Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

FOTO: Volei Alba Blaj – CSM Bucureşti 3-1, în play-off-ul Diviziei A la volei feminin *Echipa din „Mica Romă” prelungeşte suspansul

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Volei Alba Blaj a învins în Sala „Timotei Cipariu” pe CSM Bucureşti în al doilea meci din play-off-ul Diviziei A la volei feminin, cu 3-1 (29-27, 25-23, 17-25, 25-12) şi a egalat scorul în duelul decisiv pentru calificarea în semifinale. Meciul decisiv pentru accederea în penultimul act se va desfăşura duminică, 17 martie, la Bucureşti.

*Dramatism la maximum!

Cei peste 700 de spectatori au turnat apă vie în mâinile şi inimile fetelor lui Macarie, care au dat o replică adevărată în compania favoritei, CSM Bucureşti. Determinant pentru soarta jocului a fost primul set, unul dramatic, cu suspans şi mingi pe muchie de cuţit şi egalitate multiplă (25-25, 26-26, 27-27), în care CSM-ul a avut trei mingi de meci (iar bucureştenii au reclamat decizia arbitrilor la mingea decisivă).

Elit - Gustul Desăvârșit

Era ultima noastră șansă și fetele s-au mobilizat atât pentru a câștiga, cât și pentru a-și lua o revanșă pentru precedentele eșecuri. La București ne așteaptă un meci decisiv în care putem conta dacă repetăm jocul prestat astăzi. Echipa a avut un suflu nou, a intrat și argentinianca în teren, în plus a contat foarte mult și atitudinea jucătoarelor”, a declarat antrenorul Marius Macarie. Dacă Ştiinţa Bacău, Dinamo şi Tomis Constanţa sunt deja calificate, după două dispute, duelul rivalelor CSM Bucureşti şi Volei Alba Blaj este singurul din play-off, ce are trei acte!

*Publicul = victoria!

Volei Alba Blaj nu s-a dezminţit şi în propria sală a demonstrat forţă în compania unei echipe care în urmă cu o lună juca în sferturile Cupei Challenge. Publicul a împins echipa lui Macarie de la spate spre un succes care răstoarnă calculele hârtiei, după ce în precedentele jocuri directe cu CSM Bucureşti a pierdut de fiecare dată, în deplasare, cu 0-3!

*Bojana – ovaţionată

Cu o luxaţie la degetul mare al mâinii drepte, sârboaica Bojana Stojkovic n-a intrat, din pricina accidentării, în prima formulă a lui Macarie. Totuşi, blonda jucătoare a strâns din dinţi şi a evoluat totuşi, jucând mai mult în setul al 4-lea, fiind ovaţionată la scenă deschisă de galeria „Legiunea a XIII-a Gemina”, ce i-a scandat îndelung prenumele.

Am dovedit determinare, caracter dar și o mobilizare exemplară. CSM-ul nu este o echipă de nebătut, victoria noastră demonstrând că la Blaj se câștigă foarte, foarte greu. În condițiile în care am avut o surpriză plăcută – Josefina Fernandez, și o jucătoare – Bojana Stojkovic – ce a evoluat cu un deget luxat, nu aveam cum pierde câtă vreme am avut alături și un asemenea public”, a declarat Sergiu Ștefănescu (președinte executiv Volei Alba Blaj).

*Totul se joacă în Olimpia!

Nu ştim ce şanse de calificare avem, însă ne-am dorit enorm să învingem, mai ales că am jucat acasă, în faţa oamenilor din Blaj. Am vrut să câştigăm pentru a ieşi onorabil din scenă, chiar dacă vom fi eliminaţi„, a spus primarul Gheorghe Rotar. Astfel că Dinamo (2-0 cu CSM Lugoj la general) şi… CSM Lugoj mai trebuie să aştepte până îşi vor cunoaşte adversarul din semifinale şi din disputa pentru locurile 5-8

Marius Macarie a mizat pe Alice Kapelovies, Vali Rusu, Adriana Dudnic, Josefina Fernandez, Irina Alexandru, Marija Sandic, Laura Mastahac (libero), mai intrând Bojana Stojkovic, Alexandra Ciontoş, Melinda Dobeş iar la CSM au evoluat Roxana Ivanov, Bianca Moldovan, Irina Radu, Iulia Popova, Maria Karasheva, Elena Lăpuşneanu, Katia Medved

 *Imnul echipei în premieră

Cu prilejul acestui joc decisiv, în Sala „Timotei Cipariu” a fost audiat în premieră imnul mult iubitei echipe din „Mica Romă”, melodia „Raza de soare” interpretată de Blackstar, o formaţie compusă din artişti din judeţ.  În ziua când catolicii au aflat numele noului Pontif (originar din țara Josephinei Fernandez), echipele din Alba, la volei şi la baschet au avut comportări diferite, una producând surpriza, cealaltă dezamăgind…

Foto Dragoş BASARABA

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO VIDEO| Festivalul Roman Apulum 2022: Darius Măcinic, gladiatorul „Dareos” de la Ludus Apulensis și-a lansat cartea Eclipsă totală, din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Festivalul Roman Apulum 2022: Darius Măcinic, gladiatorul „Dareos” de la Ludus Apulensis și-a lansat cartea Eclipsă totală, din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună

Vineri, în prima zi a Festivalului Roman Apulum, de la ora 20.00 a avut loc lansarea de carte a lui Darius Măcinic, gladiatorul Dareos de la Ludus Apulensis.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman Apulum, 12-15 august 2022 – PROGRAM: Lupte între daci și romanii, ateliere meșteșugărești, muzică și paradă de noapte cu torțe

În fața unei audienței numeroase și pe acordurile muzicii Laurei Orian acesta a prezentat Volumul I, Eclipsă totală din trilogia Trăiri si Cugete sub Eclipsă de Lună.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un moment inedit a avut loc la reprezentația trupei Ludus Apulensis, când gladiatorul Dareos a fost dezechipat de hainele de gladiator și a fost îmbrăcat cu un costum fiind escortat de romani pana la locația unde și-a prezentat cartea și a dat autografe.

„Vreau să îi mulțumesc lui Darius pentru faptul că, prin poeziile lui, mi-a stârnit și mie apetitul de a scrie și mai ales de a cânta în românește; este minunat că, la orice pagină i-aș deschide cartea, pot găsi o anumită emoție care să mă provoace să creez o muzică, să conturez o linie și să mă inspire să transform în povestea mea, versurile și trăirile sale”, a transmis Laura Orian.

În cuvintele autorului, Eclipsă totală este o prezentare de trăiri și cugete sub eclipsă de Lună, o lansare de carte, un volum de sentimente puse pe file albe de subsemnatul, o trecere de la gladiator la persoana interioară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Drumul care va scurta distanța dintre Ciugud și Alba Iulia, pe ultima sută de metri: Se fac ultimele finisaje la sensul giratoriu de la Șeusa

În scurt timp se va da drumul circulației pe noul pod peste râul Mureș de la Șeușa, scurtându-se astfel distanța dintre Ciugud și Alba Iulia. Astăzi se lucra la asfaltări în sensul giratoriu din zona localității Șeușa.

„S-a lucrat cu spor și astăzi la sensul giratoriu din zona localității Șeușa, care asigură accesul spre noul pod peste Râul Mureș. Acestea sunt printre ultimele finisaje și în curând vom recepționa lucrarea.

Vă rugăm să circulați cu atenție în zona unde se efectuează lucrări și să nu ignorați semnalizarea temporară.

Elit - Gustul Desăvârșit

În speranța că veți mai suporta puțin disconfortul creat de aceste lucrări, vă mulțumim!”, au transmis reprezentanții primăriei Ciugud.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din minivacanța de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”

În minivacanța prilejuită de sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”, pentru siguranța tuturor celor care vor participa la evenimentele desfășurate pe raza județului, Jandarmeria Alba va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice și va desfășura activități de prevenire și combatere a fenomenelor infracționale și contravenționale în zona destinată acestor activități.

dariusandrei.ro

În perioada 12-15 august colegii noștri vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice desfășurate pe raza județului Alba, dintre care amintim „Roșia Montană ALIVE”, „Festivalul Double Rise”, „Festivalul de voie bună de la Știubei”, Festivalul Roman Apulum în Cetatea Alba Carolina, „Zilele Comunității Maghiare din Mirăslău”, ” Fii Satului Șona”, ” Fii Satului Stremț”, ” Fii Satului Bucium” și ” Mărie dragă Mărie” în localitatea Vințu de Jos.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, luni, 15 august, jandarmii vor fi prezenți pentru buna desfășurare a manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea “Adormirii Maicii Domnului” la hramul Mănăstirii Dumbrava, hramul Mănăstirii Rîmeț, hramul Mănăstirii Oașa, și la bisericile din Alba Iulia, Cugir și Blaj.

Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu“ Alba le recomandă persoanelor care participă la aceste activități:

– să respecte măsurile stabilite de organizatori precum și indicațiile și îndrumările jandarmilor;
– să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenție deosebită bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje etc.);
– totodată părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii;

De asemenea în această perioadă, jandarmii montani vor acționa zilnic în sprijinul turiștilor din zona stațiunilor Șugag, Arieșeni și Roșia Montană, fiind pregătiți să intervină atunci când situația o impune. Pe această cale jandarmii montani îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să țină cont de o serie de recomandări, cum ar fi:

— să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeții;
— să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate, condițiile climatice locale;
— să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac și trusă de prim ajutor;
— să folosească numai traseele marcate și să urmărească marcajele de pe traseu;
— să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane, apelând numărul unic de urgență 112, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, câte persoane au nevoie de ajutor și detalii ale locului unde sunt persoanele aflate în dificultate.

În cazul în care sunteți martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, solicitați ajutorul forțelor de ordine sau apelați numărul unic de urgență 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea