Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

În aşteptarea Sfintelor Paşti, cu Biblia în suflet

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În fiecare an aşteptăm un moment deosebit care a fost ales de Dumnezeu pentru a aprinde o lumină în inima şi sufletul omenirii. Nu este vorba de o lumină pieritoare, ci de o lumină veşnică pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o nouă oamenilor prin jertfa singurului său fiu, Domnul nostru Iisus Hristos. Adevărul privitor la dragostea lui Dumnezeu faţă de noi, oamenii, există de veacuri scris în Biblie. Adevărul mântuirii prin credinţă în Hristos cel răstignit pe cruce la Golgota pentru păcatele noastre şi apoi înviat de Domnul este scris în scripturi, dar acest adevăr ar trebui dăltuit în propriile suflete. Hristos este poarta stelară prin care trecem spre mântuire cu condiţia să-l primim în sufletele noastre.
Acum când se apropie momentul Învierii ar trebui să citim Biblia, cea mai complexă carte de pe pământ. Scrierile biblice se întind pe o perioadă de peste 1500 de ani şi cuprind 66 de cărţi. Ea a fost scrisă de peste 30 de oameni din diferite pături sociale: de la simplul pescar Ioan, la vameşul Matei, medicul Luca şi regele Solomon. Cu toată această diversitate mare de oameni, în Biblie se constată o unitate de gândire monolitică. Nu există domenii ale vieţii umane trecute, prezente şi probabil viitoare pe care această carte sacră să nu-şi pună amprenta. Artişti, muzicieni, scriitori, sculptori, pictori, poeţi, toţi şi-au inspirat operele de artă din această minunată carte. Fără Biblie n-ar exista opere literare precum Qvo Vadis de Henryk Sienkiewicz, tablouri celebre precum Cina cea de taină a lui Leonardo da Vinci sau Madonele lui Rafael. Dar cel mai reprezentativ pentru mine şi pentru caracterizarea Vechiului şi Noului Testament Biblic este Michelangelo Buonarotti cu cele două sculpturi celebre Moise şi Pieta. În Biserica San Pietro di Vincoli la dreapta altarului stă sculptura lui Michelangelo numită Moise. Prorocul care a primit de la însuşi Dumnezeu cele 10 porunci scrise în piatră pentru poporul evreu ne priveşte necruţător şi drept de la o înălţime de peste 8 metri. El reprezintă pentru cei ce l-au văzut, dreptatea şi legea, şi prin el vedem pe Dumnezeul Vechiului Testament drept şi necruţător, câteodată crud dar foarte departe de oameni. Sub bolţile aurite ale celei mai mari bazilici din lume, Sfântul Petru din Roma, în mijlocul bogăţiilor şi grandorii magnifice apare o a doua operă de artă a lui Michelangelo numită Pieta, în care Domnul Iisus Hrisos răstignit şi coborât de pe cruce mort este în braţele mamei sale Sfânta Maria. Această operă de artă ne transmite sentimentul iubirii de mamă şi a durerii unei mame care îşi vede fiul mort. Parcă însuşi timpul s-a oprit pe loc pentru a ne reda aceste sentimente. Pieta ne arată ce a adus Iisus Hristos în Noul Testament, iubire faţă de aproapele tău, un Dumnezeu milostiv şi bun care iubeşte oamenii. În marea sa iubire faţă de oameni Dumnezeu ne-a dat nouă, oamenilor, pe singurul Său Fiu, pentru a muri pe cruce la Golgota şi a învia din morţi a treia zi după scripturi.
Hristos este singura cale spre mântuire, iar viaţa noastră, a oamenilor, ar trebui trăită intens şi cu multă iubire în suflet. Ca în fiecare an aşteptăm Sfintele Paşti cu speranţă în suflet, pentru o lume mai bună, mai umană, o lume în care lumina lui Dumnezeu şi a singurului său Fiu să coboare printre noi.
Dr. Mircea FRENŢIU, medic primar chirurg


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea