Rămâi conectat

Actualitate

Instituţia Prefectului demarează o nouă serie de controale la bazele de deszăpezire din Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din 8 ianuarie 2013, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba demarează o nouă serie de controale la bazele de deszăpezire din judeţ. Acţiunea se desfăşoară în baza Ordinului Prefectului Judeţului Alba nr. 363/30.12.2012 şi are ca obiectiv verificarea celor 17 baze din judeţ, din punctul de vedere al funcţionalităţii utilajelor şi al dotărilor cu material antiderapant.

Bazele de deszăpezire instituite pe drumurile naţionale şi judeţene vor fi verificate de Instituţia Prefectului – Judeţul Alba şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în prezenţa reprezentanţilor Secţiei de Drumuri Naţionale Alba şi ai S.C. Drumuri şi Poduri Locale Alba.

Sper ca în urma celui de-al doilea control, pe care îl vom desfăşura săptămâna viitoare la bazele de deszăpezire din judeţ, să constatăm că ştacheta nu a fost coborâtă şi că suntem în continuare pregătiţi să facem faţă eventualelor ninsori, indiferent cât de abundente ar putea fi ele. Azi am fost anunţat de către administratorul drumurilor naţionale că în două dintre cele trei puncte din judeţul Alba care prezintă un risc crescut în caz de viscol au fost deja montate parazăpezi şi nu pot decât să salut această iniţiativă, extrem de binevenită”, a declarat Flaviu Cozuc, prefectul judeţului Alba.

Directorul Secţiei de Drumuri Naţionale Alba, Liviu Hondola, a precizat că parazăpezile au fost montate pe o lungime de 550 m, între localităţile Alba Iulia şi Lancrăm, la Km 371+100, dar şi între localităţile Sebeş şi Vinţu de Jos, la Km 333+450 (Vinţişoara) pe o lungime de 150 de m. În prezent, se pregăteşte montarea de parazăpezi pe o porţiune de aproximativ 500 de m la Km 361, în zona Rahăului.

*Planuri pentru 2013- Instituţia Prefectului vrea să-şi întărească rolul de mediator

Pe lângă îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, conform legii, obiectiv pe care şi-l asumă constant, în 2013, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba îşi propune să-şi întărească rolul de mediator între cetăţeni şi instituţiile, dar şi factorii de decizie, a căror activitate influenţează viaţa de zi cu zi a populaţiei. Drept urmare, prefectul Flaviu Cozuc va organiza săptămâna viitoare o întâlnire la care vor fi invitaţi parlamentarii de Alba şi în cadrul căreia reprezentanţii unei organizaţii guvernamentale îşi vor expune problemele cu privire la legislaţia în domeniul accesării fondurilor europene. Întâlnirea nu se intenţionează a fi una singulară, pentru că, în viitorul apropiat, prefectul Flaviu Cozuc doreşte să medieze întâlniri constante între primari şi diverşi reprezentanţi ai instituţiilor, asociaţiilor sau ai fundaţiilor şi parlamentari, pentru a asigura o legătură permanentă cu senatorii şi deputaţii de Alba.

Avem nevoie de o legătură mai strânsă cu aleşii noştri, cei care ne reprezintă în Parlament, pentru a-i putea informa în legătură cu eventualele deficienţe ale legislaţiei, deficienţe pe care senatorii şi deputaţii le pot corecta. Nu cred că este doar de datoria parlamentarilor noştri să se pună din proprie iniţiativă la curent cu problemele din judeţ, ci sunt convins că este şi obligaţia societăţii civile din Alba să ţină legătura cu parlamentarii, să le expună, în mod organizat şi coerent, problemele, pentru că interesul trebuie să existe de ambele părţi. De aceea, le voi propune primarilor din judeţ, pe fiecare colegiu parlamentar în parte, să vină la întâlnirile cu deputaţii şi senatorii, pentru a le putea arăta cu ce dificultăţi se confruntă din punctul de vedere al prevederilor legale. La fel voi proceda şi cu orice organizaţie, asociaţie, fundaţie sau instituţie va considera că are nevoie de o astfel de întâlnire cu reprezentanţii judeţului Alba în Parlamentul României”, a precizat prefectul Flaviu Cozuc.

Nici relaţia Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba cu serviciile publice deconcentrate nu va rămâne neschimbată. Prefectul Flaviu Cozuc a declarat că primul pas este modificarea de fond a şedinţelor Colegiului Prefectural, urmând ca activitatea instituţiilor publice deconcentrate să fie pe cât posibil corelată, iar colaborarea dintre acestea să fie mult mai eficientă, scopul final fiind acela al îmbunătăţirii serviciilor oferite cetăţenilor judeţului Alba.

Purtător de cuvânt, Ada RUS


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea