Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Stadionul Cetate din Alba Iulia va fi modernizat cu instalaţie de încălzire a gazonului și aspersoare automate. Ce valoare are investiția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stadionul Cetate din Alba Iulia va fi modernizat cu instalaţie de încălzire a gazonului și aspersoare automate. Ce valoare are investiția

Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru elaborare documentație tehnico – economică faza: D.T.A.C., D.T.O.E., P.T.+C.S.+D.D.E., inclusiv verificare tehnică (dacă este cazul) a asistenței tehnice și a execuției lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „modernizare și reabilitare complex Sportiv Victoria Cetate Alba Iulia, respectiv sistem de încălzire gazon, sistem automatizat de irigație și înlocuire gazon cu rulou”.

Valoarea totală estimată a investiției este de 1.984.100 de lei, fără TVA.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Stadionul „Victoria Cetate” găzduieşte meciurile de fotbal ale echipei “ C.S.M. Unirea ALBA IULIA”, dar şi numeroase întreceri la nivel judeţean şi uneori naţional. Terenul, respectiv suprafaţa de joc a stadionului în prezent este din gazon natural. Starea structurală a acestuia, în lipsa unor sisteme de irigaţie şi degivrare, este puternic influenţată de condiţiile meteo şi de anotimpuri.

Conform proiectului tehnologic încălzirea suprafeței de joc se face cu un sistem de cabluri încălzitoare utilizând energia electrică, puterea fiecărui cablu fiind de 4227 W.

  • Suprafața încălzită este de 106 m x 69 m = 7 314 mp și este împărțită longitudinal, în șase zone.
  • Cablurile încălzitoare dintr-o zona vor funcționează independent de celelalte zone.
  • Numărul total de cabluri încălzitoare folosit este de 144 buc.
  • Toate cele 6 zone, vor avea 24 cabluri încălzitoare.
  • Realizarea gazonarii cu gazon rulori al terenului de fotbal;
  • Pentru realizarea lucrărilor de gazonare se vor respectă următoarele etape thnologice:
  • Prelucrarea suport pământ vegetal în vederea plantării: eliminare bălării, cioturi, bolovani. Erbicidarea totală a suprafeței pregătite, împotriva buruienilor mono- și dicotiledonate. Decopertarea terenului, cca. 15 cm și transportul materialului rezultat din această operațiune;
  • Umplutură cu amestec de nisip cu zeolit și îngrășăminte organo-minerale, (cca. 15 cm), compactarea+tavalugirea+nivelarea suprafețelor, asfel încât să se realizeze o suprafața în patru ape, cu pante de 0,5% către marginea terenului, pentru a asigura scurgerea rapidă a apelor de suprafața.
  • Montarea rulourilor de gazon, va fi efectuată cu tractoare echipate cu atașamente speciale de montat gazon rulouri de tip “Big Roll”.
  • Irigarea terenului de joc prin aspersoare automate;

Instalația va fi compusă din tubulatura de apă , electrovane, componente electrice și aspersoare, aceste produse puse împreuna sunt destinate să aducă aportul zilnic de apă necesar supraviețuirii și dezvoltării corespunzătoare a gazonului, în condițiile climatice locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a produs marți, în jurul orei 20:30, pe șoseaua de centură din Alba Iulia între două autoturisme. Șase participanți la trafic au fost implicați, două persoane suferind leziuni ușoare. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea