Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

Concert extraordinar pentru aniversarea Centrului „Maria Beatrice”. Vezi imagini şi filmări cu toţi artiştii implicaţi

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Casa de Cultură a Sindicatelor a fost  gazda „Concertului aniversar al Centrului Maria Beatrice” care a marcat 2 ani de la ideea înfiinţării şi un an de la existenţa Complexului de Servicii Socio-Medicale. Peste 600 de oameni cu suflet au venit să de-a o mână de ajutor pentru o cauză nobilă şi în acelaşi timp să asiste la un spectacol la care s-au adunat artişti cu talent muzical demn de toată aprecierea şi respectul pentru că au făcut posibilă realizarea centrului şi pentru prezenţa din această seară.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de prezentatoarea Elena Anghel care l-a invitat în faţa publicului pe primarul Mircea Hava alături de preşedintele Asociaţiei Maria Beatrice, Sebastian Onac, pentru a privi un filmuleţ realizat acum doi ani care a reprezentat un moment emoţionant pentru o sală arhiplină de atunci şi pentru sala plină la refuz de acum.

Amintim faptul că fondurile strânse din preţul biletelor (25 lei/ persoană) şi donaţiile care au rămas la latitudinea fiecăruia vor fi utilizate pentru achiziționarea de aparatură medicală în cadrul Complexului de Servicii Socio-Medicale Maria Beatrice, Alba Iulia.

În realizarea evenimentului au contribuit: Consiliul Județean Alba, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba (DGASPC), Serviciul Public de Asistență Socială Alba Iulia(SPAS), Asociația Non-Guvernamentală “Maria Beatrice”, Alba Iulia, Asociația “AS 2001 Alba Iulia”, Fundația Comunitară Alba, Centrul de Cultură Augustin Bena, Cercul Militar Alba Iulia, Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul”, Alba Iulia, Colegiul Național”Horea, Cloșca și Crișan”, Alba Iulia, mass-media și oameni de sprijin.

Vă prezentăm imagini şi filmări de la toţi artiştii implicaţi în spectacol:

Concertul a fost deschis de Corul Theotokos care are o vechime de aproape 26 de ani fiind înfiinţat de actualul Mitropolit Andrei Andreicuţ, iar de atunci sărbătorile, evenimentele caritabile şi nu numai sunt motiv de întâlnire şi exersare a abilităţilor muzicale. Vioara întâi a grupului este reprezentată de părintele Nicolae Călin Bulac care a devenit un reper cu o identitate aparte şi respectată în arealul cultural-artistic al meleagurilor noastre.

Pentru Alin Ignat, fost membru al Corului Theotokos, muzica a devenit dintr-o joacă o pasiune, iar mai târziu o motivaţie şi plan pentru viitor. Deşi a urmat cursuri de canto mult mai târziu decât ceilalţi cântăreţi, tânărul şi-a demonstrat talentul la Festivalurile de la Mamaia.

Soprana Veronica Anuşca a făcut echipă foarte bună alături de compozitorul Mihail Murariu şi a redus mulţimea la tăcere cu o voce rar întâlnită pe meleagurile noastre. Cei doi s-au alăturat apoi tenorului Costel Busuioc pentru un spectacol aplaudat la fiecare semn al artistului de o sală arhiplină.

Ina Ioana Todoran a absolvit în 2012 cu media 10 Colegiul Național „Inochentie Micu Klein” din Blaj, iar după terminarea liceului, artista s-a înscris la Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, dorind să urmeze în paralel și cariera muzicală.

Concertul a fost încheiat de cunoscuţi interpreţi: Veta Biriş, Ionuţ Fulea şi Nicolae Furdui Iancu care prin muzica lor au făcut tradiţie şi cinste meleagurilor noastre şi nu numai. Grupul instrumental „Crai Nou” a contribuit la realizarea ansamblului muzical.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

8 mai: Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său

Ziarul Unirea

Publicat

în

8 mai: Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în cinstea minunii care are loc, în fiecare an, în această zi, la mormântul său Pe 8 mai, credincioșii îl celebrează pe Sfântul Apostol și Evanghelist loan Teologul, numit „ucenicul pe care îl iubea Iisus”, sărbătorit azi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea