FOTO: Zăpadă mare la Arieşeni. Ninge frumos de aproape 24 de ore,iar peisajele sunt de poveste

piesaj-arieseni001 E iarnă și de aproape 24 de ore ninge neîntrerupt la Arieşeni. Muntelui, iarna îi rezervă o cantitate dublă de zăpadă. An de an, este îngropat de-a binelea sub stratul gros de zăpada, care cade din abundență.

Împătimiţii sporturilor de iarnă au motiv de bucurie. Zăpada este principalul motiv pentru aceştia şi pentru iubitorii muntelui să iasă  în această perioadă din casă.

ELIT

Puful alb al norilor se scutură, iar în urma sa lasă o dâră groasă de fulgi de zăpadă. Iarna se dezlănțuie asupra muntelui și-i adaugă noi haine albe, peste cele argintii pe care le are deja. Copacii gem sub greutatea zăpezii depuse. Crengile lor sunt încărcate peste limită și se apleacă tot mai mult spre pământ.

Mândria muntelui în anotimpul zăpezii sunt brazii. La fel de bătrâni ca timpul și înțelepti ca filosofii, brazii, cu frunzele mereu verzi, par vopsiți în alb. Zăpada s-a mulat perfect pe forma ascuțită a acestora, iar acum arată ca niște piramide îngrămădite una în alta.

Tabloul general, dominat de albul pur al zăpezii, este minunat. Asemenea unui pictor priceput, iarna reușește să pună în valoare pe deplin frumusețea muntelui.

Mădălina OPRIȘ

Tel. 0729.399.898
e-mail: stiri@ziarulunirea.ro
e-mail: maddy_opris@yahoo.com

1 comentariu

IANCU REMUS 29 decembrie 2016 at 18:26

eu simpatizez pe băse tare , mai tare ca cei de pe valea Arieşului mare

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...