Rămâi conectat

Ştirea zilei

Giovanni Granieri, interlopul care a jefuit o casă de schimb valutar din Alba Iulia, pus în libertate. Italianul va fi expulzat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Giovanni Granieri, interlopul italian condamnat în 2014 de Curtea de Apel Alba Iulia la 9 ani si 6 luni de inchisoare cu executare – pentru infracțiunile de tâlhărie calificată (fapta din data de 21 februarie 2010 de la casa de schimb valutar din Alba Iulia), instigare la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals în formă continuată, fals în declaraţii, infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras, în formă continuată, tentativă de omor şi port ilegal de armă albă în public – va fi pus în libertate de magistrații Tribunalului Cluj.

granieriJudecatorii clujeni au admis contestația formulată de Giovanni Granieri față de sentința Judecatoriei Gherla prin care i se respingea cererea de liberare condiționată dispusă de catre Curtea de Apel Alba Iulia in iulie 2014.

 

„Admite contestatia formulata de contestatorul G. G.,, in prezent aflat in Penitenciarul Gherla, impotriva Sentintei penale nr. 2006/28.12.2015 a Judecatoriei Gherla, pe care o desfiinteaza in intregime si, solutionand cauza: In baza art. 587 din Codul de procedura penala rap. la art. 59 din Codul penal din 1968 si art. 5 din Codul penal, admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Gherla si dispune liberarea conditionata a condamnatului G. G. din executarea pedepsei de 9 ani si 6 luni inchisoare, inchisoare aplicata prin Sentinta penala nr. 92/2015 a Tribunalului Alba. Dispune punerea in libertate a petentului daca nu este arestat in alta cauza”, se arata in incheierea instantei clujene.

 

Odată cu sentința Curții de Apel Alba Iulia, Granieri a primit interdicție de a se afla pe teritoriul României, pentru o perioadă de 5 ani după ispășirea pedepsei.

 

În iulie 2014, Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat decizia în urma soluţionării apelului declarat în dosarul jafului de la casă de schimb valutar Prima Exchange din Alba Iulia. Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut în rest dispoziţiile sentinţei Tribunalului Alba prin care inculpatul Giovanni Granieri (de cetăţenie şi naţionalitate italiană) a fost condamnat la următoarele pedepse:

– 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată (fapta din data de 21.02.2010 de la casa de schimb valutar din Alba Iulia)

– 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale (fapta din luna septembrie 2009).

– 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals în formă continuată (faptele din data de 11.02.2010, 18.02.2010).

– 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de  fals în declaraţii (fapta din data de 26.09.2007).

– 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras, în formă continuată.

În urma contopirii acestor pedepse cu pedeapsa anterioară de 8 ani şi 6 luni închisoare stabilită prin sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Alba într-un alt dosar, în care a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi port ilegal de armă albă în public, şi aplicării unui spor de pedeapsă de un an inculpatul urmează să execute în final pedeapsa de 9 ani şi 6 luni închisoare la care se adaugă  interzicerea unor drepturi.

Totodată, Granieri a primit interdicție de a se afla pe teritoriul României, pentru o perioadă de 5 ani după ispășirea pedepsei.

Dosarul privind jaful de la Casa de schimb valutar a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia pe 16 septembrie 2010. Granieri a fost considerat principalul suspect imediat după comiterea faptei și a fost reținut chiar în aceeași zi. Reamintim că jaful de la Prima Exchange s-a produs în dimineaţa zilei de 21 februarie 2010. Potrivit polițiștilor un bărbat a intrat în incintă, a atacat casiera cu un spray lacrimogen și a furat 5.540 de euro şi 400 de lei. (BT)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea