Rămâi conectat

Sport

FOTO: Volei Alba Blaj – Știința Bacău 3-1! Campionatul s-a relansat, luptă incendiară pentru titlu CSM Tîrgoviște a învins în deplasare pe CSM București!!!

Publicat

în

Volei Alba Blaj a învins în Sala “Timotei Cipariu”, Știința Bacău, scor 3-1 (23-25, 25-19, 25-23, 25-19), luându-și astfel revanșa în fața echipei care i-a produs în urmă cu o lună, mai precis în 18 februarie, un eșec ce cântărește enorm în economia stagiunii.

Lupta pentru titlu s-a relansat după ce CSM Tîrgoviște a învins 3-2 în deplasare pe CSM București, care acum tremură, mai având numai 3 puncte avans față de echipa din „Mica Romă”!!! În aceste condiții, partida de lângă Turnul Chindiei, CSM Tîrgoviște – Volei Alba Blaj este una de o importanță extremă!!!

Un meci al suferinței, istovitor, în care Știința a dat o replică serioasă, deținătoarea titlului având mult de tras pentru a câștiga toate punctele, după ce a fost condusă cu 1-0, iar Bacăul s-a predat greu.

Electrica Furnizare Discount

*Darko Zakoc: “N-am jucat așa cum ne-am dorit”

N-am jucat așa cum ne-am dorit, în continuare facem multe greșeli. Importantă este însă victoria și faptul că am luat toate cele trei puncte, mai ales că în săptămâna aceasta ne-am confruntat cu o problemă medicală a Anei Cleger. Ne vom bate în continuare la campionat, deși la Tîrgoviște va fi foarte dificil”, a declarat antrenorul Darko Zakoc. “Meritam un al doilea set, după modul cum am evoluat. Le-am spus fetelor înainte de meci să joace cât pot mai bine, să nu ne facem de râs. Știam ce forță avem în față și ne-am ridicat la înălțimea unui adversar extrem de puternic. Cheia jocului a fost serviciul, adversarele au servit mai bine. De asemenea a contat mult că a intrat Cleger, cred că fără ea Blajul avea probleme mari. Camipionatul se joacă în continuare”, a precizat Florin Grapă, antrenorul oaspetelor.

*Duș rece în primul set

Parcă în preungirea precedentului joc direct, Blajul a debutat șovăielnic în meci, Știința Bacău dominând startul jocului. La 11-16, intră Moellers în teren, în speranța stopării iureșului. Scorul se strânge oarecum, la 14-18 Zakoc apelează și la „vedeta” Cleger, publicul simte momentul dificil, speră, scorul se strânge, începe să funcționeze și blocajul, însă este doar o iluzie, vizitatoarele fructifică a doua minge de set.

În al doilea set, echipa din „Mica Romă”, cu Moellers și Cleger rămase în teren, joacă la altă turație și se află în prmanență la concducere, având 8-5 la primul time-out tehnic. Bacăul nu renunță pune probleme, se apropie la 12-13, însă amfitrioanele s-au descătușat, s-au distanțat încet 16-13 și au reușit să egaleze, după ce au câștigat setul la 19.

În continuare disputa este echilibrată, niciona dintre combatante nerenunțând. A fost rândul Bacăului să preia ințiativa, conducând cu 8-5. Vizitatoarele s-au aflat mareu în față, Blajul reușind să egaleze la 15 și apoi la 16. Se merge cap la cap, campioaa avân un minim avantaj 18-17. Suspansul se păstrează, la 21-21 Grapă cere time-out tehnic, sala este în picioare, iar Cleger face 23-21! Se ajunge la 24-22, dar Bacăul salvează prima minge de set

Blajul trece momentul critic, începe bine obligându-l pe antrenorul advers să ceară time-out la 0-3. Efectele s-au văzut, Bacăul a egalat, fiind rândul lui Zakoc să ceară time-out la 3-3, Ciocian punând probleme cu serviciul, iar 3-0 se ajunge la 4-7, cu trei puncte la rând ale oaspetelor, la primul time-out tehnic scorul fiind 5-8. Se face 5-10, reintră Barakova, iar Cleger reaprinde speranțele. Fiecare fază este intensă, întrucât dacă Bacăul ar fi câștigat setul ar fi adjudecat un punct, caz în care șansele Blajului la titlu ar fi devenit teoretice. Iarăși cubaneza Cleger a luat meciul pe cont propriu, Blajul a egalat la 14, însă la al doilea time-out tehnic era condusă cu 16-15.  Libero-ul advers Mihaela Albu primește o minge în figură, Blajul revine la conducere având 18-17 și 19-18, dar iarăși intervine egalitatea 19-19! Aquino este excelentă la serviciu și se ajunge la 23-19!

La precedenta întâlnire, la Bacău, campioana și-a diminuat drastic șansele la titlu, după ce a suferit a treia înfrângere stagională! Atunci Volei Alba Blaj și-a întrerupt, tocmai când avea mai mare nevoie să nu piardă puncte, seria de 11 victorii împotriva băcăuancelor, dintre cale ultimele 5 cu același scor 3-0, pierzând după trei ani și o lună în fața Științei!  În runda următoare, campioana are meci extern cu CSM Tîrgoviște, sâmbătă, 24 martie, la ora 14.30, ultima reprezentație din turul fazei secunde.

Au evoluat pentru Blaj: Petya Barakova – Adina Salaoru, Mariana Aquino, Aleksandra Crncevic, Nneka Oniejekwe, Slavina Koleva – Selime Ilyasoglu (libero); au mai jucat Lena Moellers, Ana Cleger; Ramona Rus, Lynda Morales, Andreea Tamaş. Antrenori: Darko Zakoc și Stefan Ljubicic.

Publicitate

Sport

Liga a 4-a: Spicul Daia Română – lider cu maximum de puncte!

Publicat

în

După rezultatele înregistrate în a 4-a rundă, Spicul Daia Română, singura formație cu maximum de puncte în Liga a 4-a, este noul lider! Trupa lui Ștefan Fogoroși a profitat de eșecul Olimpiei Aiud la Zlatna și a preluat șefia.

*Performanța Ighiu – Viitorul Vama Seacă 1-1 (0-0)

Combatantele rămân fără succes după 360 de minute scurse din acest campionat după remiza echitabilă înregistrată. Oaspeții au punctat primii prin I. Cociș (57), egalitatea fiind restabilită la penalty-ul transformat de Tripșa (83). Viitorul este la a doua remiză externă, iar ighienii și-au trecut cont primul gol și punct (victoria din etapa trecută, 7-0 cu Târnavele Tiur a fost anulată după ce adversarii s-au retras din Liga a 4-a).

Electrica Furnizare Discount

*GT Sport Alba Iulia – Spicul Daia Română 0-2 (0-2)

Formația condusă de experimentatul Ștefan Fogoroși a bifat un succes scontat pe terenul secund al Stadionului “Cetate” și a urcat pe prima poziția. Spicul Daia Română este singura ce a acumulat maximum de puncte după 4 runde, în vreme ce “lanterna roșie” a oferit o replică peste așteptări, chiar dacă rămâne cu zero puncte și după acest val. Marcatori au fost M. Găldean (17), Brânză (22), iar dăienii, ce au numai un gol încasat în acest răstimp, cu cea mai bună defensivă (de 270 de minute plasa e imaculată), pot pune clasamentul în ramă

Citește mai mult

Sport

Gimnasta Flavia Sentea din ALBA în finalele Campionatului European de gimnastică aerobică din Italia

Publicat

în

Gimnasta Flavia Sentea din ALBA în finalele Campionatului European de gimnastică aerobică din Italia

România a cucerit primele sale medalii la Campionatele Europene de gimnastică aerobică de la Pesaro (Italia), sâmbătă, două de argint, în întrecerile pe echipe, la seniori şi juniori.

În clasamentul final pe echipe la seniori, România (16 puncte) a fost devansată de Italia (10), în timp ce bronzul a revenit Ungariei (19 puncte). La juniori, Rusia a ocupat primul loc (11 puncte), urmată de România (13) şi Ungaria (24).

România va avea 14 reprezentanţi (individual sau echipe) în 11 finale din cele 12 care vor avea loc duminică.

Electrica Furnizare Discount

În concursul seniorilor, România a calificat sâmbătă două echipe la trio, România 2 (Teodora Cucu, David Gavrilovici, Daniel Ţavoc), clasată pe locul al treilea, cu 22,183 puncte, şi România 1 (Gabriel Bocşer, Sarmiza Niculescu, Mihai Alin Popa), care a ocupat locul 7, cu 21,733 puncte.

La grup, România (Gabriel Bocşer, David Gavrilovici, Teodora Cucu, Mihai Alin Popa şi Daniel Ţavoc) a ocupat locul al doilea în calificări, cu 22,433, după Italia (22,722).

În proba de dans aerobic, România (Maria Bianca Becze, Sandra Dincă, Sarmiza Niculescu, Roberta Pleşa, Alina Radu, Flavia Sentea, Selena Şotângă, Steliana Stoenescu) a ocupat locul al treilea, la egalitate cu Italia, 17,850 puncte.

Gimnasta Flavia Sentea, născută la Sebeș, este vicecampioană mondială la gimnastică aerobică alături de echipa României, titlul cucerit la competiția care a avut loc în luna mai, la Baku, în Azerbaidjan.

Născută la Sebeș, în 12 februarie 1999, Flavia a copilărit la Petrești, iar la numai 4 ani a fost îndrumată de părinți spre Deva, unde s-a adaptat cu succes la „școala campioanelor”.

Individual junioare este singura probă de la Europene în care România nu a reuşit să califice un reprezentant în finală. Claudia Ristea a ocupat locul 12 în calificări, cu 19,850.

La individual juniori, Leonard Manta a intrat în finală cu a patra notă, 20,250, în timp ce Vlăduţ Popa a încheiat pe locul 12, cu 19,300, ratând finala.

La perechi mixte, Darius Branda şi Daria Mihaiu au obţinut calificarea în finala juniorilor cu a patra notă, 19,800.

Vineri, la seniori, Teodora Cucu şi Gabriel Bocşer s-au calificat în finalele individuale, la perechi mixte s-au calificat România 2 (Sandra Dincă, Mihai Alin Popa) şi România 1 (David Gavrilovici, Sarmiza Niculescu), în timp ce la juniori România s-a calificat în finale la trio, cu România 1 (Mădălin Boldea, Vlăduţ Popa, Vlad Siminea) şi România 2 (Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Claudia Ristea), la grup (Darius Branda, Claudia Gheorghe, Leonard Manta, Daria Mihaiu, Vlad Siminea) şi la dans aerobic (Darius Branda, Mădălin Boldea, Mirela Frîncu, Daria Mihaiu, Larisa Suiu, Vlăduţ Popa).

România participă cu un lot de 23 de sportivi la competiţie.

În luna mai, la Campionatele Mondiale, gimnaştii români au câştigat 3 medalii: aur la grup (Gabriel Bocşer, Teodora Cucu, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici şi Mihai Alin Popa), argint la echipe şi bronz la trio (Teodora Cucu, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici).

Citește mai mult

Sport

Liga a 4-a, CS Zlatna a mai furnizat o surpriză: primul eșec pentru Olimpia Aiud | CIL Blaj, noul lider, după ce a învins la Galtiu!

Publicat

în

În primele meciuri ale rundei a 4-a din Liga a 4-a:

*CS Zlatna – Olimpia Aiud 2-0 (2-0)

Aurarii au mai furmizat o imensă supriză, după ce runda trecută au încurcat planurile Industriei, prin acea remiză deloc scontată de la Galda de Jos. Trupa lui Sorin Mărginean a repurtat prima victorie a acestui sezon, împotriva liderului Olimpia Aiud, la ora meciului, ce avea maximum de puncte și un singur gol încasat. Au înscris A. Câmpean (4), D. Cristea (31).  În minutul 58, Ad. Drăgoi (Olimpia) a fost eliminat.

Electrica Furnizare Discount

*Viitorul Sântimbru – CIL Blaj 0-2 (0-2)

Formația din Galtiu a suferit al doilea eșec la rând, după ce în primele două runde repurtase două succese. Echipa din “Mica Romă” continuă seria pozitivă, fără eșec și 10 puncte în 4 meciuri, iar golurile lui Voic (39) și Comănici (44) au fost determinante în economia disputei. Grație acestui succes, CIL Blaj a urcat pe prima treaptă a podiumului.

*Voința Stremț – Industria Galda de Jos 0-5 (0-1)

Fosta divizionară terță s-a reabilitat după acel pas greșit din runda precedentă și a câștigat de o manieră fără dubii, cel mai clar succes de până acum, în fața unei echipe ce a suferit una dintre cele mai aspre eșecuri din ultimii ani (însă în ultimele două jocuri are golaveraj 0-8!). Un 5-0 similar cu aceeași diferență înregistrată împotriva divizionarei secunde CSC Șelimbăr în turul al treilea al Cupei României. Un succes concludent al formației pregătită de Doru Oancea, golurile fiind înscrise de Samoilă (45+1), Bălaș (49), P. Medrea (59), Căt. Ivașcu (79, 84) în meciul considerat echilibrat, Voința fiind câștigătoarea ultimelor două finale ale Cupei României, faza județeană.

duminică, 19 septembrie, ora 11.00: Performanța Ighiu – Viitorul Vama Seacă; ora 13.00: GT Sport Alba Iulia – Spicul Daia Română, ora 17.00: Inter Unirea – CSU Alba Iulia, Energia Săsciori – Kinder Teiuș, Hirdomecanica Șugag – Târnavele Tiur

Foto: Gligor UDREA

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare