Rămâi conectat

Actualitate

În 8 zile, 1.500 de albaiulieni au semnat petiția online care cere arestarea celor 7 violatori din Vaslui

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În jur de 1.500 de persoane din Alba Iulia au semnat, în 8 zile, petiția online care cere arestarea celor 7 violatori din Vaslui, judecați sub control judiciar.

violatori VasluiCerem arestarea celor 7 băieţi violatori din Vaslui”, este numele sub care a fost lansată iniţiativa pe site-ul www.petitieonline.com. Până joi, la ora 12.00, petiția a strâns peste 366.000 de semnături, dintre care 0,38 la sută sunt ale persoanelor din Alba Iulia, potrivit site-ului menționat.

Iniţiatorii petiţiei au scris următorul mesaj în expunerea de motive: „Nu trebuie să stăm fără să facem nimic, când vedem că legislaţia este călcată în picioare de anumiţi judecători. Dacă vreţi o ţară corectă, spuneţi-vă părerea! Părerea noastră contează! Nimeni nu îşi doreşte să fie în situaţia în care a fost respectiva fată! Iar „ironiile” celor 7 şi ale famililor lor dau dovadă de nesimţire (este frumos spus). Trebuie să fie pedepsiţi conform legislaţiei în vigoare şi trebuie să primească sentinţa maximă pentru această faptă. Spuneţi-vă părerea!”.

Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani), din localitatea vasluiană Văleni, au fost trimişi în judecată  și arestați preventiv la sfârșitul anului 2014, sub acuzaţia de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. Câteva luni mai târziu instanța a decis înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, iar acum cei 7 se află sub control judiciar deoarece Curtea Constituțională a declarat neconstituțională măsura arestului la domiciliu.

Decizia de judecare în libertate a celor 7 violatori a scandalizat opinia publică și poate fi, totodată, un precedent judiciar foarte periculos.

Majoritatea persoanelor care au semnat petiția sunt din București – 16,9 la sută, Iași – 3,87 la sută, și Constanța – 3 la sută.

Mii de persoane și-au exprimat sentimente de solidaritate față de tânăra din Vaslui, însă o parte dintre săteni, a căror mentalitate este greu de înțeles, sunt de partea violatorilor.

Premierul Victor Ponta i-a spus, miercuri, ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, în debutul şedinţei de Guvern, că în cazul în care CSM nu are vreo reacţie legată de cazul de la Vaslui, ar trebui să-şi dea demisia.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a afirmat, marţi, referindu-se la cazul celor şapte tineri acuzaţi de viol în Vaslui că „justiţia se face în sala de judecată şi doar atât” şi că trebuie aşteptate rezultatele Inspecţiei Judiciare în acest caz.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea