale, în special pe sistemul arterial, în condiţiile în care la sistemul venos erau făcute până acum operaţii de către chirurgii din spitalul blăjean, respectiv cele de varice.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Săptămâna trecută s-a realizat o premieră şi anume o intervenţie care a constat în revascularizarea chirurgicală a arterei carotide. Este vorba despre un pacient în vârstă de 66 ani care a suferit un accident vascular cerebral semnificativ, iar în urma investigaţiilor de specialitate s-a constatat că una dintre principalele artere care irigă masa cerebrală era stenozată, adică înfundată în proporţie de 95%, existând riscul producerii, în orice moment, a unui al doilea accident vascular cerebral, cu consecinţe fatale. Din acest motiv s-a realizat această intervenţie, care a decurs foarte bine, pacientul externându-se fără nici un fel de probleme, practic indepărtându-se de un posibil alt accident cerebral, posibil fatal.

Tot săptămâna trecută s-a mai realizat o intervenţie, pe care noi dorim să o considerăm de rutină, respectiv revascularizarea chirurgicală a membrelor inferioare. Sunt pacienţi aflaţi în iminenţa de a-şi pierde membrele inferioare din cauza bolilor de artere şi încercăm să facem tot ce putem, astfel încât să îi redăm societăţii şi să îşi poată folosi cât se poate de normal respectivele segmente ale organismului.

Compartimentul chirurgie vasculară s-a înfiinţat la 1 noiembrie, dar există o colaborare mai veche între mine şi colectivul de chirurgi generalişti. În urma acestor colaborări, s-au făcut numeroase intervenţii, precum cele de revascularizare a membrelor inferioare, tot felul de ocluzii ale aortei, care este vasul principal al organismului, tot pentru a reda funcţionalităţii complete membrele inferioare, se operează boala varicoasă, se asigură realizarea de fistule artero-venoase pentru pacienţii dializaţi. Îmi place să cred că, odată cu acest debut şi ţinând cont şi de colaborarea anterioară înfiinţării acestui compartiment de chirurgie vasculară, practic deservim întreaga paletă de patologii vasculare, în special cele arteriale, care sunt cele importante.

În această colaborare fructuoasă nu trebuie omişi cei care ne dau o mână consistentă de ajutor: echipa de medici anestezişti, dr. Cornelia Balint şi dr. Rodica Popa, medicul chirurg Raul Şandor, de la Cluj, care vine să ne mai dea o mână de ajutor la operaţiile cu risc crescut de complexitate, asistentele care ne ajută în sala de operaţie, cele de pe secţia terapie intensivă şi cele de pe secţia chirurgie”,  a declarat dr. Mihai Nemeţi (foto), medic specialist de chirurgie cardiovasculară, citat de radioblaj.

Compartimentul de chirurgie vasculară nou înfiinţat, din cadrul secţiei chirurgie a spitalului blăjean, deserveşte întreaga zonă, fiind căutat deja de pacienţi din Blaj, zona Blaj şi chiar din judeţul Sibiu. Aceştia nu mai sunt nevoiţi să meargă pentru astfel de intervenţii chirurgicale în centre universitare, precum cele din Cluj şi Târgu Mureş. Deschiderea acestui compartiment continuă politica Spitalului Municipal Blaj de a înfiinţa cât mai multe servicii şi specialităţi medicale în favoarea comunităţii locale, aşa cum ne-a declarat managerul instituţiei, dr. Mihai Nemeţi, nimeni altul decât tatăl medicului specialist în chirurgie cardiovasculară cu care am stat de vorbă mai sus.

Managerul spitalului blăjean a mai anunţat, cu această ocazie, faptul că, de săptămâna viitoare, la Blaj se vor face şi primele operaţii oftalmologice, cei doi medici specialişti având la dispoziţie o sală de operaţie dotată, fiind deja făcute primele programări în acest sens.

sursa: radioblaj.caritas-blaj.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Cunța: Un autocamion cu cereale s-a răsturnat pe DN 1

Un accident rutier a avut loc marți, 8 noiembrie, în jurul orei 23.00, pe DN1, în zona localității Cunța.

Secția de Pompieri Sebeș intervine cu o autospecială de stingere, un modul de descarcerare și o ambulanță SMURD B2, pentru asigurarea măsurilor PSI la un accident rutier produs pe DN 1, în raza localității Cunța, care a implicat un autocamion care transporta cereale și care s-a răsturnat.

Din primele informații, în urma accidentului rutier nu sunt victime.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

„Vreau și eu căsuța mea” – Campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia. Cum poți ajuta un patruped să aibă cușca lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vreau și eu căsuța mea” este campanie de strângere de fonduri pentru câinii fără stăpân din adăpostul public Alba Iulia, prin care oricine dorește poate ajuta un patruped să aibă cușca lui.

„Vreau și eu căsuța mea” este campania de strângere de fonduri cu ajutorul căreia sperăm să putem achiziționa cuști pentru cei 30 de căței, din adăpostul public de câini abandonați de stăpân Alba Iulia, care dorm momentan doar pe palet.

Elit - Gustul Desăvârșit

Știm ce înseamnă iarna în adăpost și am vrea ca fiecare câine de acolo să aibă bucuria unei cuști cu paie în care să se adăpostească și de unde să viseze la viitoarea familie.

Dacă doriți să susțineți inițiativa noastră o puteți face donând efectiv o cușca sau achiziționând unul dintre produsele nostre personalizare.

Costul unei cuști din lemn făcută la comnadă ,ținând cont de dimensiunile fiecărui țarc, ajunge la aproximativ 375 lei.

În comentariul fiecărei fotografii o să menționăm denumirea produsului, culorile și dimensiunile disponibile dar și donația în schimbul careia o să puteți achiziționa respectivul produs.

Comenzile se fac doar prin mesaj privat pe pagina noastră!!!”, au scris pe pagina de Facebook reprezentanții asociației.

Pentru cei care nu doresc achiziționarea unui produs dar vor să contribuie cu orice sumă atașăm conturile mai jos:

-RO94BTRLRONCRT0470679601
-RO44BTRLEURCRT0470679601
-Paypal: [email protected]
Recipient: Asociația Prietenii lui Azor


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Șpring: O anexă gopodărească, cuprinsă de flăcări. Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit marți seara, în jurul orei 21.30, la o locuință din comuna Șpring.

Secția de Pompieri Sebeș în cooperare cu SVSU Șpring intervine cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, in localitatea Spring pentru lichidarea unui incendiu.

Din informațiile preliminare primite ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: În urma ajungerii forțelor de intervenție la locul solicitării s-a constatat că incendiul se manifesta la o anexa gospodăreasca fără pericol de propagare si fără victime.

UPDATE2: Incendiul a fost lichidat fără probleme deosebite, a ars o afumătoare pe aproximativ 3 mp.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea