Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. Terapie des întâlnită în marile centre din SUA și Europa, folosită cu succes și la Alba Iulia. Mărturiile pacienților care au beneficiat de ea

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • Oxigenarea Hiperbară (HBOT) folosită îndeosebi în SUA și Europa, în România la București, Constanța, Târgu-Mureș, Cluj- Napoca, Ocna Mureș, Sibiu, iar acum în Alba Iulia la Centrul Maria Beatrice!

În ce constă Oxigenarea Hiperbară

Pacientul se află în capsula hiperbară presurizată și inhalează oxigen de concentrație 97% cu un debit de 8-20 L/minut, folosind mască sau canulă. Presurizarea se face între 10-30 minute, iar depresurizarea între 4-10 minute. Procesul de presurizare este reversibil în orice moment, la cererea pacientului. Un tratament complet presupune cel puțin 10 ședințe a câte 60-120 minute. Pe parcursul presurizării și depresurizării se fac anumite manevre pentru desfundarea urechilor (ca și în avion).

Oxigenare HIPERBARĂ utilă pentru (copii și adulți):

  • migrenă, oboseală cronică, insomnie, detoxifiere, anemie, imunitate, alergie, infectii urinare, cistite, anexite, uretrite, prostatite, acnee, arsuri, infectii anaerobe;
  • îmbunătățește abilitățile cognitive;
  • ulcerul gastro-duodenal, ulcerul varicos;
  • osteomielită (infecția osului si periostului);
  • necroze aseptice(de cap femural, humerus,…);
  • vindecare post intervenție chirurgicală, fracturi, leziuni musculare și articulare;
  • degenerarea discului intervertebral lombar, hernia de disc;
  • Boala Lyme (ca urmare a mușcăturii de căpusă);

Detalii la https://mariabeatrice.ro/complexul-maria-beatrice/oxigenare-hiperbara/

Mărturii:

  • Afecțiune: Boala Lyme în remisie.

Doamna Ș.C.(Alba Iulia): „După 10 ședințe a câte 2 ore am avut ca rezultat reducerea edemelor și a inflamației de la nivelul articulațiilor, cu ameliorarea durerilor. Ameliorarea stării de oboseală și a somnolenței cronice”

  • Afecțiune: Necroză aseptică de cap femural bilateral.

Domnul M.I. (Alba Iulia): ”Începând cu a 8-a ședință a câte 2 ore de oxigenare hiperbară, durerile de la nivelul șoldurilor s-au diminuat semnificativ și nu am mai fost nevoit să foloseasc cârjele la ridicare dimineața din pat” (tratament în curs)

  • Afecțiune: Oboseală cronică

Domnul N.I. (Alba Iulia) Am șimțit o stare generală mai bună după primele 3 ședințe, iar după a 8-a ședință, puterea de muncă și concentrare s-au îmbunătățit astfel că mi-a crescut randamentul și la serviciu.

Timp total expunere: 10 ședințe a câte 1 oră;

  • Afecțiune: insomnia severă

Domnul B.I. (Cugir): “Am reuși să dorm 3-4 ore consecutiv după 3-4 ședințe. Am avut dureri cervicale care mi-au dispărut, dureri la umăr care mi-au dspărut ca și când nu le-aș fi avut. După a 12-a ședință am ajuns la 8 ore consecutive de somn”

Timp expunere: 15 ședințe a câte 1 oră;

  • Afecțiune: Oboseală acumulată și circulație sanguină deficitară;
    Domnul J.M. (Petrești, Alba): “După a 5-a ședință am simțit o îmbunătățire a tonusului fizic și psihic – un plus de energie, mi s-a îmbunătățit foarte mult capacitatea de muncă”
    Timp total expunere: 10 ședințe a câte 1 oră;
  • Afecțiune: Acnee;
    Doamna D. D. (Alba Iulia): “Am obținut o diminuare în ceea ce privește apariția acneei cu cca 80%. De asemenea tenul a început să fie mai luminos, cu un aspect mult mai plăcut și sănătos. Coșurile care au apărut nu au mai fost așa inflamate și dureroase, vindecându-se mai repede. La începutul fiecărei ședințe am folosit o cremă hidratantă specială pentru tipul meu de ten”
    Timp expunere: 10 ședințe a câte 90 min;
  • Afecțiuni aflate acum în tratament: Oboseală acumulată, infecție la prostată, detoxifiere și stare alergică, stare post fractură de coloană cu dureri în zona cervicală și lombară cu ușoare parestezii pe membrele superioare, arsură grad ½ la membrele inferioare, copil 11 ani pentru imunizare.

Care este mecanismul HBOT ?

Oxigenul de concentrație ridicată, inhalat în timpul presurizării, având moleculele mult mai mici decât moleculele de hemoglobină, se dizolvă în toate fluidele corporale (limfatic, cerebrospinal, plasmă) și pot să pătrundă ușor în capilare și zonele slab vascularizate, nemaidepinzând de hemoglobină.

În condiții normobarice (la 1 ATA , cât este considerată presiunea atmosferică la nivelul mării), cantitatea de oxigen dizolvată în sânge este de numai 0,3 ml / dl. La 1,5 ATA, această cantitate crește de 10 ori până la 3,2 ml / dl. S-a constatat o creștere cu 250% a nivelului de oxigen al țesutului cerebral local furnizat la 1,5 ATA (247 mmHg), în comparație cu oxigen administrat la 1 ATA (103 mmHg), în condiții atmosferice normale.

Cum ajută HBOT ?

  • facilitează difuzia oxigenului către țesuturile lezate sau care nu sunt suficient vascularizate, prin intermediul lichidelor corporale, stimulând vindecarea lor;
  • stimulează neovascularizarea – formarea de noi vase de sânge – procese numite angiogeneză și vasculogeneză;
  • stimulează producția naturală de celule stem cu cca 800% , care ajută la refacerea țesuturilor organelor afectate și accelerează procesul de vindecare;
  • îmbunătățește sistemul imunitar prin activarea limfocitelor pentru a lupta împotriva infecțiilor produse de viruși și bacterii aerobe și anaerobe;
  • stimulează osteogeneza și reduce foarte mult timpul de vindecare a fracturilor și traumatismelor aparatului osteoarticular;
  • crește sinteza fibrelor de colagen și a producției naturale de elastină, având un vizibil efect anti-îmbatranire și de reducere a ridurilor;
  • stimulează oxigenarea celulară și reduce stresul oxidativ;
  • efect antibactericid – studiile și cazurile tratate recomandă oxigenoterapia hiperbară ca fiind unica terapie eficientă în cazul bacteriilor polirezistente.

Vezi și http://www.medicinahiperbara.ro/principiu/

Oxigenare HIPERBARĂ – Acum la Centrul Maria Beatrice-Alba Iulia !
Str. Lalelelor, nr 60. Tel: 0764 732 421


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea