FOTO: Ziua Internaţională a Mediului: Grupele de elevi „Aer”, „Apă” şi „Pământ” de la Colegiul Economic din Alba Iulia, în acţiune pentru un mediu sănătos

Ziua Internationala a Mediului la Economic06Ziua Internaţională  a Mediului a fost marcată joi, 5 iunie,  şi la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia. Aproape 100 de elevi din clasele XI B, IX E, şi XI A s-au implicat activ în desfăşurarea activităţilor propuse de profesorii coordonatori Cosmin Apolzan, Cristina Toth şi Lavinia Dobra, în cadrul proiectului educaţional ,,Educaţie pentru un mediu sănătos”.  

Elevii Anda Tanislav şi Claudia Leba au pregătit materiale interesante power point despre  rezervaţiile naturale din România şi despre reciclare, transformarea obiectelor nefolositroare în materii prime valoroase.  S-a discutat despre păstrarea unui oraş curat şi despre măsurile care sunt la îndemâna noastră pentru a nu contribui la încălzirea globală. Profesorul Cosmin Apolzan le-a explicat elevilor  însemnătatea şi istoricul zilei mondiale, insistând asupra sloganului SOS de anul acesta ,,Ridică vocea ta, nu nivelul mării”  privind pericolul creșterii nivelului oceanului planetar.

ELIT

De asemenea, Colegiul Economic  Alba Iulia a fost reprezentat de Ziua Internaţională a Mediului  la Concursul National pe proiecte de mediu “Marcian Bleahu” la Cluj-Napoca concurs  organizat de către Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului din cadrul UBB Cluj-Napoca, în parteneriat cu Agenţia Pentru Protecţia Mediului Cluj. Eleva Claudia Leba din cls a XI a B, coordonată de profesorul Cosmin Apolzan  a obţinut premiul al II-lea, şi un loc fără admitere la Facultatea de Ştiinţa Mediului remarcându-se prin prezentarea “Consecvenţă şi perseverenţă pentru un viitor verde”.

Elevii din clasa IX E s-au informat şi documentat despre încălzirea globală  folosind encilopediile existente în Centrul de Documentare şi Informare. Folosirea indexurilor a uşurat  documentarea şi a scurtat timpul de informare pentru realizarea cu rapiditate a  unor prezentări sugestive.  Grupele  de elevi “Aer”, “Apă” şi “Pământ “ şi-au disputat  titlul de “Ecoteam”. Elevii s-au informat cu privire la cauzele şi efectele pe care le are încălzirea globală a Terrei şi au identificat câteva măsuri care pot fi transpuse în practică pentru a reduce acest fenomen.

Finalul proiectului a constat într-o aplicaţie practică, o vizită de documentare la Parcul Dendrologic “Dr.Ioan Vlad” unde ing. Mihai Popon le-a făcut o prezentare a speciilor de plante  existente.

Elevii au reuşit astfel să conştientizeze faptul că natura trebuie păstrată curată şi mediul înconjurător trebuie respectat.

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...