Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Ziua Europeană a Limbilor, marcată la Liceul Tehnologic ”Ștefan Manciulea” din Blaj. Prezentări Power Point în limba engleză și workshop

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ziua-europeana-a-limbilor-la-blaj08Este cunoscut faptul că începând cu anul 2001 , Consiliul Europei din Strasbourg a avut inițiativa de a sărbători Ziua Europeană a Limbilor în fiecare an pe data de 26 septembrie. Scopul acestei acțiuni este de a promova și încuraja învățarea limbilor străine, pentru a contribui la dezvoltarea plurilingvismului.

În fiecare an, ZEL este sărbătorită de elevi, studenți și cadre didactice, alături de institute lingvistice , asociații, care doresc să atribuie importanța cuvenită acestei zile ce aduce în prim plan diversitatea lingvistică în Europa.

Liceul Tehnologic „Ștefan Manciulea” din Blaj s-a alăturat celorlalte instituții, acordând o atenție deosebită datei de 26 septembrie 2016.

Inițiativa acestei activități a aparținut doamnei profesoare de limba engleză Emilia Comșa, în colaborare cu doamna profesoară Eleonora Boeriu și Ioana Breazu, în calitate de consilier educativ. Un număr mare de elevi din clasa a XI-a și a XII-a a contribuit la realizarea acestui moment, ce a debutat cu mesaje emoționante din partea conducerii școlii, reprezentată de domnul dir. prof. Ioan Marcu și doamna dir.adj. Elena Drăgan. Doamna prof. Emilia Comșa a punctat importanța ZEL prin prezentări Power Point în limba engleză, iar elevii au organizat un workshop în care au personalizat tricouri menite să promoveze această zi importantă din punct de vedere lingvistic.

Un aspect important este faptul că site-ul ZEL încurajează astfel de activități, propunând celor implicați să participe la un concurs, în urma încărcării datelor pe pagina de web. Promovați-vă evenimentul introducându-l în baza de date a ZEL!”, transmite consilierul educativ Ioana Breazu.

[nggallery id=2718]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea