Rămâi conectat

Curier Județean

În acest an, 4 ONG-uri din Alba au încasat de la Ministerul Muncii subvenții de 4,4 milioane de lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

ajpis albaMinisterul Muncii a plătit în primele 11 luni ale acestui an, prin Agenția Județeană de Plăți și Indemnizații Sociale Alba, o sumă totală de 4.397.088 de lei reprezentând subvenții pentru asociații sau fundații. Plățile s-au făcut în baza convenției încheiate între minister și respectivele ONG-uri.

Potrivit directorului AJPIS Alba, Flaviu Cozuc, în anul 2013, beneficiază de subvenţii patru astfel de asociaţii sau fundaţii: Organizația ”Caritas” Alba Iulia, Asociaţia ”Caritas Mitropolitan Greco Catolic” Blaj, Asociaţia ”AS 2001” Alba Iulia şi Asociaţia ”Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia.

Lunar, la sediul unităţilor de asistenţă socială pe care le administrează, sau după caz la domiciliul beneficiarilor, s-a verificat dacă serviciile sociale sunt acordate în concordanţă cu nevoile asistaţilor, precum şi gradul de satisfacere a beneficiarilor. Pe lângă verificarea activităţii de asistenţă socială, s-a urmărit şi utilizarea  sumelor primite cu titlu de subvenţie de la bugetul de stat”, a precizat directorul AJPIS Alba.

Sumele acordate respectivelor ONG-uri în perioada ianuarie – noiembrie 2013 au fost următoarele: pentru Organizaţia „Caritas” Alba Iulia – 3.388.916 de lei (pentru 3.650 de persoane asistate); pentru Asociaţia „Caritas Mitropolitan Greco Catolic” Blaj – 489.863 de lei (pentru 430 de persoane asistate);  pentru Asociaţia „AS 2001”Alba Iulia – 136.620 de lei (pentru 120 de persoaneasistate); pentru Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia – 381.689 de lei (pentru 384 de persoane asistate).

Precizăm că aceste ONG-uri beneficiază de subvenții de la bugetul de stat conform prevederilor Legii nr. 34/1998.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

La pomul lăudat să nu te duci cu sacul! Județul Alba, niciun proiect de cercetare – dezvoltare finanțat cu fonduri europene

Unirea Ziarul

Publicat

în

La pomul lăudat să nu te duci cu sacul! Județul Alba, niciun proiect de cercetare – dezvoltare finanțat cu fonduri europene Este un truism că o economie dezvoltată, așa cum ne asigură autoritățile că are județul Alba, ca să fie sănătoasă, trebuie susținută de o componentă serioasă de cercetare – dezvoltare, inovare. Or cercetarea și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea