Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Întâlnirea dintre Volodimir Zelenski și Vladimir Putin: Când este posibil un summit al președinților din Ucraina și Rusia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Întâlnirea dintre Volodimir Zelenski și Vladimir Putin: Când este posibil un summit al președinților din Ucraina și Rusia

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a afirmat, joi după-amiază, că ar fi posibil un summit al preşedinţilor Rusiei şi Ucrainei, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, dacă delegaţiile celor două ţări ajung la un acord în cursul negocierilor pentru încetarea conflictului militar, anunță Mediafax.

„Dacă se ajunge la un acord asupra problemelor în care observăm o apropiere de poziţii, există o posibilitate pentru o întâlnire a celor doi lideri”, a declarat Mevlut Cavusoglu, referindu-se la Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski.

Ministrul de Externe de la Ankara este optimist asupra şanselor unui acord de încetare a confruntărilor militare în Ucraina, deşi admite să este „dificil să existe anticipări într-un război”.

Ucraina a sugerat, în negocieri, ca Turcia şi Germania să fie garanţi ai securităţii în cadrul unui „plan de securitate colectivă”. „În discuţiile pe care le-am avut ieri la Moscova, am observat că Federaţia Rusă nu ar avea nicio obiecţie faţă de această propunere şi ar accepta-o”, a subliniat Mevlut Çavusoglu.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vorbit joi, prin telefon, cu omologul său rus, Vladimir Putin, în cadrul eforturilor diplomatice pentru oprirea războiului din Ucraina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea