Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO/ ȘTIREA TA: Mai mulți locuitori din Săliștea acuză administrația locală de indolență – ”În ultimii ani comuna a ajuns o groapă de gunoi și un focar de infecție”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un text și poze care ilustrează mai multe nereguli din comuna Săliștea ne-au fost trimise pe adresa redacției de un grup de locuitori. Aceștia acuză administrația locală de indolență și ne solicită ajutor pentru a face cunoscute problemele cu care se confruntă: ” în ultimii ani comuna a ajuns o groapă de gunoi și un focar de infecție”:

”Printre puținele, chiar foarte puținele investiții ce se desfășoară la nivel local, este și reabilitarea sediului primăriei. Este foarte bine că se fac aceste lucrări, mai bine mai târziu decât niciodată, clădirea făcând parte din patrimoniul istoric. Dar atunci când faci o lucrare, chiar în gospodărie și cu atât mai mult la o instituție publică, nu arunci gunoiul, molozul și resturile vegetale pe domeniu public, domeniu de care chiar tu ca instituție ești responsabilă pentru menținerea unui mediu curat.

În pozele pe care vi le-am trimis veți vedea cum onor primăria și-a luat gunoiul din propria ogradă și l-a aruncat în câmp. Atunci ce pretenție mai ai ca cetățenii să nu arunce gunoi pe câmp, în apă, etc?

https://youtu.be/okWUpMqkEME

S-a tăiat gardul viu din curtea primăriei, gard viu ce a fost plantat de zeci de ani și care s-a uscat, în mare parte, tot din neglijența celor care trebuiau să-l înrețină, si împreună cu molozul și cărămizile care delimitau aleea a fost aruncat în plin câmp, chiar în apropierea satului.

Mulți locuitori sunt revoltați datorită lipsei de civism a primarului, în primul rând și a administrației publice locale în general. Dacă ar fi un caz singular hai că mai treci cu vederea, dar în ultimii ani comuna a ajuns o groapă de gunoi și un focar de infecție. Aici putem aminti canalizarea care refulează cam peste tot, haitele de câini comunitari care au umplut localitatea și nu în ultimul rând deversările din fosele septice, deversări pe care majoritatea locuitorilor de pe văile Archiș și Drejman le fac direct în apă.

Acest lucru se știe de ani buni, dar nimeni nu ia nicio măsură. Eu cred că sunt două motive – unul ar fi frica pentu pierderea de votanți, iar al doilea faptul că lucrările la canalizare s-au făcut de mântuială, iar în stadiul actual aceasta nu va putea prelua și procesa reziduurile rezultate din întreaga localitate. Poate asta explică și faptul că rețeaua de apă a fost preluată de căre S.C.APA CTTA, iar canalizarea, nu.

Astea nu sunt singurele lipsuri, ar mai fi biserica veche, monument istoric de o imensă valoare, care se degradează în fiecare zi. Pentru aceasta ,prin anul 2008, s-a alocat suma de 500 milioane ROL de la Consiliul Județean pentru proiect și lucrări de renovare, dar se pare că banii s-au cheltuit dar nu este nici proiect și nu se văd nici lucrări de reabilitare.

Capela din Dealul Butoiului care a ajuns o ruină, Căminul cultural la care lucrările de modernizare trebuiau terminate în 2017, și aici cel mai grav este că în momentul de față, la mansardă, s-a mutat sediul primăriei, clădirea neavând autorizație P.S.I. Ar mai fi multe de semnalat în legătură cu ceea ce se întâmplă în comună, dar sper ca autoritățile competente să se sesizeze și să ia măsurile care se impun. Vin cu rugămintea ca această informare să fie făcută publică, și să ajungă, cum spuneam, la cunoștința instituțiilor abilitate în luarea măsurilor pentru îndreptarea acestor neajunsuri”, se arată în textul trimis de localnicii din Săliștea.

[nggallery id=7038]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea