Grupul Skepsis revine la Casa de Cultură a Studenților cu spectacolul Farsa Maestrului Pathelin

Skepsis07Vineri, 26 septembrie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Grupul Skepsis vă oferă în premieră spectacolul Farsa Maestrului Pathelin, o adaptare după farsa medievală din sec XV cu acelaşi titlu.

Deşi numele autorului s-a pierdut încă din timpurile în care farsa se bucura de largă notorietate, fiind jucată în carnavalurile, târgurile şi curţi nobiliare medievale, Farsa Maestrului Pathelin, prin intriga simplă şi directă, prin umorul popular şi personajele tipologizate prin care satirizează moravurile şi slăbiciunile societăţii, a rămas un reper important în dezvoltarea teatrului. Iată de ce trupa din Alba Iulia a dorit să o includă în repertoriu aducând în faţa publicului un spectacol cu un ritm alert, o adaptare prin care se trasează un arc temporal ce face posibilă retrăirea unor vremuri care rămân actuale prin universalitatea atitudinilor şi comportamentelor şi caracterului uman.

Biletele se găsesc la Casa de Cultură a Studenţilor: 10 lei (intreg); 5 lei (redus pentru elevi, studenţi şi pensionari).

Spectacolul este inclus în mai amplul proiect Stagiunea cu Skepsis, prin care Grupul Skepsis îşi propune să ofere albaiulienilor 10 spectacole de teatru şi divertisment în acest an, incluzând piese din repertoriu, două premiere, spectacole de umor şi divertisment. Mulţumim partenerilor şi sponsorilor pentru importanta susţinere pe partea materială şi financiară a proiectului. Toate încasările din spectacole urmează a fi reinvestite în dezvoltarea necesarului tehnic al trupei şi în punerea în scenă de noi spectacole pentru a reedita proiectul şi anul viitor.

Distribuţie:

Judecătorul (pe care nici un om n-ar întrăzni să-l judece)…………….Eugenio

Aprodul (braţul lung al legii)………………………………………………….. Gabriel Muncuş

Căpitanul (pumnul legii)………………………………………………………… Muntean Daniel

Pierre Pathelin – avocat, cu toate calităţile unui maestru avocat…….Viorel Cioflică

Guillemette – soţia lui Pathelin, potrivită pentru un avocat………….Ludmila Cioflică

Guillaume Joceaulme – negustor de stofe lacom şi avar………………Razvan Cociobea

Tibald l’Aignelet – om simplu, cu calităţi de avocat sau negustor….Bogdan Berar

Regia: Viorel Cioflică

Sunet: Ovidiu Olea

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...