Rămâi conectat

Actualitate

IGPR: O șoferiță de 31 de ani deține recordul de viteză pe autostradă al săptămânii trecute – a fost sancționată pentru 228 km/h. Amenzi și carnete reținute pentru alți 57 de conducători auto

Ziarul Unirea

Publicat

în

Săptămâna trecută, Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat 58 de şoferi care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi, cea mai mare viteză înregistrată fiind de 228 km/h, informează IGPR.

Potrivit sursei citate, pe autostrada A1, au fost depistaţi 27 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 172 km/h (zonă cu limitare de viteză la 100 km/h) şi 212 km/h. Alţi 27 au fost înregistraţi de poliţişti circulând pe autostrada A3 cu viteze cuprinse între 183 şi 228 km/h, iar pe Autostrada A2, poliţiştii au depistat 4 şoferi care circulau cu viteze între 182 şi 208 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată pe autostrada A3, la data de 11 martie, când poliţiştii rutieri au depistat o femeie, de 31 de ani, care circula cu 228 km/h.

Toţi conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile.

Poliţiştii reamintesc că, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h.

De asemenea, trebuie ţinut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranţa rutieră, atunci când se circulă în condiţii meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Sursa: IGPR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea