Rămâi conectat

Sport

În turul secund al Cupei României, dublu duel Cluj-Alba pentru calificare | Astăzi, ora 17.30, Industria Sârmei Câmpia Turzii – Performanţa Ighiu şi Sănătatea Cluj – Industria Galda de Jos

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viitorul Santimbru - Performanta Ighiu 29Astăzi, de la ora 17.30, se dispută partidele contând pentru turul secund al Cupei României, fază a competiţiei în care intră şi două reprezentante ale judeţului Alba, ambele evoluând în deplasare, cu formaţii clujene. Metalurgistul Cugir este deja calificată în turul al treilea (14 septembrie), întrucât urma să întâlnească “U” Cluj, echipă dispărută.

*Industria Sârmei 1924 Câmpia Turzii – Performanţa Ighiu.

Formaţia de Liga a IV-a din Cluj (locul 7 în campionatul trecut) a eliminat în turul anterior o altă divizionară terţă, Unirea Dej, victorie cu 3-1 pe propriul teren, însă în mod cert ighienii vor să păşească pozitiv la primul meci oficial al noului sezon, mai ales că anul precedent au cunoscut o eliminare surprinzătoare, la Băiţa!

Performanţa l-a înregimentat pe juniorul Oţoiu (AFC Unirea 1924 Alba Iulia), dar nu va conta pe S. Turuş, din motive medicale. “Deşi nu facem un scop în sine din câştigarea Cupei României, nu vrem să fim eliminaţi atât de devreme. Voi alcătui o echipă cu care să reuşim să câştigăm. Privim acest joc drept un antrenament cu public, dar suntem conştienţi că nu ne aşteaptă o întâlnire facilă”, a spus antrenorul Adorian Himcinschi. Performanţa Ighiu este considerată favorită, întrucât a bifat o campanie excelentă de transferuri, în dorinţa de a ataca promovarea în Liga a 2-a.

*Sănătatea Cluj – Industria Galda de Jos.

Mult mai echilibrată se anunţă disputa dinte cele divizionare terţe, colege în Seria a 5-a a Ligii a 3-a sezonul trecut. “Viruşii verzi” conduşi de ex-uniristul Marius Semeniuc au depăşit turul trecut pe Viitorul Sântimbru, o altă grupare din Alba, meci ce s-a lăsat cu memorii la FRF în privinţa echipei calificate. “Noi fiecare joc îl tratăm serios şi ne dorim să trecem mai departe, mai ales că suntem în debutul noului sezon. Întâlnim o «specialistă» a competiţiei, formaţie care se mobilizează foarte bine în asemenea confruntări şi nu va fi uşor”, a apreciat antrenorul Paul Ciucă. Avantajată în plan moral după rezultatele directe din stagiunea anterioară (2-1 în tur şi 2-2), Industria mai caută să transfere un junior, va conta şi pe S. Boloş (ultima achiziţie, de la CNS Cetate Deva), însă vor lipsi Ov. Oniga şi Căt. Ivaşcu, ambii cu probleme de sănătate.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea