Rămâi conectat

Actualitate

Imunitatea naturală, de 13 ori mai eficientă în fața mutației Delta decât cea oferită de vaccin. STUDIUL făcut în Israel

Publicat

în

Specialiștii israelieni susțin că, spre deoseire de cei care au supraviețuit bolii și au anticorpi, cei vaccinați sunt de 13 ori mai susceptibili de a se infecta.

Persoanele vaccinate prezintă un risc mai mare de infectare decât cele care au făcut boala

Noua analiză se bazează pe baza de date a Maccabi Healthcare Services, care conține date despre aproximativ 2,5 milioane de israelieni. Studiul, condus de Tal Patalon și Sivan Gazit la KSM, a constatat în două analize că persoanele care au fost vaccinate în ianuarie și februarie cu vaccinul Pfizer-BioNTech au prezentat, în iunie, iulie și prima jumătate a lunii august, un risc de 6 până la 13 ori mai mare de a se infecta decât cei care au fost anterior infectați cu SARS-Cov-2 și au dezxvoltat o imunitate naturală

Într-o a doua analiză, comparând peste 32.000 de persoane din sistemul de sănătate, riscul de a dezvolta o formă simptomatică a Covid-19 a fost de 27 de ori mai mare în rândul celor vaccinați comparativ cu cei care au făcut boala, iar riscul de spitalizare a fost de opt ori mai mare.

Electrica Furnizare Discount

Imunitatea scade în timp, inclusiv cea naturală

Studiul pare să explice de ce Israelul, prima țară care a reușit să vaccineze o mare parte a populației, se confruntă cu un număr mare de îmbolnăviri provocate de varianta Delta.
„Această analiză a demonstrat că imunitatea naturală oferă o protecție mai durabilă și mai puternică împotriva infecțiilor, bolilor simptomatice și spitalizării datorită variantei Delta”, au spus cercetătorii israelieni.

Din păcate, studiul arată, de asemenea, că orice imunitate este limitată în timp. Protecția oferită de infecția naturală scade și ea în timp, la fel ca protecția oferită de vaccinuri
Studiul israelian pare să demonstreze că vaccinurile nu oferă o protecție de peste 90%, care a fost publicată inițial de Food and Drug Administration după autorizarea de urgență.

Studiul a dat apă la moară anti-vacciniștilor. Alex Berenson, un jurnalist care a pus la îndoială în mod repetat eficacitatea vaccinurilor și a măștilor în prevenirea Covid, susține că studiul israelian „pune capăt oricărei dezbateri asupra eficacitîții vaccinurilora comparativ cu imunitatea naturală”.

Specialiștii spun, însă, că nu așa ar trebui să recepționaăm mesajul. Studiul demonstrează, într-adevăr, puterea sistemului imunitar uman, dar experții în boli infecțioase acred că vaccinurile anti- Covid-19 rămân totuși extrem de importante, protejându-i pe cei vaccinați de riscul de a dezvolta o formă severă a bolii sau de a muri de Covid-19. „Ceea ce nu vrem este ca oamenii să spună:„ În regulă, ar trebui să ies și să mă infectez, ar trebui să dau o petrecere ca să ne infectăm ”, spune Michel Nussenzweig, imunolog la Universitatea Rockefeller nu a fost implicat în studiul israelian. Nu putea face acest lucru „pentru că cineva ar putea muri”, scrie Science Magazine.

Sursa: evz.ro

Publicitate

Actualitate

OFICIAL| Nicolae Ciucă a fost votat de liberali ca propunere de premier. Guvern minoritar PNL-UDMR, susținut de PSD în Parlament, varianta probabilă

Publicat

în

Nicolae Ciucă a fost votat de liberali ca propunere de premier. Guvern minoritar PNL-UDMR, susținut de PSD în Parlament, varianta probabilă

În cadrul celei mai scurte ședințe din istoria PNL, liberalii l-au votat pe Nicolae Ciucă ca propunere de premier.

La acest moment se merge pe varianta Nicolae Ciucă premier, cu un guvern minoritar PNL-UDMR, susținut de PSD în Parlament.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nuanțează poziția PSD și, întrebat fiind de jurnaliști cum vede soluția Nicolae Ciucă premier, a explicat că trebuie să ținem cont de perioada dificilă prin care trece România.

Electrica Furnizare Discount

”Haideți să vedem cum se așează lucrurile și să ținem cont de perioada din acest moment. Îmi mențin părerea că România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar (…) Voi ieși cu o declarație clară după Biroul Permanent Național și după consultări”, a spus Marcel Ciolacu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

AVERTISMENTUL dat de Răzvan Cherecheș anunțului lui Klaus Iohannis: „Patru sau cinci zile de amânare înseamnă de fapt mii de morţi”

Publicat

în

AVERTISMENTUL dat de Răzvan Cherecheș anunțului lui Klaus Iohannis: „Patru sau cinci zile de amânare înseamnă de fapt mii de morţi”

Răzvan Cherecheş, expertul în politici de sănătate publică, trage un semnal de alarmă precizând că există posibilitatea ca în România să avem parte de un val continuu de coronavirus. El spune că 4 sau 5 zile de amânare a restricțiilor înseamnă de fapt mii de morţi.

Acesta a precizat într-o emisiune de la Digi24, că cine a văzut mesajul preşedintelui va avea abia peste o săptămână simptome, apoi peste alta va decide testarea, iar în următoarea situaţia i s-ar putea agrava foarte tare. Cherecheş atrage atenţia autorităţilor că în fiecare minut oamenii se infectrează, iar cele patru zile de amânare stabilite de preşedintele ţării, vor fi dramatice pentru români.

„În România va fi un val continuu de coronavirus” a mai spus acesta. El a accentuat faptul că trebuia ca cineva în ţara aceasta ar fi trebuit să îşi asume măsura de lockdown total pentru ca lucrurile să meargă spre bine.

Electrica Furnizare Discount

Toate mesajele transmise de către autorităţi populaţiei este că această criză sanitară nu este de fapt o urgenţă. România trimite pacienţi în Ungaria, dar Ungaria când se uită la noi în ţară nu vede nicio măsură de urgenţă luată. „Nu ştiu cum pot oamenii ăştia să doarmă noaptea”, a mai spus Cherecheş miercuri seara în intervenţia de la Digi24.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri seara măsuri antiepidemice care vor fi luate de luni. Principalele restricții care vor fi impuse începând de luni asut: certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, noaptea vor mai putea circula doar vaccinații, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

România, în top 3 din Uniunea Europeană la creşterile preţurilor la electricitate: Unde sunt cele mai scăzute tarife

Publicat

în

România, în top 3 din Uniunea Europeană la creşterile preţurilor la electricitate: Unde sunt cele mai scăzute tarife

Comparativ cu perioada similară din 2020P, în primul semestru din 2021, preţurile medii la electricitate pentru consumatorii casnici din UE au urcat uşor, iar cele mai mari creşteri, în moneda naţională, au fost înregistrate în Slovenia, Polonia şi România, arată datele publicate de Eurostat.

Preţurile medii la electricitate pentru consumatorii casnici din UE s-au situat la 21,9 euro/100 kWh în primul semestru din 2021, faţă de 21,3 euro/100 kWh în perioada similară din 2020.

În schimb, preţurile medii la gaze naturale pentru consumatorii casnici din UE au scăzut la 6,4 euro/100 kWh în primul semestru din 2021. Recent, preţurile la electricitate şi gaze au crescut substanţial în UE, datele statistice pentru semestrul doi din 2021 urmând să fie publicate în aprilie 2022.

Electrica Furnizare Discount

Datele Eurostat mai arată că taxele şi accizele reprezentau în UE 39% din preţul energiei electrice plătit de consumatori şi 36% din preţul gazelor naturale, în prima jumătate din 2021.

Preţurile la electricitate pentru consumatorii casnici s-au majorat în 16 state membre UE în primul semestru din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, cele mai mari creşteri, în moneda naţională, fiind înregistrate în Slovenia (15%), Polonia (8%) şi România (7%), iar cele mai semnificative scăderi în Olanda (minus 10%), Cipru (minus 7%) şi Lituania (minus 6%).

Exprimate în euro, cele mai scăzute preţuri medii la electricitate pentru consumatorii casnici din UE în primul semestru din 2021 au fost în Ungaria (10 euro/100 kWh), Bulgaria (10,2 euro/100 kWh) şi Malta (12,8 euro/100 kWh), iar cele mai ridicate în Germania (31,9 euro/100 kWh), Danemarca (29 euro/100 kWh), Belgia (27 euro/100 kWh) şi Irlanda (25,6 euro/100 kWh).

În perioada cuprinsă între prima jumătate a lui 2020 şi prima jumătate a lui 2021, preţurile medii la gaze naturale au scăzut în 20 din cele 23 de state membre UE care raportează datele privind preţurile gazelor naturale pentru consumatorii casnici. Cele mai semnificative scăderi de preţuri ale gazelor naturale, în moneda naţională, au fost în Lituania (minus 23%), Slovacia (minus 10%) şi Polonia (minus 9%).

În contrast, preţurile au crescut în Danemarca (19%), Germania (8%) şi Luxemburg (6%).

Exprimate în euro, cele mai scăzute preţuri medii ale gazelor naturale pentru consumatorii casnici din UE în primul semestru din 2021 au fost în Lituania (2,8 euro/100 kWh), Letonia (3 euro/100 kWh), Ungaria (3,1 euro/100 kWh) şi România (3,2 euro/100 kWh), iar cele mai ridicate în Olanda (9,6 euro/100 kWh), Danemarca (9 euro/100 kWh) şi Portugalia (7,6 euro/100 kWh). Eurostat precizează că datele pentru România sunt estimate.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare