Rămâi conectat

Curier Județean

Grupul Skepsis vă invită la un sfârşit de săptămână vesel la Poarta a IV-a a Cetăţii, unde se vor prezenta două spectacole de teatru!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 23 August, ora 20.00, vă invităm la Tatăl-Fantomă – un spectacol în genul Comedia dell Arte dezvoltat în Italia în perioada Renasterii şi care s-a răspândit rapid în Europa în secolele XVI – XVIII, marcând renaşterea teatrului ca artă. Spectacolul este caracterizat prin jocul plin de fantezie şi imaginaţie, ritmul alert şi personajele tipologizate, caricaturale prin care se satirizau clasele şi categoriile sociale ale vremii. Pantalone, bătrânul avar, are un plan bine ticluit pentru fiica sa. Însă tânăra Isabella îl iubeşte pe Lelio. Va reuşi oare să îşi convingă tatăl să o lase să îşi împlinească visul de dragoste?…Doar Arlechino poate să ne spună, însă cum el mai mult încurcă decât descură, tot pe noi o sa cadă sarcina de a dezlega încă o situaţie încâlcită.

Sâmbătă, 25 August, ora 20.00, vă propunem spectacolul Totul în parc! – un spectacol în genul absurd care a marcat evoluţia teatrului în secolul XX. Spectacolul este construit pe baza unor texte de Eugene Ionesco. În parc ne întâlnim cu toţii, tineri şi bătrâni, aducând cu noi vise, dorinţe, frustrări sau griji. Tinerii au nevoie de modele. Aici este punctul în care apare Maestrul. Vom căuta prin intermediul personajelor, să-l găsim, să-l urmărim, să fim aproape de acea figură care ne poate inspira şi ajuta să descifrăm tainele existenţei. Ce ne facem însă dacă în goana imitaţiei uităm să înţelegem, să analizăm? Ce ne rămâne?… În parc întâlnim oameni care se află la începutul finalului vieţii, a căror amintiri se pierd, se distorsionează, se schimbă, pentru care trecutul şi prezentul sunt noţiuni confuze, arătând fragilitatea timpului. În teatrul absurd, nimic din ce este nu e adevărat şi tot ceea ce este e adevărat în acelaşi timp.

Spectacolele în aer liber sunt prezentate în cadrul proiectului “Stagiunea cu Skepsis 2018” – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia;


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum”

Unirea Ziarul

Publicat

în

”Cadet pentru o zi” – elevi din Alba Iulia au experimentat viața de ”militar”, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” Cu prilejul aniversării Zilei Forțelor Terestre, la Batalionul 136 Geniu „Apulum” s-a desfășurat ieri, 18 aprilie, proiectul „Cadet pentru o zi”. Astfel, elevi de clasele a VII-a și a IX-a din municipiul Alba-Iulia au răspuns pozitiv […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea