Rămâi conectat

Sport

În weekend, la București, Final Four-ul Champions League, eveniment de gală al voleiului mondial | Volei Alba Blaj, “mândria Albei”, în fața celui mai important moment al existenței!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj este în fața celui mai important moment al scurtei existențe, începută acum 7 ani, prezența în Final Four-ul Champions League la volei feminin, găzduit de Sala “Polivalentă” din București, evenimentul ultimelor decenii în sportul românesc!

Echipa din “Mica Romă” va juca pentru trofeul suprem, într-o competiție de gală, ce se va desfășura în 5 și 6 mai în Capitală. Alături de “mândria Albei”, la turneul final ce reunește cele mai bune 4 echipe de pe “Bătrânul Continent”, vor mai fi prezente VakifBank Istanbul (deținătoarea trofeului, tripla câștigătoare a coroanei), Imoco Volley Conegliano (finalista de anul trecut) și Galatasaray Istanbul (adversara Blajului în semifinale), veritabili coloși ai voleiului mondial. “O ocazie mare pentru club, pentru fete, să scriem istorie. Suntem concentrați la primul meci, cel cu Galatasaray Istanbul, unde avem șanse, dacă prindem cel mai bun joc al nostru”, a menționat antrenorul Darko Zakoc. “Avem un meci și avem o șansă, sperăm să profităm de ea și să producem surpriza”, a spus căpitanul Adina Salaoru.

*Peste 1500 de suporteri turci și italieni!

Volei Alba Blaj încearcă să scrie istorie în continuare, după campania senzațională prtin care a ajuns în primele șase echipe (5 victorii din șase jocuri în grupă), primind ulterior organizarea Final Four-ului Champions League, având-o pe Ana Cleger cea mai bună marcatoare a Ligii, cu 140 de puncte (la 10 de superstarul chinez Zhu Ting – VakifBank). Cu acest prilej, la Bucureşti se vor retrage din activitate Neslihan Guler (Galatasaray) și Godze Kirdar (VakifBank), lipsind din motive medicale Tatiana Kosheleva (Galatasaray).

Calificarea echipei CSM Volei Alba Blaj în turneul Final Four al Ligii Campionilor reprezintă deja o mare performanţă pentru voleiul feminin, dar şi pentru sportul românesc. Fenomenul Blaj poate fi catalogat drept o minune, fetele lui Zakoc reprezentând un oraș cu numai 20.000 de locuitori, însă minunea din “Mica Romă” și-a câștigat un loc de cinste în Europa. Programul competiţiei: *sâmbătă, 5 mai: ora 16.00, semifinala 1: VakifBank Istanbul – Imoco Volley Conegliano; ora 19.00, semifinala 2: CSM Volei Alba Blaj – Galatasaray Istanbul; *duminică, 6 mai, ora 16.00, finala mică; ora 19.00, finala mare (toate transmise în direct de Digi Sport).

Organizatorii susțin că vor fi 1500 de suporteri turci (500-600 de la Galatasaray și VakifBank) și italieni (200), iar “Polivalenta” va fi plină, așteptându-se în jur de 500 de suporteri din Blaj (plecarea sâmbătă, la ora 5.00) și din Alba.

*Galatasaray, marele hop!

Blajul visează cu ochii deschiși să izbutească un rezultat fenomenal și să învingă în semifinală pe Galatasaray Istanbul, pentru a ajunge în marea finală! “Este sărbătoarea voleiului românesc, o competiție ce trebuie să o onorăm cum se cuvine ca și țară. Ne dorim să jucăm cel mai bun volei posibil, iar visele blăjenilor, o finală, sau o medalie europeană, să se împlinească la București”, a spus Sergiu Ștefănescu, președintele Consiliului Director al CSM Volei Alba Blaj. “Va fi foarte greu din punct de vedere sportiv, însă încercăm să dăm lovitura și să trecem de Galatasaray. Sperăm să avem parte de un spectacol așa cum ne-am propus în acest Final Four din București, unul care implică foarte multe chestiuni organizatorice, cu care suntem în linie dreaptă”, a menționat Vladimir Bacșiș, directorul general al Volei Alba Blaj.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea