Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Încep lucrările de modernizare a gazonului pe Stadionul “Cetate” din Alba Iulia! Licitație adjudecată pentru 1,9 milioane lei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Gazonul de pe Stadionul „Cetate” din Alba Iulia va fi modernizat, suprafața de joc urmând să suporte ample îmbunătățiri, lucrările urmând a fi demarate săptămâna viitoare. Modernizarea și reabilitarea terenului vor fi făcute din bani publici, prin Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, licitația fiind adjudecată pentru suma de aproximativ 1,9 milioane de lei (în jur de 380.000 de euro).

Consorțiul de firme declarat câștigător al licitației privind înlocuirea gazonului și a sistemelor de irigație, degivrare și drenaj va începe săptămâna viitoare lucrările, probabil marți.

Lucrările vizează asigurarea irigării terenului prin aspersoare automate, instalație automată de încălzire a gazonului, refacerea drenajului și montarea unui gazon natural tip rulou.

„Era necesară această modernizare care implică lucrări ample. În urma acestei investiții gazonul va fi refăcut la standarde UEFA și FRF”, a menționat Radu Mircea Urcan, directorul CSM Unirea Alba Iulia.

Citește și: Stadionul Cetate din Alba Iulia va fi modernizat cu instalaţie de încălzire a gazonului și aspersoare automate. Ce valoare are investiția

Oficialul clubului din Cetate Marii Uniri mai prevăzut ca termen de încheiere a lucrărilor finele lunii aprilie, adică aproximativ 3 luni de zile.

Licitația a fost atribuită în 30 ianuarie 2024, la o valoare mai mică decât cea inițială (1.984.100 lei fără TVA), fiind adjudecată de ofertantul unic Eco Garden Construct SRL.

Licitația pentru modernizarea gazonului de pe cea mai mare arenă din Alba a fost adjudecată de asocierea dintre Hobbit Integral Ro SRL, Elio Industrial, SC Delta Design Experience SRL, Instadoc SRL și Greenfield Sport SRL. Valoarea totală a contractului este de 1.587.280 lei, la care se adaugă TVA.

O parte dintre aceste firme au fost implicate și la schimbarea, anul trecut, a gazonului de pe „Cluj Arena”, înaintea Campionatului European Under 21.

*În primăvară, noi locații pentru CSM Unirea și CSU Alba Iulia

Pe durata acestor lucrări, divizionarele terțe CSM Unirea Alba Iulia și CS Universitar Alba Iulia vor fi nevoite să-și dispute întâlnirile considerate acasă pe alte stadioane. Este vorba despre confruntările din finalul sezonului regular (mai sunt 3 etape, primele jocuri sunt în 9 martie), dar și din prima parte a play-off-ului (sau play-out-ului). Uniriștii vor juca la Zlatna, pe Minaur”, iar studenții încă nu și-au stabilit noua destinație, în discuție fiind “Pielarul” Sebeș, Zlatna și Galtiu.

Printre aceste întâlniri figurează, la Zlatna, CSM Unirea Alba Iulia – Unirea Ungheni (prima rundă din 2024, 9 martie, decisivă pentru play-off) și CSM Unirea Avântul Reghin (16 martie),

În program mai este și un alt duel de foc, CSU Alba Iulia – Gloria Bistrița-Năsăud (23 martie, ultima rundă a sezonului regular)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea