Rămâi conectat

Actualitate

Furnizorul Enel se plânge de plafonarea facturilor: Compania a pierdut o sumă uriașă anul trecut

Publicat

în

Furnizorul Enel se plânge de plafonarea facturilor: Compania a pierdut o sumă uriașă anul trecut

Furnizorul de energie italian Enel, cu un portofoliu de 3 milioane de consumatori de energie pe plan local, a avut în ultimul trimestru de anul trecut un EBITDA negativ de 102 milioane de euro strict pe zona de furnizare, acesta fiind impactul schemei de compensare şi plafonare a facturilor, scrie Mediafax.

Datele din raportul global publicat de Enel la finalul săptămânii trecute arată că în România veniturile consolidate au ajuns la 1,6 miliarde de euro, cu 15% mai mari faţă de cele înregistrate în 2020, în contextul în care preţul mediu spot al energiei a fost de 114,7 euro pe MWh, de 3,3 ori mai mult faţă de media din 2020.

Scumpirea masivă a energiei şi sche­ma de sprijin aplicată de statul român în perioada noiembrie 2020-martie 2021 au deteriorat însă semni­ficativ poziţia financiară a companiei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, companiile Enel din România au avut un EBITDA consolidat de 140 de milioane de euro, în scădere abruptă faţă de nivelul de 308 milioane de euro din 2021. Pe zona de distribuţie, EBITDA a fost de 88 de milioane de euro, în scădere faţă de nivelul de 135 de milioane de euro din 2020, dar zona de furnizare a intrat pe pierderi. La finalul anului trecut, EBITDA din acest segment a fost de -43 de milioane de euro, faţă de nivelul de 82 de milioane de euro din 2020. Potrivit unor surse, pierderile au fost acumulate în ultimul trimestru al anului, când pe partea de furnizare a energiei companiile din grupul Enel din România au raportat un EBITDA negativ de peste 100 de milioane de euro.

Situaţia în care se găseşte partea de furnizare de energie, care practic a sponsorizat toată schema de compensare şi plafonare aplicată de statul român pentru protecţia consumatorilor în perioada noiembrie 2021 – martie 2022 este dezastruoasă şi diametral opusă faţă de profiturile istorice adunate de producătorii de stat de energie. De exemplu, grupul Electrica termina primele nouă luni ale anului trecut cu un profit de circa 72 de milioane de lei, o umbră faţă de câştigul de 396 de milioane de lei din 2020. Ultimele trei luni ale anului 2021 însă, perioadă în care s-a simţit din plin impactul scumpirii energiei, dublat de schema de plafonare şi compensare gândită de statul român, au adus companiei pierderi de 625 de milioane de lei. Practic, în fiecare zi din ultimul trimestru al anului trecut compania a pierdut 1,4 milioane de euro.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Noi reguli pentru persoanele care cazează turiști în apartamente sau case. Modificările aduse de către ANAF

Publicat

în

Noi reguli pentru persoanele care cazează turiști în apartamente sau case. Modificările aduse de către ANAF

Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală a fost reactualizat de către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Ghidul fiscal actualizat al contribuabililor persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală este disponibil pe portalul www.anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.

Elit - Gustul Desăvârșit

Persoanele fizice care realizează venituri din aceste activități sunt obligate să depună Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), până la data de 25 mai.

Există și un call center unde contribuabilii pot obține informații detaliate, la numărul de telefon 031.403.91.60.

Totodată, pe canalul de Youtube ANAF – Agenția Națională de Administrare Fiscală, sunt disponibile materiale video referitoare la modalitatea de completare a declarației unice pentru persoanele fizice care realizează venituri din chirii.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Sorin Oprescu a fost localizat în Grecia: A fost REȚINUT de autoritățile elene

Publicat

în

Sorin Oprescu a fost localizat în Grecia: A fost REȚINUT de autoritățile elene

Sorin Oprescu, fostul primar general al municipiului București a fost localizat de Interpol în Atena, capitala Greciei. Chiar în aceste momente, Poliția Română verifică dacă într-adevăr, acesta ar fi fugit acolo.

Menționăm faptul că săptămâna trecută s-a aflat că Sorin Oprescu ar fi plecat din țară cu două săptămâni înainte de a-și primi condamnarea, prin vama Giurgiu. Ulterior, el a fost dat în urmărire internațională.

În urmă cu doar câteva momente, surse susțin că acesta ar fi fost deja capturat, aflându-se în custodia autorităților dintr-o țară europeană. Se pare că Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams).

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe de altă parte, până acum IGPR nu a confirmat informația.

Problemele pentru Sorin Oprescu au început de săptămâna trecută. Atunci, fostul edil a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Sursa: capital.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Angajări MASIVE la stat: ANAF scoate la concurs sute de posturi, pentru prima dată din 2016

Publicat

în

Angajări MASIVE la stat: ANAF scoate la concurs sute de posturi, pentru prima dată din 2016

Un număr de 79 de posturi de execuţie au fost scoase la concurs de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, inclusiv posturi de debutanţi, pentru aparatul central, dar şi alte 130 de posturi pentru DGRFP Bucureşti. Sunt căutaţi angajaţi pentru diverse servicii ale ANAF, printre care Direcţia generală juridică, Unitatea de management al informaţiei şi Direcţia generală de management al riscurilor.

Noul preşedinte ANAF, Lucian Heiuş, a declarat pentru Profit.ro că spre toamnă vrea să fie lansată o a doua etapă, cu recrutări pe posturi şi la alte regionale, în special la judeţele în care sunt contribuabili importanţi. Heiuş a anunţat şi că ANAF va declanşa în următoarele zile controale ample în toate domeniile cu risc de evaziune.

La DGRFP Bucureşti, posturile sunt în principal de inspectori şi referenţi. De asemenea, urmează să fie anunţate angajări pe 50 de posturi şi la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

Elit - Gustul Desăvârșit

„Este prima etapă de recrutare pe posturi vacante la ANAF, pentru aparatul central, DGAMC şi DGRFP Bucureşti. Spre toamnă îmi doresc să avem o a doua etapă de recrutare de personal, pentru direcţiile regionale, în special pentru judeţele mari, unde sunt contribuabili importanţi”, a declarat, pentru Profit.ro, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

ANAF nu a mai derulat un concurs de recrutare de personal din sursă externă începând din 2016, cu excepţia unui concurs desfăşurat în 2018 exclusiv pentru Vama Galaţi, conform datelor Profit.ro.

Numărul de angajaţi este în scădere de mai mulţi ani, timp în care Fiscul şi-a acoperit parţial din posturile rămase vacante apelând la transferuri de la alte instituţii. Fiscul a mai încercat în ultimii ani să recruteze personal din sursă externă, dar concursurile nu au fost duse până la capăt.

ANAF va declanşa în următoarele zile controale ample în toate domeniile cu risc de evaziune, a anunţat duminică noul şef al ANAF, Lucian Heiuş.

„Îmi asum misiunea de a demonstra cã ANAF-ul este un partener al contribuabililor oneşti, cã aceastã instituţie meritã încrederea şi respectul cetãţenilor, dar şi cã vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale. În acest sens, vreau sã vã anunţ cã în urmãtoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune”, a declarat Heiuş.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare