Începe POSTUL PAȘTELUI CATOLIC 2024: Ce este Miercurea Cenușii și ce restricții sunt în această perioadă
Începe POSTUL PAȘTELUI CATOLIC 2024: Ce este Miercurea Cenușii și ce restricții sunt în această perioadă
Creştinii romano-catolici încep astăzi Postul Paştelui sau Postul Mare. Prima zi de post la creştinii romano-catolici este întotdeauna într-o zi de miercuri, aceasta fiind denumită Miercurea Cenuşii.
Citește și: Când începe Postul Paștelui 2024: Postul Mare al Paștelui ortodox și catolic este cel mai lung și mai aspru post de peste an
„Miercuri, 14 februarie, Miercurea Cenuşii (post şi abstinenţă) începem timpul Postului Mare, timp de pregătire pentru Solemnitatea Învierii Domnului”, a transmis marţi Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti.
Prima zi de post la creştinii romano-catolici este întotdeauna într-o zi de miercuri, aceasta fiind denumită Miercurea Cenuşii.
Citește și: Când sunt Paștele ortodox și cel catolic în 2024: Vor fi sărbătorite la o diferență de cinci săptămâni
Potrivit www.credinta-catolica.ro, postul propriu-zis permite numai o masă pe zi până la saturare, îngăduind să se ia puţină hrană dimineaţa şi seara. Sunt obligaţi la legea postului toţi cei care au împlinit 21 de ani până la cei de 60 de ani.
Întreaga perioadă a Postului Mare este un timp de penitenţă, în această perioadă atitudinea şi comportamentul creştinului trebuind să fie marcate de o formă de renunţare la sine.
În acest an, Postul Paştelui la creştinii romano-catolici începe pe 14 februarie, în timp ce creştinii ortodocşi încep Postul Paştelui pe 18 martie. Totodată, Paştele Catolic va fi sărbătorit pe 31 martie, iar Paştele Ortodox pe 5 mai.
Doi ani la rând, în 2010 şi 2011, dar şi în 2014 şi 2017, Paştele a fost sărbătorit în aceeaşi zi de toţi creştinii – ortodocşi, romano-catolici, greco-catolici, de evanghelici şi reformaţi, de cultele neoprotestante. Următorul an când Învierea Domnului va fi sărbătorită în comun va fi în 2025 – la 20 aprilie.
Cea mai mare sărbătoare a creştinilor, Paştele, comemorează Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, după răstignirea Sa din Vinerea Mare.
În acest an, Postul Paştelui la creştinii romano-catolici începe pe 14 februarie, în timp ce creştinii ortodocşi încep Postul Paştelui pe 18 martie. Totodată, Paştele Catolic va fi sărbătorit pe 31 martie, iar Paştele Ortodox pe 5 mai.
Anul viitor, Învierea Domnului va fi sărbătorită în comun, în ziua de 20 aprilie.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului Ziua internațională a drepturilor omului este marcată în întreaga lume la 10 decembrie. Sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial a adus în atenția liderilor lumii și problematica respectării drepturilor omului. Organizația Națiunilor Unite (ONU), înființată în cadrul conferinței de la San Francisco din 1945, a avut de la […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica
-
Curier Județeanacum 5 zile
Mesaje, urări și felicitări de Sfântul Nicoale. La mulți ani Nicolae și Nicoleta!
-
Actualitateacum 2 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 3 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum 19 ore
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox