Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Vasas Obuda Budapesta 3-0 | Final de campanie europeană, cu a treia victorie în Liga Campionilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a încheiat campania europeană, cu o victorie la Sibiu, scor 3-0 (25-23, 25-16, 25-21), contra campioanei Ungariei, Vasas Obuda Budapesta, în ultimul meci din Grupa D a Ligii Campionilor.

Gruparea din „Mica Romă” a repurtat a treia victorie în această ediție, a doua consecutivă la Sibiu, după un meci în care a avut probleme doar în primul set.

*Ioana Baciu – MVP,  pentru a treia oară

La finele jocului, Ioana Baciu, căpitanul echipei Volei Alba Blaj, a fost desemnat MVP-ul întâlnirii, fiind pentru a treia oară în actuala ediiție când voleibalista cucerește respectivul premiu.

Iarăși o asistență numeroasă, peste 1600 de spectatori, au asistat la acest duel european, remarcându-se elevii de la Colegiul „HCC” din Abrud (admirabil atașamentul fanilor din Apuseni) dar și un grup de 8 suporteri maghiari. Darko Zakoc a mizat în formula de start pe Ramona Rus și Sanja Popovic, preferând să o menajeze pe Ioana Baciu.

Prin acest parcurs (trei victorii și tot atâtea eșecuri), formația din “Mica Romă” a reușit al doilea cel mai bun rezultat din istoria celor patru prezențe în grupele întrecerii stelare, “vârful” fiind acum două sezoane (2017/ 2018) când a câștigat grupa și a jucat finala Final Four-ului de la București, obținând medaliile de argint.

*Suporteri de la „HCC” Abrud

Campioana României s-a clasat pe locul al treilea în Grupa D a Ligii Campionilor, la egalitate de puncte (9) și setaveraj (10-11) cu Nantes VB, departajarea fiind făcută pe baza raportului dintre punctele câștigate și punctele pierdute. Imoco Conegliano a câștigat grupa, acumulând 17 puncte (3-0 în ultimul joc, cu vicecampioana Franței), pe ultima poziție fiind Vasas Budapesta – cu un singur punct.

În meciul din Sala “Transilvania”, ce a avut o durată de 72 de minute, cele mai multe puncte pentru gruparea blăjeană au fost reușite de Bianka Buša (15), Sanja Gamma (13) și Nađa Ninković (10), din tabăra adversă remarcându-se Melanie Ambrosio (12 puncte) și Bernadett Dekany (10 puncte).

 “Nu a fost ușor să le motivez pe fete pentru o partidă ce nu a avut miză, însă în cele din urmă am evoluat la nivelul adecvat, chiar dacă nu ne-am concentrat așa cum ar fi trebuit în anumite momente, pentru a reuși să învingem. Cu aceste două victorii consecutive i-am mulțumim pe fanii care au fost alături de noi și ne-au încurajat”, a spus antrenorul Darko Zakoc.

Blajul a început ezitant confruntarea, Obudo conducând în prima parte a setului, până la 8-5. Campioana României a revenit în forță s-a distanțat la 17–10, însă a urmat o nouă perioadă oscilantă, fapt ce le-a permis adversarelor să revină, să egaleze la 20 și apoi să preia conducerea cu 22-20. Simțind pericolul, Zakoc a trimis-o în teren pe Ioana Baciu, mutarea ce a avut efect imediat, iar cu 4 puncte consecutive Blajul a închis setul în al cărui final a avut emoții.

În următorul parțial, campioana României a dominat categoric, după ce a ridicat nivelul, astfel că adversareel nu au mai ținut ritmul, iar diferența a fost una confortabilă. Pe aceleași coordonate s-a jucat și ultimul set, în care reprezentanta României a forțat doar atât cât era nevoie, scorul strângându-se la un moment dat la 15-13 și 17-17. Egalitatea a persistat puțin timp, Blajul fructificând a doua minge de meci pe care a avut-o

Ieșită din calculele luptei pentru accederea în sferturile de finală ale întrecerii continentale, reprezentanta României și-a propus să încheie onorabil parcursul continental, miza fiind clasarea pe locul secund al grupei. În decembrie, în capitala țării vecine, echipa din “Mica Romă” s-a impus cu scorul de 3-1, obținând întâiul succes în cadrul grupei D.

Volei Alba Blaj: Femke Stoltenborg 5p – Nađa Ninković 10p, Bianka Buša 15p, Maja Aleksić 5p, Sanja Gamma 13p, Ramona Rus 3p – Silvija Popović (libero); au mai jucat: Ioana Baciu 8p, Aleksandra Cirović și Sanja Gommans. Antrenor Darko Zakoc.

Volei Alba Blaj are 9 victorii (7 consecutive) din 10 dispute în 2020 (un singur eșec, în Italia) și traversează o perioadă încărcată în privința programului. Asta întrucât, după jocurile cu Dinamo București și Vasas Obuda Budapesta, urmează disputele din Divizia A1 cu Știința Bacău (sâmbătă, în deplasare) și CSM Târgoviște (acasă, miercuri, 26 februarie)

[nggallery id=7734]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea