Rămâi conectat

Politică Administrație

Guvernul va acorda un stimulent financiar pentru companiile care vor angaja şomeri sau asistaţi sociali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu a anunţat că Guvernul va acorda un stimulent financiar pentru companiile care vor angaja şomeri sau asistaţi sociali.

Mai exact, suma de 500 de euro va fi transferată lunar în conturile angajatorilor care vor încadra în piaţa muncii, pentru o perioadă de până la 5 ani, şomeri şi beneficiari de ajutor social.

Iată declaraţia Liei Olgutei Vasilescu: „Viziunea Ministerului Muncii merge de acum înainte pe o altă linie, aceea de a nu-i mai sprijini pe cei care au capacitatea de muncă, dar nu vor să o facă. Motiv pentru care ne-am gândit să îi sprijinim pe toţi cei din mediul de afaceri, care vor să facă angajări în perioada următoare”.

În acest sens, statul va plăti suma de 2.250 de lei, echivalentul a 500 euro, lunar, angajatorilor care încadrează şomeri şi beneficiari de ajutor social pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru o perioadă de până la 5 ani, în funcţie de categoria la care se vor încadra viitorii angajaţi.

„Sumele vor fi oferite pentru angajarea de tineri absolvenţi de orice fel de formă de învăţământ. Mă refer aici la şcoli profesionale, învăţământ gimnazial sau liceal, tineri greu angajabili, marginalizaţi, ucenici, indiferent de vârstă, stagiari, adică absolvenţi de studii superioare, persoane cu handicap şi persoane care se afla în prag de pensionare”, a spus Olguta Vasilescu, într-o declaraţie de presă susţinută a Palatul Victoria.

Sursa: a1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea